8-ročná dcéra každý deň hovorí, že jej je na vracanie
Dobry vecer,
Mam 8 rocnu dcerku a kazdy jeden den pride cas hlavne vecer, ked zacne ze ju boli brucho a bude vracat. Viem ze ju brucho realne neboli, je to skor psychika, myslim ze cez brucho sa jej prejavu vsetky strachy, obavy je velmi citliva vsetko preziva velmi intenzivne. Viete mi poradit nejake vitaminy, caje pripadne nieco co by ju mozno ukludnilo, aby bola v klude ze to nic nie je ma z vracania uplnu paniku a stale akoby to mala v hlave. Bola na jednu noc u babky a vkuse pisala a volala ze jej je zle a na vracanie. Uz som zufala. Krv a test na celiakiu mala vsetko v poriadku.
Problém v škole? Treba zobrať psychológovi keď fyzicky je ok, psychika sa vitamínmi nevylieči
A iné gastro testy ako len celiakia?? Ak je naozaj všetko v poriadku a myslíš, že to je psychika, čo je dosť možné, mne sa tiež nervozita a stres prejavuje týmto spôsobom, tak by som určite hľadala a riešila príčinu, snažila sa naučiť ju tieto emócie zvládať... skúsila by som pedopsychológa, možno sa najskôr iba ty môžeš poradiť, ako s ňou pracovať...
treba jej dať skontrolovať cukor mne pri vysokom cukre je na vracanie
@alickapusinka Je inak pravda ze pri jednom odbere krvi jej zistili ze ma zvyseny cukor a pediatricka sa vyjadrila ze to preto ze bola hladna.. robi sport mava tei krat trening do tyzdna a teraz zjedla po treningu sladky croisant tak mozno na tom nieco bude.. asi predsa len zajdem este raz nech nas poslu na gastro.. psychologicku som este nechcela riesit aby som ju este viac nestresovala ale asi sa jej nevyhnem😒mam z dottery na brusko taky rol on to si da a povie ze jej uz je dobre. Preto odhadujem ze to je psychika
A cukrovku vylucili? Moze byt ,ze vecer jej klesne alebo stupne cukor
Moja dcéra má takto prejavy stresu, že ju bolí brucho, ani jesť sa jej vtedy nedá. Tiež je taká veľmi citlivá a prežíva mnohé veci intenzívne.
Určite by som to riešila zároveň aj z fyzickej stránky - potravinové alergie, intolerancia laktózy, diabetes a iné.
@weru3ka ine testy na cukrovku veru nerobili.. ale to by z krvi zistili co treba specialne nieco este? Druhy odber krvi bol v poriadku. Je inak velmi drobna najmensia z triedy naposledy jej robila pediatricka rastovu krivku ze sa jej to nezda… ale nikam neppslala.. mava to napr aj rano ze sa este len zobudi a prve co povie ze jej je zle na vracanie alebo v noci pride do spalne ze jej je zle.. ulozim ju do postele pohladkam a zrazu je ok a spi do rana.
Nerieš blbosti ako gastro a alergie. Zdravotne je OK. Strácaš drahocenný čas. Čo najskôr vyhľadaj detského psychológa. A dobrého. Kľudne by som si objednala konzultáciu aj u detského psychiatra.
Ahoj,napíš mi správu ak chces .Prešla som si tým ako dieťa.🫤
a ráno jej zle nie je? Nemá problémy v škole? Šikana?
