icon

Aké sú poplatky za lieky na LSPP?

kamajka
8. aug 2011

Hladam na nete,ale akosi neviem nic najst...Plati sa na LSPP za lieky ktore Vam vydaju?

jarunka111
8. aug 2011

myslíš lieky, ktoré ti musia podať? Ak tie, tak som bola minulý týždeň, dostala som injekcie a recepty. Platila som len 2€ ako poplatok za ošetrenie na LSPP.
Len pre zaujímavosť: čakali sme tam takmer hodinu, lebo tam nebol lekár. Ten bol na návštevách u pacientov po dedinách v okrese 😖 Úroveň a systém v našom zdravotníctve sú niekedy priam neuveriteľné, ale čo už. Lepšie by bolo, keby ich nepotrebujeme...

kamajka
autor
8. aug 2011

@jarunka111 jaj,no to je aj u nás......zazvoním,sestrička znechutene vytrčí hlavu z okna a spýta sa: "čo vám treba?".......no chleba som si tam asi neprišla kúpiť.... 😠 .... No,lebo sa mi stala aká vec,že mi chlapci boli chorí, šli sme na LSPP, starší dostal injekciu, zaplatili sme 2e, mladši neplatil,lebo nemá ešte 1 rok, dali nám na recept pamycon že ho máme vybrať neriesený a doniesť im na ambulanciu a máme im kúpiť naspäť ophtalmo-septonex a tiež doniesť.... 😕 to ja som sa s tým ešte nikdy nikde nestretla ale tak ktohovie či je to taký zákon či čo...Ja som ten pamycon nevybrala ani kvapky očné som im naspäť nekúpila, a ma dnes tá lekárka zastavila, že im ot mám doniesť,lebo že im to na pohotovosti chýba. Ako neviem kde to žijeme 🙄 ...... Potom sme boli aj druhý krát,mala som pri sebe 1,31€,ma ošklbali o to, aj keď malý nemusí platiť tie 2eurá,vraj,za lieky sa musí platiť, že im to vraj mám tam nechať........
ceé sa mi toto nezdá, a keď ide niekto len okolo a príde mu zle a pritom je z iného mesta ja neviem aj 100km vzdialeneho,daju mu lieky na pohovosti a musi si ešte aj za lieky zaplatiť a keď by náhodou nemal pri sebe hoovosť,tak mu dajú recepty na ktoré vyberie tie lieky a pôjde 100km im to tu odniesť???
Aj s tým starším keď sme boli, v piatok mu dali injekciu,zaplatili sme 2e, v sobotu zas injekcia +2e a v nedeľu mu dali čípok +tiež 2e..takže 6 euro som tam nechala a to oni povedali,že tam máme na tú injekciu prísť aj v sobotu aj v nedeľu......
nejaká som z toho nášho zdravotníctva sklamaná ☹

jarunka111
8. aug 2011

@kamajka taká neprehľadná situácia, že sa človek nevie z toho vysomáriť 😠 Oni len zahmlievanú kadejakými "nápadmi", či internými postupmi a človek je potom za blba.
No sestrička bola tiež nadšená, že som si dovolila zaklopať na dvere a dožadovať sa lekára. tak mi to stručne vysvetlila, aby som počkala, ak chcem ☹ A ja šťastná prevelice, lebo som sa ledva dostala z postele sedím a čakám. Vracala som, hnačkovala, takže ideálny stav , aby som si tam posedkala. No škoda slov. Vždy si nájdu cestičku, aby získali z každého niečo. Iste ani oni nie sú spokojní, veď kto by už bol, keby robí v takom "bordeli", ale keď som pacient a potrebujem pomôcť, na koho sa obrátiť. A to som zdravotník a takto škaredo sa vyjadrujem 😀