icon

8 ročné dieťa samé v nemocnici

uzlik1
21. feb 2013

Syn má 8 rokov ,neprestávajúci kašeľ a zajtra ide do nemocnice.Ja som tiež chorá,takže nemôžem ísť s ním.Máte niektorá mamička skúsenosti s Vašimi deťmi,ako to zvládli samé v nemocnici?Dík za radu.

anjelicek26
21. feb 2013

@uzlik1 - manzel nemoze ist? Svokra ci teta, krstna? Sameho ho tam neposielaj... 8 rokov jasne nie je babo, ale aj tak...

eeffka
21. feb 2013

@uzlik1 neposielaj Ho sameho,skuste otca,babky,tetku... Je to tam o nervy pre sameho dospeleho nie ze pre decko.jest aj lieky mu daju ale inak budu na neho cely den kaslat.

gubcikova
21. feb 2013

@uzlik1 ja som bola ako 6ročná sama.rodičia chodili na návštevu každý deň a bolo mi dobre.a ešte kam ide?

hoffka
21. feb 2013

deti to same nezvladaju dobre, a sestricky na ne kaslu. mna tam nechceli s dcerkou nechat a tak som sa im navyhrazala ze pojdem aj za riaditelom a nakoniec nasli miesto aj pre mna. bola som aj svedkom ze sestricka osprchovala jedno dievcatko, zazvonil jej mobil z domu a ona sa vybavovala s manzelom a dievcatku bola taka zima ze sa triasla a ona ju nechala tak, az kym nedotelefonuje, no katastrofa. ked mozes niekoho si vybav. moze tam byt hocikto z rodiny. u nas bol s dcerkou aj tatino, nakolko som mala 10 dni do porodu s druhou dcerkou tak ma tam nechceli nechat aby som nahodou neporodila. a bola aspon s tatinom a ja som tam kazdy den chodila.

sintra
21. feb 2013

ja som bola v nemocnici na operacii a nasledne este dva tyzdne ako 9 rocna, poviem ti znasala som to velmi zle a to som mala navstevy kazdy den 😒

rumkolka
21. feb 2013

@uzlik1 nenechavaj ho tam sameho,dieta ma pravo mat tam blizku osobu...ja by som urcite nenechala.

m.i.r.i
21. feb 2013

ja som bola 2 tyzdne sama v nemocnici ako 4 rocna..( operacia oci) a potom ako 7 rocna tiez 2 tyzdne ( zltacka)..nemala som traumu ani raz..oba pobyty si pamatam..ako 4 rocna - to som si tam nasla aj kamosku a nasi chodili kazdy den a ked som bola po operacii tak tam tiez boli..to bolo hlavne ked som potrebovala maminku...potom uz ok..a ako 7 rocna.- ta zltacka..to som spoza mrezi pozerala na nasich, lebo to vobec nemohli ku mne, kedze to je infekcna choroba..ale zvladla som to bez akychkolvek traum...ale...predstava nechat tak mojho syna raz - to nieeeeee

mima4
21. feb 2013

ja som takmer ako 5 rocna bola sama na lieceni asi dva mesiace, a ako sedem rocna v nemocnici pat dni, taktiez sama a nemala som z toho ziadnu traumu 🙂

zuzin78
21. feb 2013

Sameho ho neposielaj ,

simca06022011
21. feb 2013

Ja som bola v emocnici a bolo tam take male dievcatko a v pohode to prebiehalo.. tiez tam bolo viac takych deti, ale tuto som mala na izbe... proste ked sa neda tak sa neda... my sme uz 6- 7 rocne chodili same do taborov a prezili sme to so sestrou, 5 rocna na lieceni mesiac 🙂 Ja by som sa skor obavala o informovanost, predsta ked si tam, vidis ci ho liecia, ci daco robia.. a co robia... takto to dieta tam bude same a lekari si robia co chcu (nic v zlom, dievcatko by mozno slo domov po 3-4 dnoch... takto tam bola no ked som ja odchadzala uz nejakych 7-8 dni, lebo ked sa jej lekari nieco pytali tak nic nevedela dobre vysvetlit a oni sa riadne nezaujimali co tym mysli...)

huxy
21. feb 2013

ja som ako škôlkárka bola sama v nemocnici.tiež z toho žiadnu traumu nemám.dokonca,keď ma raz mamina bola pozrieť,a bolo to počas "vyučovania" kde som bola s ostatnými deťmi,tak som dokonca ani nevyčkala,kým chcela sama odísť,ale sama som sa pýtala späť.nemyslím,že je to tam až také hrozné.myslím,že 8-ročné dieťatko je už dosť veľké na to,aby ho tam sprevádzal rodič.

