icon

Aké vyrážky má dcérka na chrbte?

maximil
9. mar 2019

Neviete prosím poradiť čo to je?

stratenanajdena
9. mar 2019

@maximil to vyzerá na akútnu urtikáriu, s tým radšej hneď na pohotovosť, nie je to sranda. Ako opúcha zvonka, môže aj zvnútra...

maximil
autor
9. mar 2019

@stratenanajdena ďakujem,to je s citrusov? Či čo to presnejšie je?

stratenanajdena
9. mar 2019

@maximil akútna žihľavka, alergická reakcia, na čokoľvek môže byť. Ono jej to môže miznúť a vznikať na iných miestach. Je to nebezpečné, lebo tak, ako sa jej to zlieva do fľakov, môže opúchať aj zvnútra, sliznice, dých. cesty a to je zlé. Preto treba na pohotovosť. Lebo tie vnútorné opuchy nevidíš.
( Ja som dostala silnú alerg. reakciu na aviváž pred dvomi rokmi, celá som napuchla, fľaky sa mi zliali do jednej veľkej bordovej spuchnutej škvrny a nemohla som dýchať. Po pol hodine som to vzdala, nevedela som sa nadýchnuť a leteli sme na pohotovosť... dali mi silné kortikoidy, prehodili ma do druhej nemocnice kvôli tomu...)
Radšej choďte, ak to má teraz večer takéto.

janinah
9. mar 2019

to vyzerá ako potravinová alergia,podaj antihistaminikum napr. fenistil ,na pohotovosť teraz bežať nemusíte,som zdravotník

denisa098
9. mar 2019

@stratenanajdena aj dcérka mala obrovské zlievajúce sa mapy,len malej prestali miznút ale len pribúdali a veľa, na pohotovosť, dajú vám fenhistilky kvapky alebo niečo podobné, baba vám dobre radí s tou akútnou žihlavkou.A pôjdete na diétu.

katrin21
10. mar 2019

Zihlavka... treba okamzite podar nejaky antihistamin.. a odsledovat z coho sa jej to spravilo, moze ist o alergiu

mojemenojekika
10. mar 2019

Ja som také mala keď som sa oliala šťavou z kivi

stratenanajdena
10. mar 2019

tak ja to napíšem na rovinu. Ak nepôjde na pohotovosť, riskuje. Človek sa môže aj zadusiť, lebo mu napúchajú sliznice aj zvnútra, už som to tu vysvetľovala. Nám jedno z detí takto aj hospitalizovali, a na druhýkrát (po nejakom období, keď sa to zopakovalo) pustili naveľa domov len preto, lebo už sme vedeli, ako postupovať a mali sme lieky. Fenistil ako prvá pomoc ok, lepšie ako nič, ale ten skôr uspáva a samotný zo žihľavky nevylieči len tak. Najrozumenjšie podľa mňa je ísť pohotovosť, tam jej dajú dithiaden, alebo niečo podobné a odporučia diétu a postupne pridávať jedlá. Najskôr asi tak, bežný postup.
Keby sa to stalo ktorémukoľvek z našich detí, utekáme zas.

@maximil ako ste dopadli?

janulla1
10. mar 2019

@stratenanajdena súhlasim s Tebou, nám sa tak dcérka vychádzala pred 2 rokmi, bola nedeľa čakala som do rána utekali sme k detskej lekárke, ta len malá rukou dala nám fenistil a poslala nás domov, do rána už bola osypana celá, bežím k nej vystrašená a ona ved je to len žihľavka mate fenistil, ale na moje naliehanie nám dala výmenný lístok na kožné, tam keď nás uvidela lekárka začala po mne kričať, že prečo som rovno cez víkend neutekala na pohotovosť, že to telo opuch a aj z vnútra, mohla sa nám zadusit, poslala nás rovno do nemocnice na hospitalizáciu, dostala prednizon, 2 mesiace prísna dieta, zodac a ditiaden na striedačku, držím Vám palce 🙂

