Aká je šanca, že sa syn nakazí?
Boli sme na detskom predstavení, čakali sme pred dverami,syn chcel ísť skorej domov, pani čo nám otvárala hovorí,že pozor,nesmyknite sa..pozrela som pred nami a zvratky...tak som syna ihneď ťahala preč, a ako som ho ťahala a obzrela sa, tak nejaký chlapec tam ešte zvracal.. aká je šanca,že niečo bolo z tých zvratkov vo vzduchu a syn sa nakazil? Berie probiotiká a ihneď som mu nasadila enterinu a imunoglukan acute...samozrejme,že keď by to bolo infekčné...ja mám fóbiu zo zvracania a malý mi vo februári skončil kvôli takej viróze s rozvratom vnútorného prostredia v nemocnici, tak mám prečo sa strachovať..úplne som na dne :(((
@lonely66 nesedel pri nás, len ako sme asi 15sekund čakali pred vychodovymi dverami, tá čo otvárala dvere,vravela,len,že nesmyknite sa ..a pred nami boli zvratky tak som ho strhla bokom a rýchlo utekala, neviem ani či bol tu krátku chvíľu pri nás,lebo asi 3 metre od dverí som sa otočila a zvracal medzi tými dverami...mne je jedno vysmesnych komentárov, veľa ludi trpí emetofobiou ,čo je fóbia zo zvracania, len sa boja o Tom rozprávat, lebo presne pre toto, výsmechu :(
kasli na to, ak nieco chytil tak uz s tym aj tak nespravis nic. pockaj a setri si psychicke sily ak by nahodou ozaj ochorel. netrap sa tym dopredu... takto ta to trapi lebo si toho chlapca videla vracat.
btw. dieta ti nechodi do skolky alebo inde do detskeho kolektivu? takto sa moze nakazit hocicim a nemusis to ani vidiet. to davas psychicky? a ked ty mas fobiu nemohol by ta zastupit otec dietata/babka ze by postrazili dieta kym vracia?
@lonely66 syn vracal len dvakrát a skončil na infúziách, nechcem si predstaviť,že by viacej,čo by to s jeho telíčkom urobilo:( ja som mala mesačnu dcérku, tak v nemocnici musel byť s mojou mamou a tá bezmocnosť, aj teraz proste,4,5mesacna dcéra, keby to chytila, bábätko môže mať aj trvalé následky z takej choroby, to nieje sopliky ani kašeľ...a ľudia, ktorí vláčia deti s takými črevnými problémami na verejné predstavenia,len aby neprepadli lístočky, by si mali uvedomiť,že akí sú nezodpovední...v septembri mi ide syn do škôlky, ja sa už teraz psychicky rucam, aby mi odtiaľ niečo také nenosil, viem,že ho nedokážem držať v bubline,ale ten strach je fakt neskutočný...už prebral moje návyky,že si chce stále umývať ruky, čo je dobre,keď pôjde do škôlky, veľmi na to,že ma 3 roky dbá na hygienu, aj keď ma niečo špinavé, hneď chce prezliecť...tak to ma trošku upokojuje,že je taký...manžel je lekár, ten ma upokojil trochu,že aj keď by to bol vírus, že to je mokré a nešíri sa to ako respiračné ochorenia,ktoré sú suché v podstate,teda tak mi to vysvetlil....a ten strach, keď robí v nemocnici to je katastrofa tiež pre mňa...ten mi že radšej ani nič nehovorí,že s čím sa kesy stretol , on to berie ako rutinu, aj keď vraví,že ma chápe,vidím,že to tak nieje:(
@monnci2226 v tomto ma zastúpil manžel, je lekár,tak keď sa to stalo on sa len staral, moja mama bola s ním v nemocnici, moji rodičia si ho zobrali zatiaľ k sebe aby to mala dcéra nechytila,ale proste sa.citim ako krkavcia mater 😪ostatné choroby ležím pri ňom, starám sa ako sa len dá ale toto proste nedávam :((
Ahoj,
a nepomohol by ti psycholog? To myslím v dobrom, nie ako výsmech.
Mne napriklad maly asi rocny vracal doma veľmi. Všetko bolo pre MBA "ok" pokial neovracal raz aj mňa. Samozrejme do tváre a vtedy som to ľahla tiez od neho.
Teda, pokial ste šli len okolo, nemalo by sa nič stať.
Inak moja sestra mavala taketo problémy ako školáčka, bola snad 3x v nemocnici na infuzkach. Preslo jej to uplne.
Veľmi ide strach z teba. Nie v zlom ale ten psychológ by ti mohol s týmto pomôcť. A naozaj naozaj v dobrom to myslím, ľahšie sa ti bude žiť
tiez by som isla cestou ze to zacnem nejako riesit - psychiater, psycholog. aspon zmiernit tieto tvoje stavy. Lebo pri malych detoch si toho uzijes. nechcem ta strasit ale tie skolkarske bacile su ,,mňamka,,. plus nemusia to byt len brusne problemy. moja sa vie napriklad povracat aj so soplov ked jej to zateka a drazdi ju to na kasel... to by si musela zit v neustalom strachu ci zas nieco z tej skolky nedonese.
