icon

8 mesačný syn kašle už mesiac

luciferkax
10. nov 2011

Dobrý den, chcela by som sa opýtať, čo môže znamenať kašel, ktorý trvá vyše mesiaca : Môôj osemmesačný syn pred vyše mesiacom ostal nachladený a kašlal, mucosolvan nezaberal,o pár dní na to mu vystúpila teplota na 38,5, dostal čípok a odvtedy sa neukázala. Lekárka nám predpísala antibiotiká a k tomu spiropent, nastalo mierne zlepšenie, no odvtedy kašle stále a jezahlienený. Počas dna kašle vlho, odkašliava, no ked ho uložím na spánok, ešte do polnoci sucho kašle... V noci nepočujem, možno spím 🙂 výtery mal v poriadku, zajtra ideme na odber krvi - čo môže ukázať krv? Dakujem za odpovede vopred

Strana
z2
luciferkax
autor
22. nov 2011

@mucosolvan_junior základný odber krvi, krvný obraz, CRP, sedimentácia ôneukázali nič "vážne", len je anemický... dnes ideme ku pneumologovi, uvidíme, čo na tol... čierny kašel???

biba12
22. nov 2011

Moj syn zacal kaslat ako 15m. Mal sopliky, cistu vodu, ktora mu zatekala a to vykasliaval. Absolvoval alergolog.imunol.vysetrenie, kompletny rozbor krvi,testovali ho na mykoplazmy, chlamydie,parazity... vytery z ust a nosa. Boli sme na ORL 2krat, vsetko v poriadku. Zistili, ze ma IgA na nizsej hranici normalu zodpovedajucemu veku. To sa buduci rok zlepsilo. Az minuly rok mu robili kozne testy a prisli nato, ze je alergicky na jelsu a ostatne mal ok. Jelsa kvitne od februara do aprila. A zbytok roka? Bral Aerius, Xyzal, livostin, nasofan-bez uspechu. Teraz ma sice soplik,ale uz to nie je take hrozne. Osobne si myslim, ze za to moze ockovanie proti pneumokokom. Pretoze prvykrat to zacalo ked mal cca 2-3dni po ockovanie-kaslal, soplil, a odvtedy sa to tahalo....

Teraz neberie ziadny liek, davam mu len cecko. Ziadny lekar sa mi k tomu nevie vyjadrit, podla nich je to zdrave dieta, akurat ten soplik. Dufam, ze tebe sa to podari vyliecit🙂 Vela stastia...

Strana
z2