@rozculena aj rano ved to ze ja vidim ze to je strach, nie vzdy ale maju ucitela ktory sa k nim sprava zle, mava narazky, poznamky aj jej trenerka a vidim ze ju to trapi. Chcem ju ukludnit vela sa rozpravame povzbudzujem ju ale kedze je privelmi citliva vsetko si to uklada do toho zaludku.. preto som pisala ze nieco na ukludnenie mozno nejake techniky zvladania stresu. Vela ju mojkam uistujem ju ze ju lubim, vtedy to prejde..🥹
zbytočne ju budeš mojkať,tam treba poriešiť učiteľa a trénerku
@rozculena ucitela riesime uz dva roky cela trieda zatiql sme nepochodili, zajtra ma zrovna muz dohodnute stretnutie s nim. Trenerka jej niekolko krat povedala ze je male ADHD lebo je ziva skace - na treningu kde chodi priam ziaduce a jej sa to velmi dotklo. Stale sa pyta ci je naozaj adhd ci jej to zas nepovie a podobne vidim ze ju trapi. Ked jej poviem ze trenerke dohovorim tak to nechce
bože,prečo ľudia robia v školstve,keď to nevedia.......
Ja len, že keď je v strese a žalúdok ju bolí z psychiky, tá bolesť je skutočná, fyzická, nie že nebolí ju, to je len psychika…
ale radšej chod nech jej zmera cukor radšej dva krát zbytočne ale aby nebolo horšie.Mne cukrovku odhalil pri prehlaidke ročnej skoro ma zabila cukrovka.
Takto sa môže prejavovať aj reflux, bolesti brucha hlavne nad pupkom vyššie a pocitom na zvracanie. Reflux vzniká aj zo stresu
Dakujem dievcata za nazory idem to intenzivne riesit
Dcérka trpí úzkosťami, trénerka si všimla aj ADHD správanie, riešila by som v prvom rade stravu. Ak nemá v strave dostatok živín, vtedy trpí svalová a nervová sústava. Pozri info Ako sa stravovať pri ADHD. Žalúdok je sval, nedostatok magnézia, draslíka ... spôsobuje žalúdočné kŕče hlavne v noci, nespavosť, nesústredenosť, nervozitu ... výrazne obmedzte sladké a priemyselne spracované potraviny plné chémie, bez živín...
Skúste dopĺňať magnézium a medovkový, kamilkový.. čaje sú dobré na úzkosti a spánok.
@vakatko dakujem❤️ano s tym stravovanim mame problem nechce jest zo vsetkeho sa boji ze bude vracat takzw strava je taka okliestena a viem ze ma malo zivin snazim sa doplnat D,C, multivitany aj magnezko si dava. Urcite doplnim dakujem
Ja mam to iste doma. Moja ma o 2r.viac,kazdy den bolesti brucha,kazdy den stale tu ma boli,tam ma picha...Vsetky testy aj celiakia ok,sono brucha ok, rastova krivka tiez na spodnej hranici,ideme na endokrinologiu. Rypava v jedle tiez. Davala som jej silne probiotika 3 tyzdne + espumisan a uz sa tolko nestazuje,rozjedla sa. Mava to skor pred skolou. Raz ju tam prehnalo a odvtedy sa zacala bat,ze sa jej to stane zas a nepustia ju na zachod cez hodinu. A hlavne, ked ju boli brucho a pusti si telku,zrazu jej nic nie je. U nas vidim,ze je to na 90% psychika,aj ona to definuje ako strach. A este ma aj ADHD, tieto deti su velmi citlive. No uplne ako sestry😃 Z toho,co pises,myslim,ze aj u vas uraduje psychika. Hlavne podla toho,ze si prejde niecim pi bruchu a uz jej je dobre😀
Autorka, ako spomenula @iwesska nasaďte aj probiotiká a rybí olej, prečistia črevá.
Zlá črevná mikroflóra tiež spôsobuje úzkosti.
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
@iwesska no tak uplne opisujes mojej dieta😀presne ked ma prist kamoska alebo nieco robi co ju bavi nic ju neboli😀urcire niekedy to je opodstatnene aj teraz uspavam a klasika boli ma brucho je mi na vracanie tak si natrela brucho isla na zachod a hotovo. Ona uz kazde pichnutie prd vsetko definuje slovom je mi zle budem vracat- nikdy nevracia.
@vakatko dakujem krasne za tip uz aj objednavam konecne probiotika gumove snas budu aj chutne. Este mrknem ten rybi olej ci neni takyto zubaci pit ho nechceli