icon

Aké lieky na mykózu pre 2-ročné dieťa?

17. aug 2025

Prosím o radu na nejakú masť na mykozu pre dvojročné dieťa. Dcéra má výtok plus bolesť alebo pálenie pri cikaní. Hovorí , že ju štípe, plače a stále sa naťahuje. Čo jej môžem dať? Zatiaľ kúpem v hypermangane, ale nestačí to. V lekárni mi povedali, že pre takéto deti nič nie je, ale tak hádam sa to aj u nich niečím musí liečiť...

anonym_b62699
17. aug 2025

@anonym_autor
veď choď s ňou k dr.

anonym_46bed4
17. aug 2025

Canesten krem je od 2 rokov

oceanahory
17. aug 2025

@anonym_autor A co na to lekar?

lucia13022023
17. aug 2025

Určite jej nič nedávaj sama, takéto dieťa by mal vidieť doktor

erikaachiara
17. aug 2025

@anonym_autor mala som podobne u dcéri klude napíšte správu

viestta
17. aug 2025

Keď máte po blízki lekáreň kde by sa dali kúpiť voľnopredajné lieky mate po blízku aj pediatra, takže sa pekne krásne za ním vyber, najlepšie aj so vzorkou ranného moču a neordinuje liečbu sama, lebo netušíš akú má diagnózu.

autor
17. aug 2025
@oceanahory

@anonym_autor A co na to lekar?

@oceanahory nič, takto cez víkend sme boli len na pohotovosti a tam mi povedali, že mám kúpiť niečo voľnopredajné a cez týždeň ku gynekologovi detskému, lenže ten robí až v stredu a dovtedy ďaleko. Pediatrička tiež nula bodov lebo má dovolenku a zastupuje ju detská pohotovosť

viestta
17. aug 2025
@anonym_autor

@oceanahory nič, takto cez víkend sme boli len na pohotovosti a tam mi povedali, že mám kúpiť niečo voľnopredajné a cez týždeň ku gynekologovi detskému, lenže ten robí až v stredu a dovtedy ďaleko. Pediatrička tiež nula bodov lebo má dovolenku a zastupuje ju detská pohotovosť

@anonym_autor a to lekár nepovedal co voľnopredajné?

autor
17. aug 2025
@viestta

@anonym_autor a to lekár nepovedal co voľnopredajné?

@viestta nie, keď som sa spýtala, že či niečo konkrétne,tak povedal že nevie takto narýchlo mám kúpiť sudokrem a zvyšok mi poradia v lekárni 🤷 a už bežal z ambulancie .

erikaachiara
17. aug 2025
@anonym_autor

@viestta nie, keď som sa spýtala, že či niečo konkrétne,tak povedal že nevie takto narýchlo mám kúpiť sudokrem a zvyšok mi poradia v lekárni 🤷 a už bežal z ambulancie .

@anonym_autor sú aj orálne tabletky na mykózou

anavixy
17. aug 2025

Hlupost, presne to iste, co pre dospele - klotrimazol.
Napr. Canesten. Kazdopadne riesit aj s pediatrom, ci urcite ide o mykozu. Sudocrem preboha nie, to ti kto poradil? Ked uz, tak Imazol - obsahuje antimykotikum, ale teda ani to nie na to, co opisujes.

anavixy
17. aug 2025

@anavixy nejde mi uz upravit komentar, tak dodam, ze naozaj treba hlavne rozlisit, ci nejde skor o bakterialnu infekciu, mykozy nie su uplne obvykle u takto malych deti. Kto vam zastupuje pediatra v case, ked este nefunguje pohotovost?

autor
17. aug 2025
@anavixy

@anavixy nejde mi uz upravit komentar, tak dodam, ze naozaj treba hlavne rozlisit, ci nejde skor o bakterialnu infekciu, mykozy nie su uplne obvykle u takto malych deti. Kto vam zastupuje pediatra v case, ked este nefunguje pohotovost?

@anavixy ... S tým zastupovaním to funguje tak, ona má ambulanciu v detskej nemocnici. Na dverách je oznam, že akútne stavy vyšetria na urgentne a bežné po 16h na pohotovosti . Ja som bola dnes na pohotovosti, lebo takto je to od rána. Tam dr kukol, videl výtok v plienke, začervenanie a usúdil, že mykóza, ale oni nemajú gynekológa teraz tam tak máme ísť cez týždeň a zatiaľ dať dačo voľnopredajné. No ale teraz na večer jej vyskočila horúčka tak asi nebude len mykóza, moč mi ani nevzali na vyšetrenie aj keď som doniesla len sestrička otestovala.

jasminia
17. aug 2025

@anonym_autor Pálenie pri cikaní nemusí znamenať automaticky mykózu. Môže mať aj prechladnuté močové cesty. Neexperimentuj a choď s ňou ráno pediatričke aj s tým močom.

