Aké čípky použiť pri teplote?
Aké sú lepšie.. syn bude mať 5 mes ma teplotu okolo 38 stup..zatiaľ som mu nič nedávala..
Paralen a Nurofen. Davaj od 38,5 (meraj v konecniku a nezabudni odcitat 0,5 stupna), striedat mozes po 4h (len ak je to nevyhnutne, inak nestriedat), ten isty druh capika po 6-8h a neprekrocit dennu davku! Ak budes davat sirup Nurofen, nezabudni davkovat podla vahy, nie podla veku ako je na krabicke! Odporucam najst si na internete ucelene rady, nech potom nemusis pisat na MK co robit ked sa dieta po capiku pokaka, kedy a ako davat zabaly a podobne. Vygoogli si, pediatri maju svoje “clanky” o tomto, alebo na ig si najdi pediatricka denjas, pediater online, pediatrie s laskou, je ich plno, najdes tam vsetko a mas to hned po ruke 🍀
Tazko zhodnotit len podla opisu, ale ano, je normalne ze je dieta nekludne a neciti sa dobre. Pokial by bolo doeta placlive, ubolene alebo proste vidis ze mu je zle, mozes dat lieky aj pri horucke od 38,0 (pod odcitani), mozno sa mu ulavi 🙂 zajtra sa teda chodte ukazat, ked horucka neprejde, drzim palce 🍀
@anavixy vieš.. mam ho na rukách zaspáva.. a tak sa mykne ako keď sa zlaknes..ešte sa opýtam.. kedy sa moze po teplote ísť von..a ako mu posilniť imunitu..začala som mu dávať probiotika a mam aj vit C v kvapkach
Odporucaju sa vitaminy D, C, mozes davat imunoglukan napr, ale to su vsetko take neiste veci, nie je zarucene, ze to pomoze… ja zvyknem pri nastupe choroby davat kalobu, imunoglukan alebo isoprinosine (na predpis), podla toho co mam, aspon pre svoj lepsi pocit 🙊 urcite vitaminy davat, D stale a C pri chorobe 🙂 no a po teplote ked je aspon 12h bez teploty, tak sa moze ist, s malym dietatom, ktore sedi v kociku to je jednoduchsie, lebo nehrozi, ze bude behat a rozhoruci sa, ale teraz v zime sa moze prehriat z toho ze bude nababusene (lebo ved bol chory treba ho naobliekat) a tym moze horucka zasa vystupit, aj preto sa neodporuca chodit ani ked ma dieta este zvysenu teplotu, ale to su tiez take odporucania, ze kazdy lekar moze mat iny nazor na to a kazdy rodic tiez, ale vseobecne takto (ono vela zalezi aj od stavu dietata a rocneho obdobia napr, teraz by som toto dodrziavala urcite)🍀
@anavixy ešte sa ta spýtam..teplota včera prešla ale malý je desne zachripnuty..asi z placu..co na to
Skús kalciovy sirup
@jj298 na zachripnutie ?..
@ankare prejde to aj samé?
@jj298 tak super..ako sa to inhaluje?
@jj298 jej si milá.. tento keď ešte nesedí
Inhalovat moze dieta aj v lahu, aj v spanku… neviem ci na zachripnutie to ma ucinok, myslim ze to moze byt fajn , opat je to asi individualne, ale pokazit tym nepokazis nic. Kalciovy sirup nema naozaj nijaky vedecky potvrdeny ucinok na zachripnutie, napriek tomu sa to traduje a za tymto ucinkom pouziva. Opat, kalciovym sirupom nic nepokazis, podporuje posobi aj lahko protizapalovo, podporuje riasiniek preto sa takymto malickym detom (ktore by nemali brat napr solmucol, mucosolvan apod.) odporuca davat aj pri vlhkom kasli, ale teda pri hlasivkach je to asi skor o nahode a prirodzenom zlepseni casom, nie je potrebne ho podavat. Dolezite je aby nebolo v byte prekurene, vetrat a hlavne zvlhcovat vzduch. Pokial by zachripnutie neprechadzalo, treba konzultovat s vasim pediatrom 🍀
Neviem ci mas instagram, ak ano, najdi si profil pediater online, najdes tam pokope informacie o inhalovani (s cim, co, ako, kedy knhalovat).
myslim, ze aj samo. len treba cas
@anavixy jemine ďakujem.. ty si úžasná..ze takto pomáhať maminam
@anavixy pomahas
@jj298 ďakujem za rady..si super osoba
@jj298 aký inhalator máš.. aj riešiš vincentku ci len nalejes
@anavixy myslíš ze to zachripnutie môže byť aj iné ako od plaču.. lebo nejako nechce moc ani mlieko..ci ho to aj nebolí
Urcite moze byt aj z choroby, u dr ste neboli? Moze mat hrdlo zapalene-cervene
@anavixy len som jej písala a ze keď to neprejde do utorka..ale nemá nejako nič iné len to zachripnutie

Paralen. Antipyretika sa davaju nad 38,5 C.