8 ročné dieťa samé v nemocnici
Syn má 8 rokov ,neprestávajúci kašeľ a zajtra ide do nemocnice.Ja som tiež chorá,takže nemôžem ísť s ním.Máte niektorá mamička skúsenosti s Vašimi deťmi,ako to zvládli samé v nemocnici?Dík za radu.
deti to same nezvladaju dobre, a sestricky na ne kaslu. mna tam nechceli s dcerkou nechat a tak som sa im navyhrazala ze pojdem aj za riaditelom a nakoniec nasli miesto aj pre mna. bola som aj svedkom ze sestricka osprchovala jedno dievcatko, zazvonil jej mobil z domu a ona sa vybavovala s manzelom a dievcatku bola taka zima ze sa triasla a ona ju nechala tak, az kym nedotelefonuje, no katastrofa. ked mozes niekoho si vybav. moze tam byt hocikto z rodiny. u nas bol s dcerkou aj tatino, nakolko som mala 10 dni do porodu s druhou dcerkou tak ma tam nechceli nechat aby som nahodou neporodila. a bola aspon s tatinom a ja som tam kazdy den chodila.
ja som bola v nemocnici na operacii a nasledne este dva tyzdne ako 9 rocna, poviem ti znasala som to velmi zle a to som mala navstevy kazdy den 😒
ja som bola 2 tyzdne sama v nemocnici ako 4 rocna..( operacia oci) a potom ako 7 rocna tiez 2 tyzdne ( zltacka)..nemala som traumu ani raz..oba pobyty si pamatam..ako 4 rocna - to som si tam nasla aj kamosku a nasi chodili kazdy den a ked som bola po operacii tak tam tiez boli..to bolo hlavne ked som potrebovala maminku...potom uz ok..a ako 7 rocna.- ta zltacka..to som spoza mrezi pozerala na nasich, lebo to vobec nemohli ku mne, kedze to je infekcna choroba..ale zvladla som to bez akychkolvek traum...ale...predstava nechat tak mojho syna raz - to nieeeeee
ja som takmer ako 5 rocna bola sama na lieceni asi dva mesiace, a ako sedem rocna v nemocnici pat dni, taktiez sama a nemala som z toho ziadnu traumu 🙂
Sameho ho neposielaj ,
Ja som bola v emocnici a bolo tam take male dievcatko a v pohode to prebiehalo.. tiez tam bolo viac takych deti, ale tuto som mala na izbe... proste ked sa neda tak sa neda... my sme uz 6- 7 rocne chodili same do taborov a prezili sme to so sestrou, 5 rocna na lieceni mesiac 🙂 Ja by som sa skor obavala o informovanost, predsta ked si tam, vidis ci ho liecia, ci daco robia.. a co robia... takto to dieta tam bude same a lekari si robia co chcu (nic v zlom, dievcatko by mozno slo domov po 3-4 dnoch... takto tam bola no ked som ja odchadzala uz nejakych 7-8 dni, lebo ked sa jej lekari nieco pytali tak nic nevedela dobre vysvetlit a oni sa riadne nezaujimali co tym mysli...)
ja som ako škôlkárka bola sama v nemocnici.tiež z toho žiadnu traumu nemám.dokonca,keď ma raz mamina bola pozrieť,a bolo to počas "vyučovania" kde som bola s ostatnými deťmi,tak som dokonca ani nevyčkala,kým chcela sama odísť,ale sama som sa pýtala späť.nemyslím,že je to tam až také hrozné.myslím,že 8-ročné dieťatko je už dosť veľké na to,aby ho tam sprevádzal rodič.