nevenka
17. aug 2025
@anavixy

Ja by som skor povedala, ze to bude bakterialny zapal, ale tam treba spravit kultivaciu mocu, mykoza nebyva tak casta u takto malych deti ako pise
@anavixy . Ale muai to posudit lekar, to nechaju dieta trapit? Co ked ma zapal mocovych ciest (nemusi byt s teplotou), prejde to na oblicky?
Moja dcera mava obcas zapareninu zvonka, ale ma uz pomaly 10 rokov, tak som jej dala Jenamazol. Hlavne, ked je takto teplo a mala take umele gatky, to som jej povedala, ze nosit nebude, lebo to zhorsuje tieto veci, vyhodila som to.
Ja by som ako prvu pomoc asi davala Imazol a co najviac pit, daky brusnicovy caj, napriklad, to by jej aj mohlo chutit a yrvala by som na poriadnom vysetreni. Ved mozno potrebuje antibiotika.

nevenka
17. aug 2025

No tak ked ma uz teplotu, tak to bude zapal mocovych ciest podla mna a treba s nou znova ist. Chudatko.

hsara99
17. aug 2025

Bože chúďatko, zápal močákov je jedna z najhorších bolestí aj pre dospelého 😭neviem odkiaľ si ale radšej chodte aj do iného mesta na pohotovosť a nenechajte sa prosím odbiť

koniarova
17. aug 2025

Obliecť dieťa a ísť znovu na pohotovosť. Žiadať moc aj krv odobrať.

elz1920
17. aug 2025

Skončila by som s hypermangánom a začala kúpať v sóde bikarbóne. Keď už.
Pol šálky na kúpeľ.
Sóda zjemňuje a je to neškodný babský recept na ženské veci. Hypermangán môže vysušovať.

lalenka33
17. aug 2025

Neexperimentovať doma so žiadnymi babskými receptami. Žiadna sóda bikarbona , ako sa píše vyššie pri tak malom dieťati. Mykoza pri 2 ročnej je málo pravdepodobná. Ak je tam aj teplota, tak to bude skôr zápal močových ciest. Začervenanie môže byť v tomto teple z plienky.
Kúpať v hypermangane môžeš aj ďalej, pridaj imazol, ten pomôže aj na začervenanie. Na teplotu daj Nurofen, ten pomôže aj na zápal. A chod opäť k lekárovi. Žiadaj vyšetrenie moču a krvi. CRP ti spravia aj v lekárni Dr.Max napríklad, keď vysvetlíš, o čo ide. Farm.labirantka

autor
18. aug 2025
@lalenka33

Neexperimentovať doma so žiadnymi babskými receptami. Žiadna sóda bikarbona , ako sa píše vyššie pri tak malom dieťati. Mykoza pri 2 ročnej je málo pravdepodobná. Ak je tam aj teplota, tak to bude skôr zápal močových ciest. Začervenanie môže byť v tomto teple z plienky.
Kúpať v hypermangane môžeš aj ďalej, pridaj imazol, ten pomôže aj na začervenanie. Na teplotu daj Nurofen, ten pomôže aj na zápal. A chod opäť k lekárovi. Žiadaj vyšetrenie moču a krvi. CRP ti spravia aj v lekárni Dr.Max napríklad, keď vysvetlíš, o čo ide. Farm.labirantka

@lalenka33 bola som druhýkrát na pohotovosti, ale taký prístup akože. Zvozili ma prečo nemám ranný moč ( o ôsmej večer), ošomrali, že chodím hore dole a potom ju hospitalizovali kvôli vysokému crp. Dávajú antibiotiká do žily, teraz brali vzorky moču a výtery, na obed pôjdeme na sono obličiek.

lalenka33
18. aug 2025
@anonym_autor

@lalenka33 bola som druhýkrát na pohotovosti, ale taký prístup akože. Zvozili ma prečo nemám ranný moč ( o ôsmej večer), ošomrali, že chodím hore dole a potom ju hospitalizovali kvôli vysokému crp. Dávajú antibiotiká do žily, teraz brali vzorky moču a výtery, na obed pôjdeme na sono obličiek.

@anonym_autor to je klasický prístup na pohotovosti. Hlavne, keď ideš večer a oni už chcú mať pokoj, ale netreba sa nechať odbiť. Zápal močových ciest/ obličiek nieje sranda. Skoré uzdravenie.

timea301196
18. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor držím prsty... Niektorí lekári by nemali robiť. Stále hovorím že niektorým chýba ľudskosť

elz1920
18. aug 2025

Autorka, prajem malinkej skoré uzdravenie. Hádam trafili lieky.

A sódy sa neboj, sóda je súčasťou prášku do pečiva, môže ísť do tela i na telo. Pokiaľ sa chceš vyhnúť zbytočnej chémii, je to výborná liečivá vec. Dokonca aj knihy sú o nej, veľa nájdeš aj na internete. Používa sa napr. na kloktanie a zvonka na telo pri všetkom možnom. Aj na popáleniny. Ja som ňou malej vyliečila ekzém, keď už som bola zúfalá z drahých chemických šitov z lekárne.

Čo sa hypermangánu týka, trvám na tom, že môže vysušovať. Inak by sa asi nepoužíval na kiahne.