Aké vyrážky to má moja štvorročná dcéra?

1. máj 2021

Prosím mamičky neviete aké vyrážky to môžu byť, už to máme cez 2 týž, ku kožnej sme obj na stredu. Už som zúfala, malú to strašne svrbí hlavne v noci. Ma 4r bez alergie. Rozmýšľam ze z čoho to môže byť nič nezjedla niečo nové, jedine muž kúpil pred veľkou nocou iný prášok ale to na začiatku som hej už 2x preprala veci v detskom prášku. Môže jej vadiť ze jej veci sušim v sušičke? Detská Dr keď to videla na začiatku hovorila ze to je alergia na prášok že to zmizne no vôbec jej to nezmizne ba podľa mňa je to ešte horšie, tak som ju obj k tej kožnej.

andreatytler
1. máj 2021

Fuha... chuda... to ma skoro vsade.😢
Ked jej das nieco proti alregii, tak to zastavi svrbenie? Ak ano, tak to moze byt alergia.
Mozno ti baby poradia (lebo ja zatial nastastie nemam skusenosti). Ale ak nie, je tu na fore skvela kozna doktorka Dextella14. Skus jej poslat spravu.

paulinkaa2
1. máj 2021

Aj my to mame teraz zhruba cca 4t. Keď tak mi napíšte spravu

siska1217
1. máj 2021

Ahoj nedala ti doktorka fenistil kvapky to zmiernuje svrbenie ja a moje dcery sme alergičky. Moja dcera ked mala neaky ekzem vzdy nam doktorka predpisala tieto kvapky. Ked ochoreju vzdy musia uzivat aj zyrtec kvapky to je na alergiu. Musi ti doktorka zistit s coho to ma. Zobrala doktorka malej krv?

3petka
1. máj 2021

Vyzerá to ako alergia na niečo. Fenistil kvapky a natierať mastným krémom. Napr. Lipobase alebo môjmu synovi dávam linolu. Treba odsledovať z čoho to má..

jana_eyre_2
1. máj 2021

Vyzerá to ako exzem, môj najstarší syn máva také v takomto období, keď všetko kvitne.. on je alergik a HIT, odkedy je na liecbe je to omnoho lepšie ale kedysi to bolo takéto výrazne.. pomáha mu imunoglukan krém a veľmi mierne prirodne mydlo, používam z DM avokádove.. akékoľvek aj detské mu stav zhoršovalo..

Len chcem podotknúť, píšeš že mala nie je alergicka, možno jej to uz zistovali krvou, ale to sa v takom veku ešte veľmi mení, takže ak jej aj nevyšli alergie, neskôr môžu vyjsť.. mám vsetky deti alergikov (ale iba najstarší má aj kožné prejavy) a kožná vždy potvrdzovala alergie krvou a testami až v 5tich rokoch, pretože vtedy je to ustálené.. tento rok to čaká najmladšieho..

miadi
1. máj 2021

Susicka je len teply vzduch to by ako mohlo nieco sposobit? Uvar hrniec ovsenych vlociek preced vyvar -bude to take mliekoidne umy ju tym a ak je to ekzem tak druhy den to bude hnet lepsie ., ak je to nieco ine nimimalne to na chvilku pomoze od svrbenia. Alergia moze vzniknut v hociakom veku btw.

ladyvi
1. máj 2021

Vyzera to ako atopicky ekzem. Kozna a trvat aby zistili alergie/intolerancie. Ma to uz dost zle. Na tento akutny stav jej daju asi kortiokoidy, to jej ulavi na ten cas kym zistite, z coho to ma. Ak vylucite spustac, je velka sanca, ze sa atopicky vytrati.

hariet
1. máj 2021

Pozri si apec syndrom. Z fotky vidim, ze to ma hlavne na jednej strane? Doktorka ani nasa o tom netusila a to ma pred dochodkom. Ak je to ono, zmizne to same ale trva to od 4 do 6 tyzdnov.

