8 ročná dcéra má upchatý nos

bjl0803
16. nov 2020

Ahojte idem si k vám po radu mám 8 ročnú dcéru a máme taký problém že cca 2 týždne v kuse keď je doma (len doma) má upchatý nos teda jednu nosnú dierku a už je zúfalá ....dr nám dala sirup trifed (zaspí z neho ) neviem aký to môže mať účinok na nos ...skúšali sme naparovat ...dávame olinth ...ale je to len chvíľková pomoc..... Nemáte skúsenosti čo by to mohlo byť ....zdá sa mi že je to od chvíle ako sme kúpili sušičku prádla ....no vzduch suchý nemáme (merala som ) ...sme zúfalé

panelacikova
16. nov 2020

nič v zlom, ale upchatý nos by som trifedom určite neriešila 😲 je možné, že je to tým, že sa kúri... skús ešte dať nejaké mikrovetranie alebo menšie vetranie, keď pôjde spať, nie tak, aby zamrzla, ale tak, aby si cítila čerstvý chladnejší vzduch. z toho teplého vzduchu aj moja je stále akoby upchatá :( akonáhle večer vyvetrám, hneď sa jej lepšie dýcha a lepšie zaspáva.

kika831
16. nov 2020

@bjl0803 neskusali ste antihistaminika? Nieco co predpise aj pediater? Podla mna to moze byt alergickeho povodu. Trifed by som urcite kvoli tomu nedavala ani nahodou.

goodidea
16. nov 2020

Ešte to môže byť zlatý stafylokok

pribinak
16. nov 2020

Len doma? Ja som alergik a nemôžeme mat doma napr rôzne kvety, koberce, mačku, psa so srsťou, vadia mi rôzne deky a kožušinky.
Vadia mi roztoče. Nemáte niečo takéto doma?

u2jana
16. nov 2020

@bjl0803 preplach konvickou skuste

bjl0803
autor
16. nov 2020

Trifed nám predpisala dr .... Čo sa týka alergie ....nič okrem sušicky prádla sa u nás nezmenilo

dominka63
16. nov 2020

@bjl0803 alergia ja to mám roky

julliska
16. nov 2020

@bjl0803 predpokladám, že vám predpísala žltý Trifed, ten je úplne na mieste.. Nerozumiem prečo tu niekto píše, že nie 🤦‍♀️
Podľa mňa je to alergia, treba nájsť príčinu

julliska
16. nov 2020

@kika831
@panelacikova
Odporúčam si naštudovať co obsahuje Trifed a potom radiť.. 🤦‍♀️

mogaa
16. nov 2020

@bjl0803 tak predpokladám že sušičku nemáš zapnutú každý deň.....zo sušičky by to mohlo byť v tom momente keď je v miestnosti kde sa suší pustená a do momentu kým nevychladne a nevyvetrá sa tam.....a to by netrvalo celé 2 týždne.....

lucik194
16. nov 2020

konvicka rhino horn, kupit a vyskusat preplachovat

panelacikova
16. nov 2020

@julliska si si istá, že existuje alergia na sušičku? to neviem, nemám sušičku. ale autorka uvádza, že len odkedy majú sušičku, tak sa toto deje. a Trifed mám naštudovaný veľmi dobre. dcéra mi z neho nie raz zvracala. navyše, je to oblbovák a dlhodobo to nebude riešiť problém.

andreatytler
16. nov 2020

@bjl0803 Nie je mozne ze ma problem s dutinami na tej casti tvare kde sa jej zapchava ta nosna dierka?
Alebo ci si do nosa nieco nevopchala... ale to by doktorka asi videla...

julliska
16. nov 2020

@panelacikova 🙈 absolutne nechapes.. ale nevadi

kittykat22
16. nov 2020

@bjl0803 je zaujimave ze je to len jedna dierka 🤔 Velmi dobra je tymianova mast od Justu. Das si kvapocku na prst a natries cast od korena nosa smerom hore k vlasom. Spusti sa vsetko co je v nose dole - a ta aroma necha nos celu noc cisty. Robila som to synovi ked uz nic nezaberalo, a v noci nemohol spat, lebo sa budil s placom, ze nemoze dychat.

panelacikova
16. nov 2020

@julliska nie, naozaj nechápem. z príspevku autorky som usúdila, že lekárka jej to dala buď po telefóne, alebo možno aj osobne, ale bez odborného vyšetrenia. a džgať sa trifedom len preto, aby dieťa spalo, mi pripadá absolútne nezodpovedné a neodborné. každý prejav môže mať x diagnóz. a nič v zlom, ale bez odborného vyšetrenia by som si trúfla dať dieťaťu tak nanajvýš sirup proti kašľu alebo nejaký spray či kvapky do nosa. ale nie trifed. jasné, že po ňom zaspí, veď je to niekoľkonásobný oblbovák napríklad oproti fenistilu..

