9-mesačný syn nechodí v choditku
Ahojte mám syna 9m za pár dni a keď ho dám na chvíľu do choditka keď si potrebujem dačo porobiť tak vôbec nerobí kroky iba tam sedí a hra sa. Môže to niečo značiť ?
Ďakujem.
@autorka, Ty by si chodila, keby si nevladala ovladat svaly na to urcene??? Rozmyslaj. Bude Ti spickovat a potom budes vyplakavat, ze to a hneto. 9 mesacne sa ma plazit, lozit po dome ako raketa. Ma si skusat sikmy sed. Je pravda, ze nase sa v 9 mesiacoch postavili v postielke s oporou, ale chodili ovela neskor.
Ja som sice starsieho do chpditka dala, ale tak, ze tam sedel, mal to nizko a to len na chvilku, kym som nakrmila novorodenca alebo prebalila. Ked som sa nemohla rozdvojit. V postielke vrestal a vyliezal odtial. Tak preto. Nechodil mi v tom a ani som to nechcela.
Ak nemusis, do choditka ho vobec nedavaj.
@lindusss2016 súhlasím keď sa pozriem na svojich známych 30tnikov všetci odchovanci 90te roky v choditku a všetci problémy s klbami a chrbticou... Ale také ze operácie a podobne🤷♀️🤦♀️... Nevravím ze za to môže len choditko ale ma na tom určite svoj podiel... Náš syn bol bez akýchkoľvek takýchto pomôcok a stal ako 9m sám a 10m chodil
@lindusss2016 veru, nase 2 sa napriklad vobec neplazili, tretie sa plazilo dost dlho ako partizan, jasala som. Ale vsetky stvornozkovali velmi kratko. A chldili okolo 11-12 mesiacov. Syn ma 8,5 roka a ma gulaty chrbat, je hypotonicky, hypermobilny a kopec dalsich veci, no nema dobry postoj. Dcerka trosku lepsie. No nieco je vrodene samozrejme, nie su to svalovci a nemaju byt taki po kom. A proste to neplazenie neovplyvnis. Ale aj tretie dieta, ako sa same zo sikmeho sedu posadilo, ma gulaty chrbatik...☹.
Takze so synom, tym najstarsim sa snazime cvicit na ppsilnenie stredu tela, zatiahnutie lopatiek, nozky na do x a vpadnute clenky. Takze tiez si myslim, ze ak dietatu nemam pomoct, tak mu aspon neublizujem.
MK a chodítko 🍿🍿🍿
Ja myslím, že je fajn že si založila túto diskusiu. Nie každý má rovnaký prístup k informáciám....baby ti dobre radia, chodítko nie je pre dobrá pomôcka, skôr naopak. Ja viem, že naša generácia na tom vyrastala...ale pozri aké veľké problémy má teraz väčšina z nás. Nezabíjaš ho, to je pravda,....ale pravdepodobne mu takouto cestou spôsobíš doživotné problémy v dospelosti.
Tvoj synček má ešte príliš slabé svaly, tak ako väčšina detí v jeho veku. Aby dokázal raz správne chodiť, musí svaly posilovať, a to pekne postupne. Musí mať aj silné boky a chrbát, čo sa dosiahne najmä 4-nožkovaním (a plazením). Tým že ho dáš do chodítka, tak bude posilovať len svaly nôh, čo je teraz nežiaduce, najskôr musí spevniť chrbát, aby dokázal udržať hornú polovicu tela.
Skús nájsť inú cestu ako ho zabaviť, namiesto chodítka. Ohrádku, hraciu deku,....
@eva233 presne tak, nikdy to nie je len choditko, ale vacsinou jr to zaciatok
@nevenka ano, niekedy tie deti same nechcu stcornozkovat, ale take potom vacsinou skoncia v rukach fyzioterapeuta ako starsie a musia to dohanat a stvornozkovat este ako patrocne
Tak keď chceš aby sa každý staral o svoje dieťa, tak sa nepýtaj cudzích ľudí na to tvoje 🤣🤣 a veď odkladáš ho tam aby si mala pokoj, tak buď rada, že tam čuší a hrá sa, neni to jedno či “chodí”?
Môj syn 9 mesačný ešte poriadne nesedel a nieto ho ešte dávať do Choditka. Nehnevajte sa ale mamičky čo tu píšu majú úplnú pravdu. Také malé ešte nemá v choditku co robiť. Potom sa nestazujte opäť na MK tak o 3 roky že vaše dieťa má problémy s chodidla mi, chrbticou, držaním tela a podobne. Svaly sa majú vyvíjať najprirodzenejsie ako to len ide. Je vidno, že pravdepodobne nie ste veľká čitateľka a beriete všetko na ľahkú váhu. K vašej otázke, že dieťa v takom veku v choditku nič nerobí je v poriadku. Značí to iba to, že na to nie je pripravené.
Ako často ho dávaš do ohradky, postieľky, aby sa ťahal za ruky hore a posilňoval nohy?neznamená to nič len, že si to nemala spraviť

Ak sa estelen plazi, tak mu toto umele podporovanie stoja moze velmi uskodit a to ti hovorim ako clovek, ktory pracuje s ludmi, co maju problemy s chrbticou. Deti musia stvornozkovat a nech sa tu nikto nehada, ze jeho dieta to nerobilo, lebo ok, nerobia to, ale nrch sa pridu ukazat v dvadsiatich rokoch, ake maju problemy... Ver mi, mam velmi vela mladych klientov, co tym naozaj trpia...