Ja som bola pred rokom hospitalizovaná s menšou a kedže to bola plánovaná hospitalizácia a dohodnutá, že bude s doprovodom...a celé oddelenie pre malých plné, tak nás dali na izbu na oddelení pre väčšie deti, na spoločnú izbu s dvoma 8ročnými dievčatami. Sestričky boli OK a čo sa mi páčilo, tak deti sa chodili v skupinkách navštevovať na izbe, prípadne sa hrali v herni. Ani jedno z tých detí (5-9 rokov) nevyzeralo vyslovene traumatizované, tie väčšie dievčatká si vzali pod patronát tých menších. Pred časom bola staršia chorá a už sme boli dohodnuté, že ak bude nutná hospitalizácie, pôjde sama (bude mať 7 rokov) , mňa to presvedčilo. Samozrejme boli smutní, keď rodičia odchádzali z návštevy, ale bol to smútok chvíľkový a tie ostatné deti nikdy to konkrétne nenechali dlho smútiť. Asi to horšie znášame my mamy, ako detváky 😅
moj bol ako 8 rocny sam na tri dni na dospelackom oddeleni, ani domov nechcel ist, bol stredobodom pozornosti plus telka na izbe, ziadne ucenie 😀
Bohužial nemá ísť kto s ním do nemocnice.Aj manžel je po chorobe,ale stále má kašeľ.Babky sú choré a sestra má dosť svojich detí,takže to skúsime osamote.Ako 5 ročný sme boli spolu v nemocnici na zápaľ plúc a pamatá si to.Už 2 dni ho nato pripravujem a dnes mi povedal,že to skúsi vydržať a aj tie bolestivé inekcie vydrží.Už sme spolu aj veci nabalili,tak snáď to zvládne on a aj ja.Našťastie tam poznám 3 sestričky,takže to je taká moja útecha,že nás nebudú klamať.Švagor je doktor,takže aj on bude za ním chodiť.Držte palce a ďakujem za radi a hlavne podporu,pretože ja to beriem asi horšie ako syn. 🙂
Bola som raz jednu noc so synom na stacionari,nemohla som spat a vedla v izbe bolo asi 3rocne dievcatko a velmi plakala,bola tam sama,ta sestricka ju nechala plakal a pritom nic nemala na praci,uz som bola vybrata ze sa tam idem pozriet,ale prave vtedy tam dosla uz sestricka,bolo to strasne.
Poznám ho.Bude to trošku trápenie,ale inak sa nedá.Ja som chorá a na oddelenie ma s ním nepustia.Inekcii a braniu krvy sa trošku bojí,ale nerobí žiadne scény a ani neplače.Len neznáša lepenie po inekcii.Keď bude mať výsledky negatívne,tak by mal len inhalovať.Tak uvidíme,aké budú výsledky.
@uzlik1 kolegynin syn mal cerstvo 8 rokov, ked isiel na tri dni do nemocnice. Bol tam sam. Ani jej nedovolili, aby tam zostala s nim na noc. Mohla byt s nim od rana do vecera, ale nocovat tam musel sam. Zvladol to v pohode. Na izbe boli dvaja chalani rovnakeho veku, takze sa ani nenudil.
nabalený bol poriadne.práve sme prišli z kontroli a doktor nás potešil,pretože kašel má lepší,má nejakého streptokoka,ale to je v pohode.nemusel tam hlavne ostať,pretože to má o moc lepšie.spadol nám veľký kameň zo srdca a idem nám uvariť nejakú dobrotu.a ďakujem za rady a podporu.moc mi to pomohlo.
ja som bola tiez ako 6 rocna sama, dokonca na operacii, nic moc ale nemyslim, ue by som z toho mala nejaku traumu
8.ročný syn v 11/2012 (dokonca v deň jeho narodenín ho hospitalizovali) bol cez deň sám v nemocnici, večer som počkala, kým zaspal a odišla, ráno ma už čakal, ďalší deň ma už posielal poobede domov, že tam nemusím byť, takže úplne v pohode, ak bude musieť ísť ešte do nemocnice, pôjde sám.

@uzlik1 - manzel nemoze ist? Svokra ci teta, krstna? Sameho ho tam neposielaj... 8 rokov jasne nie je babo, ale aj tak...