Aké lieky pre deti beriete na dovolenku?
Baby dávate si predpisovať u detskej pediatricky nejaké lieky na dovolenku alebo kupujete voľnopredajné ? Dik
Lieky na horucku,bolest hlavy,hylak,usne kvapky a obvaz,leukoplast. Ostatne ak treba kupujem na mieste.
Ja to isté +/- co píše @petamich a k tomu ešte antibiotika.
Ja zvyknem este k tomuto brat lieky, co zaberaju nasim detom na kasel (na suchy aj vlhky) a morsku vodu a Olynth do nosa, od kedy sme mali crevnu virozu na konci skolskeho roka, tak budem brat este rehydratacny roztok a Smectu, Nekadex.
Ja bravam len fenistil à par náplasti, inak nic
Antibiotika, na teploty, fenistil, na hnačky, smektu, nieco na oci, nieco na usi, detol, naplaste. Plus samozrejme poistenie do zahranicia.
Suhlas s prvym zoznamom. V zasade horucka, hnacka, ucho, oko, alergia. Antibiotika? To nie.
Ja beriem len na alergiu tbl+ocne kvapky,paralen,usne kvapky Burow,opalovaci krem a po opalovani,par naplasti a lieh na cistenie ran. Ostatne kupim keby bolo treba,nechodim na koniec sveta🙂
Tak pokiaľ nejdeš na samotu do lesa stačí ti zaklad na teplotu, hnačky, fenistil, dezinfekcia a obväz. Všade su lekárne, drogérie a vieš si kúpiť keď sa náhodou niečo vyskytne.

volnopredajne lieky a len Fenistil kvapky som chcela predpisat a odporuca toto:
Lieky proti horúčke:
Paracetamol (Paralen čípky, tablety)
Ibuprofen (Nurofen, Brufen)
Fenistil kvapky
Ophthalmo- Septonex kvapky do očí
Burow octanové kvapky do uší
Probiotiká
Carbosorb pri hnačke u väčších detí
Octanová masť
Obväz, elastický obväz, leukoplast, sterilné štvorce na ranu, dezinfekčný roztok na ranu
Peroxid vodíka – na výplach rany
Opaľovací krém, mlieko s F 30-50
Panthenol spray ( na podráždenú kožu po opaľovaní)
Repelent