icon

Ako aplikovať Prednison čapíky u ročného dieťaťa?

29. okt 2024

Prosím ako sa aplikuje u ročného dieťaťa?
Myslela som ze do ritky ale čítam aj že rozpustiť vo vode?? Dúfam že ho ani nebudeme musieť použiť ale pre istotu sa pýtam. Ďakujem.

sabinami
29. okt 2024

Toto je veľmi silny liek a predpisuje ho len lekár takze predpokladám že by si mala byt riadne poucena od lekára ako čipky podávať, ak ti táto info ušla urcite volať lekárovi a nie si nechať radiť tu 😊 takéto otazky na MK ma vždy prekvapia 😃

lusia623
29. okt 2024

Ahoj môj malý mal rok 4 mesiace myslím a podávala som do zadočku vo vode som ešte nepočula

autor
29. okt 2024

@sabinami no doktorka povedala ze radšej predpise ale dúfa ze ho nebudeme potrebovať. Automaticky som to brala ze do ritky ani som sa nepýtala.
A pokiaľ viem sú tu na fóre samé mamičky co majú skúsenosti až až s chorými deťmi.

lusia623
29. okt 2024

Ja som mu to dávala pri alergii stále mám nové doma pre prípad núdze a lekárka povedala že do zadočku prví mu zaviedla hneď ona

autor
29. okt 2024

Ďakujem ženy

tatiana493
29. okt 2024

Ja som môjmu dávala keď mal 8 mesiacov. Dostal laryngitídu brala nás sanitka do nemocnice tam mu ho dávali.
Odvtedy keď dostane laryngitidu vždy mu ho mam dávať
Teraz mal zápal pľúc opakovaný a prvú noc som musela dať zase lebo nevedel dýchať dusil sa.
Doktorka nám ho už 4x predpísala.
My dávame vždy iba do zadku 🙂

anavixy
29. okt 2024

Pokial ide o capik, tak urcite do konecnika. Rektalne je aj nastup ucinku rychlejsi, nehovoriac o tom, ze dieta co ledva dycha nebude este pit nejaky liek. 🙂

drianaa
29. okt 2024

Čapík použiť do zadku, predpísanú dávku v prípade potreby, najčastejšie lekár poučí, že nedávať skôr ako po 24 hodinách ďalšiu dávku, môže sa aj skôr vo veľmi vážnych prípadoch. O rozpustení vo vode počujem prvýkrát, netuším, ako by si to potom aplikovala a ako by sa to malo vstrebať do organizmu. Píšem ako farmaceut na materskej

kykristi
29. okt 2024

Pokiaľ ste dostali čapíky tie sa vždy aplikujú do zadočku.
Sú potom aj prednison tablety, ale tie sa málokedy dávajú malým deťom