ladyvi
1. máj 2021

@hariet no teda, o tomto pocujem prvykrat, dobre vediet, ze cosi take existuje.

maminkadeticiek
1. máj 2021

Podla mna je to ekzem.Ked nie je pod kontrolou,nie su nasadene maste tak sa ekzem vymkne kontrole a takto sa rozseje akoby vyrazka na velkych plochach tela.Presne v tomto obdobi sa takto rozosial z nicoho nic aj dcere aj synovi.Staci len navstivit dermatologa a za 2 dni to moze byt ok.Vim skor.S ekzemom si do.a sama neporadis.Hlavne tam ked vidim ze to ma za kolienkom tak podla mna fakt ekzem.

ctrl
1. máj 2021

Napíšte mi do IP poviem Vám z čoho má exem súvisí to z odpoveďou vašej lekárky .

autor
1. máj 2021

Asi s nou skončím na pohotovosť, pred hodinou sa zobudila mala peknú ruku a teraz sa pozerám celá červená 😔.

autor
1. máj 2021

@hariet presne len na jednej strane to má, už sa to ťahá cez 3tyz.

autor
1. máj 2021

Kúpila som jej balzam od la roche posay aj umývaciu emulziu. Ešte ďalšie 2 krémy nám dali v lekárni a nič. Aj fenistil kvapky jej dávam.

ritalein
1. máj 2021

Ako uz bolo spomenute, vyskusat urobiť kupel z ovsených vlociek. Strasne to ma vyhadzane. Drzim palce, nech to cim skor prejde.

hariet
1. máj 2021

Ten la roche je dobry, nam to dobre fungovalo na ukludnenie aj kazdodenne pouzivanie. Pozor na experimentovanie s kremami, ja som na malom kusku skusila sudokrem a teda zle nedobre. Potom daj vediet, drzim palce nech vam to coskoro ustupi.

ludmila54321
12. sep 2021

Dobry den,prosim vas,zistili vam z coho to ma? Akurat riesim to iste.dakujem

autor
12. sep 2021

@ludmila54321 dobrý deň, nakoniec to bol apec syndróm. Liečili sme to strašne dlho 🙄 doktorka nam dala kortikoidy aj zarobené masticky z lekárne. Na kontrolu ideme zase o mesiac tak dúfam ze to už bude ok.

hariet
12. sep 2021

@ludmila54321 ked je to apec netreba na to nic davat, aby sa to nezhorsilo. Ako som uz pisala, la roche lipikar som len natierala a preslo to same, ale trvalo to asi 4 tyzdne.

autor
12. sep 2021

@ludmila54321 určite ale choďte ku kožnej, môže aj nemusí mať apec .. urcite odporúčam na kúpanie toto aj krém po okupani.
Nám Dr odporučila len rýchlu vlažnu sprchu.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. sep 2021
ludmila54321
10. dec 2021

Dakujem,bol to asi apec,nic nepomahalo a same to zmizlopo cca 4 tyzdnoch.ako prislo,tak odislo

mirka193
31. máj 2023

@ludmila54321 zdravím Ľudka, natierali ste niečím postihnuté miesta?

regicery
29. júl 2023

Zdravim moja dcerka ma toto iste možete mi poradiť aky to malo priebeh ?

autor
29. júl 2023

@regicery Zdravím kožná dala kortikoidy, kyselinu mliečnu a brutal smradlavy hnedý krem z lekárne. Postupne sa jej to hojilo. Už nikdy sa jej to zatial nevratilo klop klop.

ludmila54321
30. júl 2023

@mirka193 sorry ze az teraz🙂 vobec som si to nevsimla.vyrazky zmizli postupne,v priebehu asi 4 tyzdnov,tlmila som iba svrbenie

ludmila54321
30. júl 2023

@mirka193 natierala som vsetkym moznym,nic nezaberalo,ale ze vobec nic,fenistil kvapky som davala aby mohla spat,lebo sa budila na svrbenie