Ako bojujete so soplíkom u detí?
Ahojte mamicky, poprosila by som tie skusenejsie o radu ako ucinne bojejete so soplikmi u vasich deti.
Mam jedneho syna, 4 roky, chodi od 09/2020 do skolky. Kazdy ma strasil ze bude stale chory, co ho prvy rok uplne obislo. Za cely rok mal soplik len 1x. Teraz nastupil do skolky v polovici augusta, po prazdninach a uz je 3x doma. Klasicky scenár, pomaly z vecera do rana, obcasne pokasliavanie, nadcha, zvysene teploty... Prvy krat mu to preslo aj na priedusky a hrdlo, takze mal antibiotika, dalsie razy sa to obislo bez nich. Aktualne som mu nasadila hned sinupret, sprej do nosa a na hrdlo kalciovy sirup a nejake volnopredajne pastilky na hrdlo, kedze sa mi hned prvy den stazoval ze ho skriabe hrdlo. Teplotu mal mierne nad 37. Tak zas uvazujem, ci ist vobec k dr. dat ho skontrolovat alebo to rozchodime doma. Stale fukame nostek, to obcasne zakaslanie ma asi z tych stekajucich hlienov. U mna ma choroba, resp.prechladnutie rovnaky postup, tak vychadzam len z toho.
Dlhodobo uziva kazdy den imunoglukan, cecko a decko.
Mate nejake osvedcene rady ako liecite tieto prechladnutia u deti? Viem ze to nie je ziadna katastrofa, ale nakolko o mesiac mam termin porodu, rozmyslam co robit lepsie aby nebol syn kazdy druhy tyzden chory a nenakazil aj babatko. Dakujem
Inhalujeme a preplachujem nos morskou vodou, teraz dávam aj nakrájanú cibuľu k hlave, lebo mi tiez niečo doniesol zo škôlky. Plus vitamíny c,d.
hned po prichode zo skolky preplachnut noštek, keď napr je v izbe, aromalampu a do nej eukalyptovy etericky olej nakvapkat, vela smrkat, zvysit vitamin C a D,
@tanisha len nastriekam morskú vodu a za chvíľku odsajem. Viem, že niektoré používajú aj konvicky na preplach, ale to som neskúšala

Inhalovanie veľmi pomáha a na dýchacie cesty je dobrá echinacea, či už ako sirup alebo kvapky a na také prechladnutia dávam kalobu, ktorá má veľmi príjemnú chuť a je určená pre deti od 1roka 🙂 a ak to nezaberie do takých 3-4 dní až potom idem k dr.