icon

ABA terapie pre autistické deti - najlepšie centrá

gabi2789
12. sep 2025

Zdravim, synovi klinicky psychológ zatiaľ určil že ma narušenú komunikačnú schopnosť s črtami autizmu odporučili ABA terapie. Sme z Galanty, viete mi odporučiť kde ste boli spokojné vy? Okolie Galanty kľudne aj Bratislava..viem že zvyknú mať plno ale aj tak ak budem platiť takú sumu a chcem aby mu to pomohlo si chcem zistiť kde sú “najlepší” pretože niekde som čítala že treba vyberať podľa nejakých kritérií kto má viac licencii či čo keďže sa tomu nerozumiem potrebujem poradiť. Ďakujem ❤️

76california
12. sep 2025

neporadím ohľadom tvojej otázky,
ale určite, ak si o tomto ešte nepočula - skús si hodiť do translatora tento članok z anglickeho zdroja resp. do googlu hodiť "fecal microbiome transplantation"
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10017995/

jedná sa o účinky fekálnej transplantácie - zlepšenie stavov u autistických detí,
v Bratislave sa tomu venuje symptomedica, alebo institut prediktivnej a personalizovanej mediciny

držím palce ❤

sara07
12. sep 2025

na sk je tak malo týchto centier že moc toho proste nenavyberaš
a hlavne musi ten terapeut sadnut dietatu darmo bude mat xy licencii ked to pôjde z tuha

kiki68
12. sep 2025

Do tejto terapie by som nesla, je velmi diskutabilna. Pozri si vyjadrenia odbornikov a tiez dospelych autistov