@monnci2226 ja to mám odmalička túto fóbiu, riešim ju od 18 rokov u psychiatra, x všelijakých liekov,lebo proste žiadne nezaberali, uz som zmenila asi 3 lekárov, lebo len menili lieky a žiadny výsledok, psychológ,že to sa nedá vyliečiť keď ani lieky nezaberajú, teraz idem vyskúšať posledného lekára,som objednaná tak som zvedavá ale nedávam tomu veľké šance...je iné keď vracia niekto zo soplov alebo keď napríklad to preženie s alkoholom, to mi nevadí, mne vadia doslova črevné vírusy
Samozrejme keď niekto koho poznám to preženie s alkoholom a vidím ho zvracať ,nie dieťa 😁
Ja tiez trpim emetofobiou, takze ta uplne chapem. Mne vadi akekolvek zvracanie, aj zo soplov, aj ked zvracia dieta.. ja by som na tvojom mieste tam medzi dvermi, keby som uvidela tu grcku, uz bud hodila sablu tiez alebo kolabovala (uz aj ked o tom pisem, tak mi je zle).
Ale nemyslim si, ze z tych par sekund je tam nejaka sanca nakazy. Je fajn, ze ste hned odisli.
@klip0 ako píšem, vymenila som asi 3 psychiatrov od 18 rokov,čo to riešim, niekoľko x liekov a nič mi nepomohlo, psychológ,že on mi nemá ako pomôcť,keď mi na to ani lieky nezaberajú...
Skús si pozriet regresnu terapeutku Alexandru Zimanovu. Vie nájsť príčinu problému, robí aj online sedenia. Za pokus nič nedas
ty si fakt pripad pocuvaj! 😁 ak nepomahaju lekari isla by som hladat nejaku alternativnu liecbu - mozno meditacie, hypnozu alebo taketo srandy. hladaj, skusaj a snad ti nieco zaberie....
@diewcatqoo o Tom hovorím, toľko je emetofobikov, je smutné,že sa o Tom tak malo rozpráva...na FB je skupina, kde je nielkolko desiatok tisíc ľudí s touto fóbiou...a navzájom sa podporujú...aj to nejako riešiš s lekármi? Ja som ledva došla domov, bola som ako v tranze, ako som zavrela dvere do domu som skolabovala totálne...
Radsej sa ani nepridavam do ziadnej skupiny, pretoze mne je o tom neprijemne aj citat alebo pisat. Ja nie som schopna sa ani postarat o vlastne dieta, ked zvracia - hned bud grcam aj ja alebo mam panicky zachvat, kolapsovy stav... hrozne. Zatial som to neriesila u odbornika. Nastastie, nemame doma casto taketo problemy a ak sa vyskytnu, vsetko okolo dietata obstarava manzel. Snazim sa crevnym tazkostiam vzdy predchadzat - neprejedame sa, neprehaname to s alkoholom, ak zvracia niekto v nasej blizkosti, hned ideme prec, aby na nas nesadol nejaky virus, ak mali v skolke nieco crevne, hned som dieta nechala doma.
@diewcatqoo úplne ako ja...malý ako bol v nemocnici, jedla som maximálne sucháre....neprejedam sa, moja váha je 50 kg na 165cm...a to je ešte dobre...niekedy som mala take sttavy,že som nedokázala zo strachu,že budem vracať jesť,že som schudla aj na 40kg...a nie,žiadna anorexia, práveže,ja som nikdy nechcela byť chudá, práve naopak, je krajšie keď je žena štíhla ale má trochu aj prsia aj zadok...ale ten strach bol pre mňa horší...po pôrode som mala 55kg a 5 kg šlo dole za tie 4 mesiace...pri tehotenstvach ma napínalo celých 9esiacov...ja len dúfam,že tieto vírusy sa tak neprenášajú vzduchom ale dotykom...a aj to, keď niečo také sa vyskytne v škôlke..kľudne si ho nechám doma aj dva týždne keď som s mladsou dcerou doma..musím priznať,odkedy mám deti strašne sa to zhoršilo
@diewcatqoo presne,paničky záchvat, kolaps...kto neprežil nepochopí..najhoršie na Tom je to,že keď niekto má fóbiu z výšok...tak nepôjde niekam,kde bude vysoko...ako lietadlo napr...ale my čo, takéto niečo môže cihat všade a obmedzuje to môj/náš život, lebo človek je stále v strehu, respektíve ja
Mna napadlo, ze mozno este nejaka hypnoterapia by pomohla. Nemas nejaku traumu z nejakej virozy, co si prekonala v detstve? Je to blbe, takto sa trapit. V tej skolke sa siri fakt vsetko mozne, ta crevna viroza jedneho dna pride. Nebyvaju sice casto, ale tak 1-2× do roka sa stane.
