icon

Aké lieky proti horúčke pre 4-ročné dieťa?

30. júl 2024

Ahojte aké lieky používajte pre 4 ročne deti od horúčky a bolesti ? Mali sme doma nurofen sirup ale dátum spotreby už skončil a minule ma tu zhejtovali že to je nejaké balenie pre bábätká ,tak čo by ste mi odporučili aby sme mali v zásobe ,ďakujem

uhgara
30. júl 2024

sirupy su aj pre vacsie deti, len si treba taky pytat v lekarni 🙂

ninazemna
30. júl 2024

Paracetamol max 250 mg max 4x denne (06 - 12 - 18 - 24), možno striedať s ibuprofenom 120 - 160 mg max 4x denne (09 - 15 - 21 - 03). Alternatívna kombinácia Indometacin 1/2 čapíku (teda 50 mg zo 100 mg čapíku) max 4x denne striedať s metamizolom (kvapky) max 250 mg max 4x denne. Dávky pre hmotnosť dieťaťa 16 kg. ZS

svetlonos
30. júl 2024

Nurofen pre staršie deti, povedz v lekárni. Ale kludne daj aj pre tie bybetka, len o trochu viac ak mas ešte.

mima172
30. júl 2024

Moja dcéra má tiež 4r a o 1kg viac. Aktuálne je po viroze s teplotami. Striedala som sirup Brufen (na váhu 16-20kg sa dáva 5ml) alebo s tou istou účinnou látkou je aj Nurofen - píše sa na ňom, že je od 6r ale dôležitá je váha a správny prepočet ml/dávka. Pozri si na instagrame nejaké detské Dr, majú témy liekov od teploty spracované veľmi pekne. Ak treba striedať, tak mám Panadol sirup, no toho treba až 10ml. Ďalej čípky paralenové 250tky atď. Je toho veľa. Vždy mám doma obe účinné látky a obe formy. Teraz dcéra hnačkovala, tak čípky som nepoužila, inak uprednostňujem tie (čím menej chémie do bruška, tým lepšie).

patka06
30. júl 2024

4 ročnej som dávala Paralen tablety
Sirupy neznášala

nikaeli
30. júl 2024

Prídem do lekárne a pýtam si liek na horúčku pre 4-ročné dieťa a požiadam lekárničku o pomoc s dávkovaním 🤷🏻‍♀️

Môj syn má 6 a dávam mu aj Nurofen, aj Panadolu a ked nemám sirup, dám mu polku klasického Paralenu. Existuje aj detský tabletový Paralen (čo je to isté ako polka dospeláckeho).

luliu
30. júl 2024

Treba striedať Nurofen a Paralen - adekvátne davky

kiki68
11. aug 2024

Vsak ten nureflex, ci detsky nurofen, mne kazali na pohotovosti nejako 3,5-4 ml dat na 15kg vahy dietata.