cairka
21. feb 2013

Ja som bola pred rokom hospitalizovaná s menšou a kedže to bola plánovaná hospitalizácia a dohodnutá, že bude s doprovodom...a celé oddelenie pre malých plné, tak nás dali na izbu na oddelení pre väčšie deti, na spoločnú izbu s dvoma 8ročnými dievčatami. Sestričky boli OK a čo sa mi páčilo, tak deti sa chodili v skupinkách navštevovať na izbe, prípadne sa hrali v herni. Ani jedno z tých detí (5-9 rokov) nevyzeralo vyslovene traumatizované, tie väčšie dievčatká si vzali pod patronát tých menších. Pred časom bola staršia chorá a už sme boli dohodnuté, že ak bude nutná hospitalizácie, pôjde sama (bude mať 7 rokov) , mňa to presvedčilo. Samozrejme boli smutní, keď rodičia odchádzali z návštevy, ale bol to smútok chvíľkový a tie ostatné deti nikdy to konkrétne nenechali dlho smútiť. Asi to horšie znášame my mamy, ako detváky 😅

xenicka13
21. feb 2013

moj bol ako 8 rocny sam na tri dni na dospelackom oddeleni, ani domov nechcel ist, bol stredobodom pozornosti plus telka na izbe, ziadne ucenie 😀

uzlik1
autor
21. feb 2013

Bohužial nemá ísť kto s ním do nemocnice.Aj manžel je po chorobe,ale stále má kašeľ.Babky sú choré a sestra má dosť svojich detí,takže to skúsime osamote.Ako 5 ročný sme boli spolu v nemocnici na zápaľ plúc a pamatá si to.Už 2 dni ho nato pripravujem a dnes mi povedal,že to skúsi vydržať a aj tie bolestivé inekcie vydrží.Už sme spolu aj veci nabalili,tak snáď to zvládne on a aj ja.Našťastie tam poznám 3 sestričky,takže to je taká moja útecha,že nás nebudú klamať.Švagor je doktor,takže aj on bude za ním chodiť.Držte palce a ďakujem za radi a hlavne podporu,pretože ja to beriem asi horšie ako syn. 🙂

gubcikova
21. feb 2013

@uzlik1 kam ide na myjavu či do TN?

tomasko27
21. feb 2013

Bola som raz jednu noc so synom na stacionari,nemohla som spat a vedla v izbe bolo asi 3rocne dievcatko a velmi plakala,bola tam sama,ta sestricka ju nechala plakal a pritom nic nemala na praci,uz som bola vybrata ze sa tam idem pozriet,ale prave vtedy tam dosla uz sestricka,bolo to strasne.

uzlik1
autor
21. feb 2013

@gubcikova
Ide na myjavu.

rumkolka
21. feb 2013

@uzlik1 hlavne ty ho poznas a vies ci taketo veci zvlada aj sam.Ja by som deti nemohla nechat same lebo ich poznam a v zdravy by to neprezili...

uzlik1
autor
21. feb 2013

Poznám ho.Bude to trošku trápenie,ale inak sa nedá.Ja som chorá a na oddelenie ma s ním nepustia.Inekcii a braniu krvy sa trošku bojí,ale nerobí žiadne scény a ani neplače.Len neznáša lepenie po inekcii.Keď bude mať výsledky negatívne,tak by mal len inhalovať.Tak uvidíme,aké budú výsledky.

k_a_j_k_a
21. feb 2013

@uzlik1 kolegynin syn mal cerstvo 8 rokov, ked isiel na tri dni do nemocnice. Bol tam sam. Ani jej nedovolili, aby tam zostala s nim na noc. Mohla byt s nim od rana do vecera, ale nocovat tam musel sam. Zvladol to v pohode. Na izbe boli dvaja chalani rovnakeho veku, takze sa ani nenudil.

uzlik1
autor
21. feb 2013

@k_a_j_k_a A čo mu bolo?mal aj infúzky?

k_a_j_k_a
21. feb 2013

@uzlik1 robili mu biopsiu tenkeho creva ( dufam, ze som to nepomotala 🙂 ) kvoli celiakii. A infuzky myslim nemal. Inak, ja by som mu asi zbalila nejaku konzolu, ntb s rozpravkami, knihy, hracky, prostr nieco, co ho zarucene zabavi. A na kolko ma ist?

uzlik1
autor
22. feb 2013

nabalený bol poriadne.práve sme prišli z kontroli a doktor nás potešil,pretože kašel má lepší,má nejakého streptokoka,ale to je v pohode.nemusel tam hlavne ostať,pretože to má o moc lepšie.spadol nám veľký kameň zo srdca a idem nám uvariť nejakú dobrotu.a ďakujem za rady a podporu.moc mi to pomohlo.

ewca
22. feb 2013

ja som bola tiez ako 6 rocna sama, dokonca na operacii, nic moc ale nemyslim, ue by som z toho mala nejaku traumu

talexa
25. feb 2013

8.ročný syn v 11/2012 (dokonca v deň jeho narodenín ho hospitalizovali) bol cez deň sám v nemocnici, večer som počkala, kým zaspal a odišla, ráno ma už čakal, ďalší deň ma už posielal poobede domov, že tam nemusím byť, takže úplne v pohode, ak bude musieť ísť ešte do nemocnice, pôjde sám.