Aké zdravotné problémy ste riešili do troch rokov dieťaťa?
Ahojte, jsem čerstvou maminkou 3 měsíční dcerky a už jsme řešili vedle bolestí bříška i různé barvy stolice, večerní “nespavost”, teplotu, rýmu a z ní kašel, taky nějaké vyrážky po těle (asi potničky?) a aktuálně si myslím, že se jí vážou zuby, protože má nějaké nateklé dásně a stále si strká ruce do pusinky a moc slintá… A tak si kladu otázku, co všechno nás ještě čeká, než nastoupí do školky? Jaké zdravotní problémy a nemoci jste do 3 let u dětí řešili vy, prosím?
Nemusi vas cakat vobec nic... prestan spekulovat dopredu, toto ta dorazi... moje deti nemaju alergie, nebyvali chore a to napriek jasliam, skolke... my sme riesili autizmus a synovu hluchotu, zaostavanie v raste, take ine perly... nemozes to preklapat na kazde jedno dieta, kazde je ine... mysli proste pozitivne...
iba nachladnutia. To, čo riešiš ty - večernú nespavosť, potničky, stolicu rôznej farby, vyrážky - potničky som za zdr. problémy nepovažovala. Je to bežné u detí v tomto veku.
Dieťa sa vyvíje, rozvíja sa mu nervová sústava, buduje sa imunita...
My sme si okrem tých štandardných vecí, ktoré popisuješ zažili napríklad atopický ekzém (ako reakcia na očkovanie pri aktívnej kvasinkovej infekcii - soor) a pobyt na infekčnom oddelení (astro vírus z kupovaného bio hrášku). Ale to boli nešťastné zhody okolností. ☹
Zabu (soor) ked mala najmladsia mesiac, nedalo sa toho zbavit, len Diflucanom 😒, zapal priedusiek, mala hmotnost, .... mas taky kopec moznosti ze ta to do 3 rokov dietata zozerie ak si s tym nedas pokoj. Ale rozumiem ti ze na kazdu pride slabsia chvilka.
2x sopel
Najtazsia zatial pre nas bola laryngitida a zapal stredneho ucha, kazdopadne si netrap hlavu, co moze vsetko prist. Je ale dobre poznat priznaky a rychlu pomoc pri chorobach , napr. pri tej laryngitide je to dost specificke a hoci nas to vystresovalo v strede noci hned sme vedeli co robit. Pozri na instagrame maju niektore detske lekarky velmi jednoduche a prehladne prispevky o najcastejsich chorobach.
pri súčasnom stave zdravotníctva a dostupnosti pomoci nie je dôvod sa trápiť vopred, môj nemal nič čo spomínali baby vyššie, len raz mal covid, predpokladám že si nevyspata 😉 ale bude lepšie, len VYDRŽ
furt nieco. ekzemy. ortezu kvoli klbom .siesta siedma chrooba. klasicke nachladnutia. ono je dost mozne ze potom po 3rokoch v skolke este len pridu veci... zial. ale vzdy ked mi je tazko si poviem kiez len taketo veci riesime. rozumen zivot neohrozujuce bez trvalych nasledkov kratkodobe. len neprijemne proste
Do 3 rokov 5. A 6. Chorobu, 1x zapal mocovych ciest, vyrazka neznameho povodu a asi 2x sople....a potom prisla skolka a to len prisli riadne smakocinky 🫣🤯🤧🤮🤒😷
Do 3 rokov len zápal močových ciest a šiesta choroba. Ale špecialitky prišli až po nástupe do škôlky 🤦😬😄
U syna do kedy nenastupil do skolky teda do 3,5 roka nic.vobec nebol choey ani raz..po nastupe des..druha dcerka chyttala vsetko uz ako pol rocna od neho.
