8 mesačné bábo plače zo sna a neviem ho prebudiť
stalo sa to vášmu bábatku...
@bveronikab aj my sme mali taketo obdobie, maly po hodine spanku zacal strasne plakat,nie a nie ho utisit, trvalo nam to ale 2tyzdne.
@bveronikab jj, tiez sa nam to pred par dnami stalo. Co som pocula, tak je to relativne bezne...
Nasej malej sa to tiez stava a ked ju chcem prebudit, tak ju musim zobrat na ruky a zacat sa s nou prechadzat po byte, pripadne zapnut svetlo, ale aj tak to zvykne trvat kym sa upokoji. Niekedy pomohlo az ked na nu zacal rozpravat tatino, na moj hlas akoby vobec nereagovala. Ale taketo desive sny mavala castejsie ked bola mensia, teraz ma 8 mesiacov, sice sa stale casto budi s placom, ale viem ju lahko zobudit a upokojit. Urcite to casom prejde, je to tym, ze babatka pocas spanku spracovavaju vsetky podnety z celeho dna.
Neboj, u nas to tiez tak bolo a nie raz. Tiez ked som ju zobrala na ruky, tak zacala plakat este viac, ale ked sa mi ju podarilo zobudit, tak uz bolo dobre. A rano sa vzdy zobudila vysmiata a krasne vyspata 🙂 babatka si z toho rano nic nepamataju, takze sa vobec nestresuj, len sa vzdy snaz maleho prebudit cimkolvek, co zabera. A casom to prejde same...
vcera som toto tiez riesila, nie a nie sa zobudit a rev uplne strasny. potom som mu tvaricku ovlazila tudenou vodou a otvoril ocka,pozrel a bolo dobre 🙂
Tak toto tiež dôverne poznám, riešili sme to pár rokov 😖 . Najviac sa osvedčil pokojný denný režim bez výraznejších stresov a zmien- aj tých pozitívnych- napr. bláznenie u starkých. Postupne to ustávalo. Prajem veľa pokoja a trpezlivosti 😉
Aj my sme mali toto obcas okolo desiatich mesiacov, cca hodinku dve po zaspani zacal velmi plakat, ked som ho zobrala na ruky, este viac sa vzpieral a plakal, bolo vidno, ze je v polospanku. Ja som vzdy zapla len malu lampicku, nech nema sok, drzala som ho v naruci a normalnym hlasom opakovala jeho meno. Po chvilocke sa prebral, pozrel na mna a vzapati spinkal dalej. Preslo to same.

@bveronikab moja mala zvykla mat take "stavy", po par hodinach spanku sa budila s velkym placom, zvycajne to vyzeralo tak ze je v akomsi polospanku, casom to preslo. Asi je to u niektorych deti bezne, predsa mozog spracuvava veci zo dna a pod.