icon

Afty v ústach

jajkaa14
22. apr 2018

Ahojte.Môj 6 ročný syn už od stredy bojuje s aftami.Najskôr ich mal len na podnebí boli sme u lekára kedže mal aj vysoké horúčky.Ten predpísal iba atb a máme dodržiavať zvíšenú hygienu rúk.No včera mal afty už v celých ústach a na jazyku,samozrejme nechce nič jesť a ani piť.Máte s tým niekto skúsenosť,hlavne ako mu čo najskôr pomôcť?Ďakujem

Strana
z2
hanadobrovicka
23. sep 2022

@monika2525
Dobry den,je to uz velmi davno, no chcela by som sa opytat,ci ste prisli na to,co to bolo...aktualne mam uplne identicky problem. Dakujem krasne.

julca20
4. sep 2024

@hanadobrovicka Dobrý deň, môžem sa spýtať čo to bolo? Tiež si tym prechadzam už piaty deň a som zufala. Ďakujem🙂

pp07
15. sep 2024

Mne sa to deje tiež.. Mam 37r a nikdy som takéto niečo nemal, ani afty... No za posledným zubom sa mi v posledných rokoch začal robiť taky výčnelok, niečo podobné ako na fotografii ale väčší a z časti mi zakrýval posledný zub, nakoniec sa to spravilo do takej špičky, že to išlo aj odtrhnúť celkom ľahko, možno by sa to aj samé a odvtedy mám s týmto problémy ako keby sa mi dostalo niečo do tela, nejaká baktéria, čo mi to stále spôsobuje, tantum verde mi pomôže a behom pár dní sa to zahojí, 2-3 týždne kľud a potom znova a toto sa mi opakuje už pol roka

jakub967
Autor odpoveď zmazal
jakub967
26. nov 2024

@pp07 Dobrý deň, taktiež ma trápi tento problém, už 3x sa mi to vrátilo ale teraz ma to boli už vyše mesiaca a doslova ma stoho bolia už aj zuby. Nezistili ste čo stým?
Ja som myslel ze je to afta ale asi nie.. našiel som niečo podobné na tomto webe ale neni som si istý či je to ono.
https://www.skzl.sk/prejavy-koznych-ochoreni-v-...

pp07
26. nov 2024

@jakub967 dobrý deň, zatiaľ nezistil, nebol som s tým u lekára.. U mňa to je tak že mi to za chvíľu prejde, potom zasa objaví a takto na striedačku, ale je pravda že v posledných mesiacoch je to slabšie tu chvíľu vydržím kým to zasa zmizne

jakub967
1. dec 2024

@pp07 Aj mne to vedelo prejsť cca po 2 týždňoch postupného stupňovania a stracania sa. Len teraz to je také naozaj zlé. Tiež sa mi tam spravil taky vyrastok za zubom a take biele ako zápal. Pomohla mi táto masticka za 3 dni bolesť prešla ale vyliečene to nemám.

Strana
z2