Šiesta choroba,kiahne
Radsej sa nepytaj 😀 ale ked uz tak chces.. piatu i siestu chorobu, laryngitidy su medzi detmi vo veku do tusim 5 rokov dost caste, anginy, virozy, vysoke horucky, grcacky v aute bez zjavneho dovodu, nadchy atd atd atd
tak moja ma 9 rokov a okrem jednej -neviem kolkej choroby -5 lebo 6 nemala nikdy nic .. vlastne raz horucku mala na dovolenke .. vyhli sa nam kiahne covid chripky etc .. tak snad to este neake roky poriahneme tako
Mononukleozu siedma choroba vysypanej ruky nohy.. zelené sople zo škôlok horúčka až do hypertenzie že mala fialove ústa raz bo lto vírus vystúpilo to za pár minút zo škôlky.. hrdla a uši sa zápalu ju a veľmi častý je u detí baktéria stafylokok...mávajú to v uchu hrdle deti stým vraj žijú.. ale preliecuju to.. keď sa premnozi je zle.
Ide o imunitu a občas i o očkovanie. Občas odkedy ofkuju majú deti chorejsie ale nechcem dotoho rýpať.
U nas kiahne, infekcna mononukleoza, 6.choroba, zapal mocovych ciest, laryngitida, angina, vyvinova jazykova porucha, detska migrena..po 3.roku aj zapal oblicky a ine lahodky..ale mam 4 deti, takze nejak sa to rozlozilo medzi ne 😒
U nas 1x chripka a zapalene ocko z prievanu. Inak nic
Ahoj, treba byt rad za kazdy den, ked je dieta zdrave a kym netreba ist s dietatom do nemocnice, riesit operacie a pod. To, co opisujes je normalne a lepsie je nevediet co nas caka.. Kto by sa inak dobrovolne na rodicovstvo dal keby dopredu vedel vsetko co ho caka :D
autizmus a epilepsia
Ten moj mal ako 1,5ročny pasovy opar 😂😂😂😃 takže je vedený vo všetkých ambulanciach keďže ma okrem imunodeficiencie aj astmu 😃
Ale ako sestra na detskej ambulancii ťa ubezpečujem, že to čo popisuješ ty je kvapka v mori oproti tomu čo riešia maminky naozaj chorích- nevyliečitelne chorích detí 😐🙏🏻
Zdravie je len jedno, všetko prejde časom 🤍
Do 3 rokov?? Este len potom zacne "sranda" 😀😀 ked nabehne do skolky ..
To si kadeco donesie 😄
Pri piatich detoch len pri najstarsom neurodermitis. Inak nic. Napriek skolke nemavali a nemaju nic (najmladsia ma 4 roky).
My vôbec nič ani len sople 1x na chvilku zvysena teplota 37,5 na 1.narodeniny inak nic 😚
5 choroba,6 choroba,mononukleoza, zlomena noha,rozbita hlava, kiahne, norovirus,laryngitida,zapaly oci, usi, rozne grcacky,prehanacky,Zapaly mocovych ciest.... a viac sa uz nepamatam.... ale stale je to nic a brnkacka oproti starsiemu synovi, ktory bol od 9.rokov onkologicky pacient. Ale chvalabohu aj to sme v stasti prekonali. Mnohe deti to stastie nemali.
Asi všetko možné. Najstarsi (5,5) mal nespavosť, kolíky, NBP a skončil žiaľ až na ARO, potnicky, nádchy, chrípku, kovid, kiahne, hnačky a infúzie, 6tu chorobu, 7dmu chorobu ...a zas najmladší (2) mal kovid, chrípku, kiahne, 6tu chorobu, 7dmu chorobu, strašne veľa krát bežne sople, kašle, afty...
Podľa mna si týmto neprejde každé dieťa. Minimálne také, ktoré ma starších súrodencov co kadečo donesú zo skoky a skolky. Pamätám, že prvy krát sme boli s najmenším na pohotovst, už keď mal.3 týždne
Syn sa narodil hluchy tak sme behali na testy kazdych par tyzdnov kym nam dali konecnu diagnozu. Inak sme riesili bezne detske choroby ako sopel, teplotu alebo ked mu rastli zuby
Nič sme neriešili ani nebol chorý..
sem tam soplik...ma 5 rokov .
Laryngitida,zápal uška, aftozna stomatitida

Siesta choroba, siedma choroba, kiahne, angína, alergie atď atď načo to riešiť? Možno všetko z toho možno nič.