icon

Aké lieky pre deti beriete na dovolenku?

30. júl 2022

Baby dávate si predpisovať u detskej pediatricky nejaké lieky na dovolenku alebo kupujete voľnopredajné ? Dik

petamich
30. júl 2022

volnopredajne lieky a len Fenistil kvapky som chcela predpisat a odporuca toto:

Lieky proti horúčke:
Paracetamol (Paralen čípky, tablety)
Ibuprofen (Nurofen, Brufen)
Fenistil kvapky
Ophthalmo- Septonex kvapky do očí
Burow octanové kvapky do uší
Probiotiká
Carbosorb pri hnačke u väčších detí
Octanová masť
Obväz, elastický obväz, leukoplast, sterilné štvorce na ranu, dezinfekčný roztok na ranu
Peroxid vodíka – na výplach rany
Opaľovací krém, mlieko s F 30-50
Panthenol spray ( na podráždenú kožu po opaľovaní)
Repelent

marca12
30. júl 2022

Lieky na horucku,bolest hlavy,hylak,usne kvapky a obvaz,leukoplast. Ostatne ak treba kupujem na mieste.

martinka13
30. júl 2022

Ja to isté +/- co píše @petamich a k tomu ešte antibiotika.

nevenka
30. júl 2022

Ja zvyknem este k tomuto brat lieky, co zaberaju nasim detom na kasel (na suchy aj vlhky) a morsku vodu a Olynth do nosa, od kedy sme mali crevnu virozu na konci skolskeho roka, tak budem brat este rehydratacny roztok a Smectu, Nekadex.

sense
30. júl 2022

Ja bravam len fenistil à par náplasti, inak nic

betulinka1
30. júl 2022

Antibiotika, na teploty, fenistil, na hnačky, smektu, nieco na oci, nieco na usi, detol, naplaste. Plus samozrejme poistenie do zahranicia.

ukulela
30. júl 2022

Suhlas s prvym zoznamom. V zasade horucka, hnacka, ucho, oko, alergia. Antibiotika? To nie.

tncka
30. júl 2022

Ja beriem len na alergiu tbl+ocne kvapky,paralen,usne kvapky Burow,opalovaci krem a po opalovani,par naplasti a lieh na cistenie ran. Ostatne kupim keby bolo treba,nechodim na koniec sveta🙂

nikpa
30. júl 2022

Tak pokiaľ nejdeš na samotu do lesa stačí ti zaklad na teplotu, hnačky, fenistil, dezinfekcia a obväz. Všade su lekárne, drogérie a vieš si kúpiť keď sa náhodou niečo vyskytne.