Akné u 7 ročnej dcéry

pjana
16. aug 2018

Ahojte,chcem vás poprosiť o radu.Mojej dcére sa v štyroch rokoch vyhodili drobné vyrážky na čele,podobne akné.V šiestich rokoch už mala občas aj hnisavy pupacik na čele alebo pod spodnou perou.Pretrvava jej to dodnes,teraz má sedem rokov.Stretli ste sa s tým? Kožný povedal že je to detské akne ale na nete som sa nič také nedocitala.Predpisal jej Zinerit ale ten som jej zatiaľ nedala,zdá sa mi to skoro.Skusala som rôzne prírodné produkty ale nezmizlo to úplne

sissy27
16. aug 2018

@pjana akné je len prejavom niečoho. Najčastejšie to býva nejaký problém s trávením alebo hormonálna porucha. Vzhľadom k veku by som sa priklonila k tomu tráveniu - nejaká potravinová intolerancia.

clodika22
16. aug 2018

A smiem vedieť, prečo si jej ho nedala, čo ak by jej práve on pomohol???? Osobne si nemyslím, že to bude mať niečo spoločného s jedlom, ak teda ide o klasickú vyrážku, sú deti ktoré dospievajú možno skôr - predsa len je každý človek iný

kika831
16. aug 2018

@pjana vzhladom k tomu, ze v sucasnostiq uz sa stretavame s menstruaciou u 9 rocnych dievcat, tak nie je vylucene, ze to je vplyvom hormonalnych zmien. Zinerit kludne mozete vyskusat a uvidis. Ublizit jej nemoze a mozno jej pomoze.

pumi21
16. aug 2018

@pjana A nieje to alergia na slnko ? Viem že u niekoho so aj takto prejavuje, je to ešte ten slabší typ alergie. Vyzerá to ako akné, aj sa to tak správa. Skúste zájsť ku inému doktorovi a aj ku alergológovi, či to nieje alergia na niečo.

dandelion94
16. aug 2018

zineryt ste dostali taký ten roztok? Mne sa v cca 15tich rokov vyhodila alergia na kozmetu z Avonu, a kožná mi tiež predpísala veľa krémom, detský púder atd, zabral nakoniec Zineryt v kombinacii s nejakou mastičkou, ktorú som podpultovo dostala od kamošky . V 18tich, zase alergia na Oriflame, zase zabral len Zineryt.
ja som si ho dávala na noc, kedže extrmne vysušuje, a ráno "zmyla". Na deň som si ho nedávala, kedže naozaj dosť vysušoval. Po čase sa mi pleť začala šúpať, urobila som si peeling a pod ním bola zdravá pleť.
určite Zineryt vyskúšajte, ale nečakajte zázraky zo dňa na deň. A určite by som šla na hormonálne vyšetrenie. Kamarátka takto mala akné od mala, a až v 23tich jej prišli na to že je to hormonálneho pôvodu.. lenže po 10 rokoch akné jej zostali také jazvy, ktorých sa už nezbaví nikdy

bebetka113
25. aug 2018

Na akné je určite v 7r. skoro. Ale pri potravinovej intolerancii by musela mať bolesti brucha, nevoľnosti apod., pri alergii na slnko by to zasa mala len po vystavení priamemu slnku. Ak teda nemá žiadne iné príznaky, myslím, že ide o predčasnú pubertu. Niektoré dievčatá vyspievajú o dosť skôr a často sa stáva, že majú od 7r. akné, iné od 9r. menštruujú. Zineryt jej neublíži, kľudne skúste. S predčasnou pubertou sa nedá nijak špeciálne bojovať, takže treba robiť to isté, čo by ste robili s akné u napr. 12r.

doda818
26. aug 2018

Co tak vyskusat aloe vera? Hlavne uzivat vnutorne, napr vo forme gelu na pitie. Plus potierat aloe vera propolisovym kremom. Skvele vysledky a skusenosti pri koznych ochoreniach od ekzemov, akne, psoriaz. Velmi odporucam