julliska
16. nov 2020

@panelacikova prepac,ale si uplne mimo..ved Trifed obsahuje pseudoefedrin, ktory napomaha k odpuchnutiu sliznice a odstranenia upchateho nosa a tiez triprolidin co je antihistaminikum...tak ja ako fakt neviem o com tu tocis, preco vyvracias to co jej predpisala Dr... to ze je dieta spave, je bohuzial vedlajsi ucinok a predsa jej ho nepredpisala na pol roka... co jej mala predpisat??sirup na kasel ked ma upchaty nos? spray do nosa si vie kupit predsa sama, no ocividne maju dlhodobejsie tento problem tak lekarka naordinovala toto..to je standardna liecba.. ako neber to v zlom, ja nechcem nikoho poucovat ale nedalo mi nereagovat pretoze s liekmi robim uz niekolko rokov a poznam ich mechanizmy ucinku

julliska
16. nov 2020

@kittykat22 ja mam tiez alergiu a casto mam upchatu len jednu stranu nosa...

panelacikova
16. nov 2020

@julliska no dobre. tak ty si pokojne dávaj do svojich detí trifed, mne je to jedno. fakt.

julliska
16. nov 2020

@panelacikova 🤦‍♀️

zuvila9
16. nov 2020

@bjl0803 mozno by mohol pomoct sprej do nosa s koloidnym striebrom. Mojim detom velmi pomaha s nadchou a sestra si ho pochvalovala u syna aj v obdobi alergii.
Najlepsie by ale bolo ist na vysetrenie ORL, oni uz vedia urcit ci je sliznica podrazdena alergenom alebo nejakou bakteriou a nasadit spravne lieky.

brendaa
16. nov 2020

@bjl0803 skus sterimar sprej do nosa. Trifed je účinný, no niektore deti su z neho nepokojne alebo velmi unavene.... spomen to lekarke. Mozno urobit vyter z nosa popripade vylucit alergiu.

evkamotka
16. nov 2020

Tak nepouzivaj na cas aj tu susicku, ak ju chceš vylucit ako pricinu

nevenka
16. nov 2020

Vyter z nosa a hrdla, to najprv. Ak bude negat., tak sa pytat na krcne, alergo, urobia sa krvne testy najprv a potom sa uvidi. Nam predpisala Aerius, nie Trifed napriklad. Ale antihistaminikum sa pouziva aj pri nachladnutiach, ked su opuchnute sliznice. Nielen pri alergii. To asi bola prva volba po telefone, si myslim. Ja by som skusila tu nosovu konvicku, nasmu sa vdaka tomu zmensila aj nosna mandla. Lepsie ako spreje. Krcna ju velmi dorazne odporucala. Ale ak nepomaha ani ten Trifed, treba sa proste pytat na dalsie vysetrenia a podla toho sa urci dalsi postup.

nevenka
16. nov 2020

Mne napriklad vadi prechod zo zimy do tepla a naopak, na jesen a na jar, hlavne, ked je takto sychravo, sa mi permanentne upchava nos. Podla krciarky mam typicku sliznicu alergika, co moje deti napriklad vobec a kozne testy na alergo mam vsetky ok.

bjl0803
autor
16. nov 2020

Bola som v poradni s bábätkom a nakoľko nás toho dlhšie trápi pýtala som sa dr ako môžem dcére pomôcť tak nám predpisala trifed a odporučila naparovanie

bjl0803
autor
16. nov 2020

Nakoľko trifed užívame len tretí deň a skúsim zvlhcovat vzduch tiež len tretí deň myslím že je to málo na to aby bola zmena ....ak to bude takto tak ju iste zoberiem aby ju dr vyšetrila .... Tu od vás som chcela len rady ak ste mali alebo máte podobnú skúsenosť ďakujem tým ktoré sa snažili poradiť ....snáď sa nám podarí boj s upchatym nostekom vyhrať

viikkki
16. nov 2020

Skúste sinupret ale treba to riešiť môže tam mat nejakú baktériu alergiu alebo niečo podobné, držím palce

bjl0803
autor
1. dec 2020

Tak nakoniec ...kopila som difuzer 🙂 čiže suchý vzduch bol ....🙂

andreatytler
2. dec 2020

@bjl0803 S kurenim prisiel suchy vzduch a s nim upchaty nos... ma lo logiku.