icon

Aké máte skúsenosti s liekom Medrol?

xlucia
21. dec 2011

... hlavne u laryngitidy pri mensich detoch

bobocka
21. dec 2011

,my sme sa v sobotu vratili z nemocnice koli laryngitide.ziaden medrol malemu nedali.prednison,calciovy sirup a fenistil.ked lezal s laryngitidou v januari,tak to bolo horsie a vtedy mal aj dithiaden a solmucol a nasivin(lebo este aj soplikovl do toho) ale ani raz nam nedali medrol 😕 tak s tym asi neporadim

yvetulka
21. dec 2011

medrol je protizapalovy liek, malemu ho dali vo forme inj. ked sme tiez boli v nemocnici s laryngitidou v oktobri, dostal ju do vyzivy + 3x dodna calcium a zvlhcovanie vzduchu studenou parou

yvetulka
21. dec 2011

asi zabral, lebo hned sa mu polepsilo ovela, na druhy den sme sli domov, len calcium sme este 4 dni brali aj doma
dolezite je zvlhcovat byt a neprekurovat, ked vidis, ze to nanho lezie asi, daj calcium a sleduj, druhykrat uz zvladnes laryngitidu aj doma, hlavne mat chlad, ked pride zachvat a paradox je, ze popritom velmi zabera olejovy teply zabal na krk

xlucia
autor
23. dec 2011

@yvetulka u nas je to dost caste, postup poznam dobre

000lulu000
19. apr 2014

ahojte ,chcela by som len vediet či mate niektora takuto skusenost ,ja som velmi ochorela a chcela som sa vyhnut atb tak som si do čaju dala celaskon ,dojčim a malemu sa z toho urobila silna alergia skončili sme v nemocnici na infuziach ,podavali mu medrol,dva krat ,potom nas pustii domov a dali nam medrol aj domov ,ale ked čitam ten pribalovy letak tak mi je z tych nežiaducich učinkov až zle ,dali nam doma brat doslava konske davky a on chudatko ma len 6 mesiacov,neviete mi niekto poradit či existuje nejaky iny liek,dakujem moc

daniaz
18. feb 2015

@000lulu000 môžem sa spýtať koľko ste užívali medrol? Aj my ho máme a máme len 6 mesiacov ☹ Nič sa nám nelepsi. ☹

000lulu000
18. feb 2015

dobry večer ,tak nam pomohli infuzie dostaval ho pria mo do žily,doma sme museli postupne dobrat neda sa to hned stopmut ,ale postupne znižovat davky,neviem či ma vaš maly alergiu .lebo medrol sa barie aj pri inych chorobach ,ale nebojte sa ,verte doktorom a o pl rok si ani nespomeniete na toto obdobie,držim palce.

daniaz
18. feb 2015

@000lulu000 už 9ty deň ležím v nemocnici s obstruknou bronchopneumoniou. Máme zúženie priedusky a zle dychame. Dávajú nám aj spreje ventolin flixotide a atrovent. A veru sa skôr pohorsilo ako polepsilo ☹ Len po nociach plačem že prečo žiadne zlepšenie. Nasadili nám aj ten medrol tretí deň ho máme. A stále žiadne zlepšenie. Ďakujem pekne za odpoveď už hladam čo sa dá kde sa dá skúsenosti mamičiek aby som získala akú takú nádej že aj nám liečba zaberie.

000lulu000
19. feb 2015

viem ako sa citite ,velmi vam držim palce a verim ,že to prejde a bude dobre ,držte sa

daniaz
19. feb 2015

@000lulu000 Ďakujem pekne

lucus83
19. feb 2015

medrol je kortikoid veľmi podobný prednisonu a telu vlastnému hormónu kortizolu. Má silné protizápalové, protialergické účinky- pôsobí imunosupresívne(tlmí prehnanú činnosť imunitného systému). Kortikoidy sa používajú na zvládnutie hlavne veľmi silných alergických reakcií, zápalových reakcií...ako je aj atak laringitídy.
Nežiadúce účinky sa prejavujú hlavne pri dlhodobom používaní- ťažké formy astmy, ataky psoriázy, artritídy...tam kde sa užíva dlhodobo.

Pri liečbe sa začína vždy s vyššími dávkami- ktoré sa postupne znižujú. Nemali by sa vysadzovať náhle- preto Vám @000lulu000 dali Medrol aj na doma spolu so schémou dávkovania. Neboj sa tie NÚ sa takmer pri krátkodobom používaní nevyskytujú. Doberte ho tak ako Vám ho predpísali

zrka
19. feb 2015

medrol je ooovela lepsi ako prednison, ma ovela menej nechutnych neziaducich ucinkov ako prednison.

safranka
19. feb 2015

Ja som párkrát synovi dala, mal ťažké alergické zápaly, dusil sa, nakoniec sme dostali spreje a medrol mu veľmi pomohol.

daniaz
20. feb 2015

Och keď naša aj na medrole nedobre dýcha. Stále je tam spazmus ☹
@safranka

zuzka1008
3. júl 2023

@daniaz ahoj. Ako sa mate? Citala som vas prispevok. Ked ste boli v nemocnici.. Kedy sa dietatku polepsilo? Kolko dni to bolo zle?
Dakujem