Ako berú bábätkam krv na krvný obraz?
Ahojte ako vasi pediatri odoberaju krv babatkam ? Pytam sa len zo zvedavosti.
Moja bola ako partyzdnova a aj ked mala 19mesiacov a 2x jej brali ako pise nadomnou mamina ze z rucky/dlane z hornej strany.
Druhy raz jej chcela uz z laktovej jamky ale nedalo sa 🤷🏻♀️
Mojho syna operovali keď mal 5 mesiacov a keďže bol macko im bolo jedno, na ARE to skúšali z ruk, noh, a ešte mi povedali, že sa nemám čudovať, že je dopichaný, lebo veď mu nevidno žily ... ale žeby mu zobrali z hlavičky, čo by bolo v tomto prípade asi najlepšie to nie ... Pred mesiacom sme boli na krvi to mal 11 mesiacov a brali mu klasicky, ako dospelému, samozrejme mu nevedeli trafiť opäť žily, tak skúšali na ďalšej ruke, tiež nič a nakoniec až z dlane zvrchu des ...
synovi z hlavy.... mal asi 2 týždne, kvôli intenzívnej nov. žltačke
Pri žltačke z hlavičky,neskôr z hánky
Kym nemala vlasky tak vacsinou z hlavy, kedze ma velmi zle zily. Potom bud z ruky na 10ty pokus, alebo rovno na aro.
Dcerka ma 11t a nedavno jej brali z laktovej jamky.vsetko zavisi od sikovnosti sestricky a ako jej je vidiet zilky.
@simona92101 tiez si myslim, ze zalezi od sestricky. my sme bohuzial zakazdym narazili na neschopne ☹ ja tam skoro odpadavam, co mi je z toho vsetkeho zle. neznasam branie krvi, z krvi mi je zle a este ked mi tyraju vlastne dieta ☹
Normálne zo žily na lakti. Za 20 sekúnd vybavené.
@chillibubble tak ono je tak malemu dietatu umenie vziat krv,sestricka spominala ze sa nesmie ani stiskat velmi ruka aby neskreslilo hodnoty v rozbore krvi🤷♀️ a treba pichnut jemne aby neprepichla zilu..a toto nie kazda vie 😏
Určite záleží od šikovnosti sestričky a aj od toho ako vidieť dieťaťu žily. Synovi robili odber z hlavičky, neskôr z ruky.
@simona92101 nasej brali od toho 1,5 roka krv uz minimalne 4 krat, naposledy ako 3,5 rocnej. a nikdy sa nejako nehybala pritom. ale uz ked sa jej zacne sparat v zile, tak jasne ze place atd.
Od jej 2 týždňov do 2 mesiacov sme chodili každý týždeň na krv a vždy jej brali z rúčky 🙂
Synovi nevedeli ani pod sonom nájsť žilky,resp.ked našli - praskla, väčšinou z hlavičky brali ....
Malým bábätkam väčšinou z hlavy lebo inde su im ešte malo vidno žily.
Nasmu rocnemu z prsta.
V 3t normálne z ruky mojej.
Z ruky, predna cast zapastia alebo z prsta (kvapka krvi), alebo z zilky na hlavicke.
Mojej z hlavy brali. Nepamatam si ale, kolko mesiacov vtedy mala. Malinka bola.

o ake stare dieta ide? dcere brali v roku a pol z hanky(z dlane z vrchnej strany). odvtedy skusali aj v laktovej jamke, ale vzdy skoncime aj tak pri ruke ☹ a myslim, ze ozaj malym babatkam sa berie z hlavy.