icon

Aké lieky proti bolesti sú vhodné pre dvojročné dieťa?

maria1310
1. feb 2024

Ahojte, viete mi poradit nejake lieky proti bolesti vo forme prasku pre 2 rocne dieta ? Coldrex je az od 6 rokov co pozeram...

Strana
z2
yanni
1. feb 2024

@maria1310 prelej citronovu stavu do detskej flasky.

mamatroch
1. feb 2024

@maria1310 nas maly ma 5 rokov a 20 kg a davam ten Nurofen active 2 tablety, co spominala @simsalabim. Maly to v pohode zje, niekedy cmula a niekedy rozhryzie.
Pri Paralene to robim tak, ze mu 250 mg tablety (alebo polku 500-ky) rozdrvim medzi dvomi lyzickami na prasok, trosku vody na to kvapnem a dam zjest + zapit vodou. Paralen byva tusim aj 125-ka.

lalenka33
1. feb 2024

V žiadnom prípade neexperimentuj s niečím, ako paralen grip, ten je od 15 rokov a absolutne nieje vhodný pre tak malé dieťa. Keď Panadol preleješ do malej fľaštičky a nepresiahneš dovolene tekutiny na palubu lietadla nemajú ti ho prečo zhabať. Prípadne kúp detský Paralen tabletky a zober lyžičku a podrv, nalej vodu a vybavené. U nás niesú dostupné žiadne prášky pre tak malé deti. Ešte v poslednej možnosti by som kúpila ten šumivý paralen a rozdelila na 4 časti, 1 časť by mala mať +- 125mg, ale to záleží od toho, ako ju rozlomíš a teda niektoré sa ľahko rozsypú.

Strana
z2