maximil
autor
10. mar 2019

@maximil
@denisa098
@katrin21
@mojemenojekika
@stratenanajdena
@janulla1baby ďakujeeeem vaaaaas, takže sme šli na pohotovosť hneď a dali nám injekciu Diathen, diétu a Fenistil kvapky, že to je potravinová alergia ale klop klop po injekcie do pol hodiny už nič nemáme.Dakujem vám za váš čas 😉😊

tova
11. mar 2019

tak poviem ti o potravinovej alergii viac. Dcera to ma a je to zivota ohrozojuca choroba. Moze z toho niekedy vyrast. Teraz hlavne potrebujes zistit u alergologa z coho to je, Krv + kozny test. A vyhybat sa tomu ako otravy. Hned si daj predpisat adrenalinove pero, niekedy jedno nestaci po 5 min. treba dat druhu davku. Priznaku alergie, fliaky ako mas na foto, staci aj par len, nadcha, zvracanie, odpadnutie, modre ruky ked uz kyslik neni dostatocny, to sa moze udiat behom par minut odkedy zjedla ten alergen. Moze prist aj oneskorena reakcia (kym to telo spracuva tu potravinu) aj 72 hod po zjedeni kedykovlek aj ked uz vyzera ok preto sa musi non stop pozorovat. Potrebuje mat non stop pri sebe adrenalinove pero, hlavne ked su dva priznaky okamzite podat. (fliaky kychanie, alebo opuch pery a zvracanie, ked je problem s dychanim tak hnedadrenalin, reakcia moze by kazdy raz ina horsia. ) Adrenalinove pero nikdy neuskodi ale vzdy treba ist na pohotovost okamzite skontrolovat vnutorne priznaky. Ked ma reakciu potrebuje adrenalinove pero, prednisone (stereoid) , antihistamina, nico na zaludok myslim na kyselinu, kyslik ak klesa, a v nemocnici najmenej 6 hod. na pozorovanie a 72 hod. pozorovat doma.

maximil
autor
11. mar 2019

@tova ďakujem,boli sme dnes u dr obvodnej malej napísala jej Prednison.Keby sa to objavilo znova 3tbl mam jej dať a pozorovať doma na čo má alergiu.Ale keď sa to zopakuje tak že nás odošle alergologicke,ale mohla ihneď nie???

tova
11. mar 2019

@maximil alergia neni sranda. ja niesom na sk. My nepotrebujeme obvodnu, mozeme rovno k alergologicke. Samozrejme chod ihned k alergo. a nedaj sa odbit bez testovania. Prednison je na odpuch, steroid, a ma vedlajsie ucinky. Prednison nezastavi alergiu, potrebuje adrenalinove pero. A z koze/krvi sa da zistit na co je alergicka, to mas cakat kym zje hrst orechov a rovno odpadne alebo opuchne jej hrdlo? moze to byt ale aj alergia na lieky atb...

denisa098
11. mar 2019

@maximil moja mala tie fľaky zlievajúce a naraz 8 máp, fakt veľkých, dali nám len diétu a fenhistilky. Určite to bolo raz z lacnejšieho kečupu a druhy krát z chipsov, obe mali spoločné len kajenskú papriku. Inak sme doteraz neprišli na to z coho to bolo.

spoluprotizihlavke
25. okt 2023

je to zihlavka odporucam uzivat vela vitaminov najmä Zelezo vitamin c vitamin d pit vela nechtikoveho caju a natierat mesickovou mastou nemate zaco. a este nepite sladke vody alebo niake cukriky je v tom najviac ečok velmi to zhorsuje koprivku😉.vela ludom zistili ze zihlavka sa zacala v crevach a potvrdilo sa to.a prosim ta neber ziadne tazke lieky lebo pecenka je tiez vznikom zihlavky