S touto situaciou v divadle, tak tam je podla mna mala sanca, ked ste tak rychlo odisli.
@marianarem ja si mapatam seba ako 3 ročný,že som mala nejakú virózu a dedkovi som sa vyvracala do papuče a ešte som sa na Tom smiala....a potom si už len pamätám ako som chodila za našimi,alebo za babkou, s vetou ,,stigoli ma v hrdielku,, to s odstupom času bol strach zo zvracania,úzkosť...ale v škôlke sme mali dievča z našej ulice, tá pri každých raňajkách vracala,a naschvál má dávali k nej sadnúť si,že však musíme byť kamarátky keď sme z jednej ulice, veľakrát sa mi vyvracala aj do jedla...aj mňa ovracala velakrat..nikto to neriešil...ja som potom utekavala s plačom zo škôlky,museli ma doslova naháňať po areáli, mala som tam hysterické záchvaty,že nechcem tam ísť kvôli nej..možno je to kvôli tomu
Skús naozaj regresnu terapiu, uvidíš uľaví sa ti. Držím veľmi palce. Skús si pozriet to meno čo som ti písala vyššie
To bude asi ono, to je fakt blby zazitok. Skus tu hypnoterapiu mozno, pripadne aj EDMR u standardneho psychologa by mozno pomohla. Na lieky to moc nevidim, podla mna treba urobit nejaku zmenu v podvedomi.
@marianarem určite to vyskusam,lebo pri dvoch malých deťoch budem musieť fungovať...a hej aj ja si osobne myslim,že to bude ono, lebo raz si odrela koleno, a poslali ma za ňou, a ona bola schopná ma ovracať, lebo mala rozbité koleno...proste stále a zo všetkého vracala..boli sme odniesť do škôlky papiere pre malého, a ten skolkarsky pach, neviem to popísať, taký ten z jedálne, normálne som si na všetko spomenula a strašná úzkosť ma prepadla, odpor...tešila som sa do školy, ako vypadnem a nebudem musieť byť už s ňou...
Akurát mi kamarátka písala,čo tam tiež bola,že ako išli na predstavenie,tak bolo navracane na schodoch,že tiež nechápala..no sú tí rodičia fakt normálni také dieťa zobrať medzi asi 300 ďalších deti?
No je to hrozne, z toho je zle uz aj mne, len ked to citam. Na druhej strane, ak sa vie pricina, tak nejaka terapia sa vacsinou da najst.
Inac rodicia mozno ani nezobrali do divadla chore dieta, ono to niekedy pride fakt nahle. Ale nemusela to ani byt viroza, mohlo to byt zo skazeneho jedla, to sa uz stalo aj mojmu malemu, ze mal otravu.
Autorka, máš strach, že sa nakazite a pritom ani nevieš príčinu zvracania a už sa rozčuľuješ nad rodičmi čo vezmú choré dieťa medzi zdravé. Ja mam dieťa, ktoré kým nešiel slepak von, z úplného 100% zdravia, kde nejavilo žiadne príznaky choroby v priebehu chvíľky len zrazu bolelo brucho a kým sme došli domov aj zvracalo. Nikdy sme nevedeli dopredu, ze sa to stane. Tiež na výlete mali obed, viacerým bolo ťažko na žalúdku, ale vracala len ona.
Naposledy zas úplne OK všetko v pohode, užili sme si krásny deň a zrazu únava a do pol hodky teplota.
Jednoducho sú deti čo prejdú z úplného zdravia do vracania, teploty atď za chvíľu.
Ty nevieš ako to bolo v tomto prípade, máš strach o syna a iracionálne obviňuješ rodičov dieťaťa, ktorí dovtedy zrejme ani netušili, že bude problém..
@janage píšem,že kamarátka vravela,že bolo už navracane pred predstavením na schodoch...myslíš,že x deti tam vracalo v ten deň?tak to by bolo ešte horšie... Ale neverím ja osobne..proste decko sa dogrcalo pred predstavením na schodoch,zobrali ho aj tak aby neprepadli lístky, decko to nevydržalo a dogrcalo sa aj hodinu po predstavení...aká je šanca,že mal slepak? Nalejme si čistého vína,že x takýchto zvracani spôsobujú virózy...a áno rozculujem sa nad takými rodičmi,lebo mám kamarátku učiteľku v škôlke a rodičom nieje hamba dovliect do škôlky decko ktoré noc predtým pregrcalo, ešte rodič mu zákaže! O Tom rozprávat ale samozrejme dieťa sa prekecne...a ževraj sú to hlavne tie,čo majú doma mladšie dieťa,len sa potrebujú zbaviť toho staršieho aby mohli si ísť vysedávať kade tade..

A ako som prišla domov tak som ho hneď okupala a všetky veci aj svoje dala do práčky