icon

Ako budovať imunitu?

2. apr 2023

Ahojte, mam 6 týždňové dieťa, a už ako 10 dňový schytal Rsv, bronchitídu, a rôzne baktérie.. Boli sme 2 týždne v nemocnici, bol na kyslíku a bral antibiotika. Teraz mu dávam sirup na podporu imunity a sprej na lepšie dýchanie co nám predpísala dr.. Mojou otázkou je, ako ho co najviac chrániť? Mam hrôzu a strach vždy keď ideme k nejakej dr kde sú ľudia, deti.. Ci nieco znova nedostane. Kúpili sme čističku vzduchu, nestretávame sa s rodinou co je veľmi ťažké pre mňa, návštevy nemáme, chodíme len von. Samozrejme priateľ pracuje s ľuďmi, ja tam isto chodím do obchodu atď.. Bojím sa o neho, už som rozmýšľala aj nad očkovaním proti chrípke. Ale za to niesom veľmi..ako mu pomôcť,.. Už som zúfalá, bojím sa o neho veľmi. Tie týždne v nemocnici boli pre mňa hrozne, nikdy to už zažiť nechcem..

lb1984
2. apr 2023

Ak nemá zdravotný problém tak možno žiaľ mate smolu tie bakterie niesu sranda TJ sú vysoko infekčné a žiaľ vy ste sa s nimi dostali do kontaktu. Koľko má teraz tvoje babo?

autor
2. apr 2023

@lb1984 teraz presne 5 týždňov a 5 dní.. Po prepustení nás poslali na pľúcne tam všetko ôk, na orl, tam všetko ôk, kardio všetko ôk, aj k imunoalergoligicke chodíme a zatiaľ všetko ôk.. Len vravela ze tým ze taky malý prekonal zápal pľúc a tie vírusy, môže byť náchylnejši k pľúcnym chorobám a ide ma poraziť...mam orve dieťa a ten strach je hrozný.. Rozmýšľala som aj nad kúpou inhalatoru nech inahluje Vincent ku..

elmivelmi
2. apr 2023

Tak to je zaujimave naozaj,je kojeny?Skus aj difuzir na zvlhcovanie vzduchu.Decko davas?Dala by som aj mozno ine vitaminy vhidne od takeho veku.Mozno Narosan na lyzicku.Inak dobre su aj oleje z doterry ,niekto ma len taku medicinu a veaj to pomaha.Hlavne po chorobe ak uz moze by som ho nechavala spavat v kociku vonku.Moje baby do 3r spali kazdy den vonku,aj 6hodin dokopy,za kazdeho pocasia ci fujavica 3stuona ,ci prsanie ci snezenie.A ro sa narodili o 2 m skor a neboli chore.

danielahamar
2. apr 2023

Presne ako píšeš, môže byť, ale aj nemusí a držanie v izolácii tiež nie je riešenie, kedže domov nosíte baktérie a vírusy aj vy dvaja, a vôbec nemusíte o tom ani vedieť. Môj najstarší mal zápal pluc, ešte ani 3dni nemal a veruže chorý nebýval do 3rokov, okrem laryngitídy

autor
2. apr 2023

@elmivelmi nekojim.. Vobec sa mi nespustilo mlieko, nech som robila a snažila sa ako kolvek, aj laktacnu som mala doma a nič.. Dcko dávam, a von chodíme každý den, vetram, difuzer mame tiež, difuzujem každý deň pred spaním Vincentku

autor
2. apr 2023

@danielahamar keď som sa pýtala dr imunologicky vravela ze kľudne keď bude teplejšie mame byt aj s ľuďmi, vtedy vraj tie vírusy nie sú až tak rozšírené. Na jednu stranu ho nechcem držať ako v klietke, ved aj tým si buduje imunitu ze je s ľuďmi, ale zas nechcem nič preháňať.

luccija
2. apr 2023

Mali ste veľmi zlý začiatok preto máš taký strach.Ale musíš ho učiť aj na bežné vírusy a pod...vy ako rodičia ste boli na výteroch?všetky vyšetrenia má v poriadku MOZE byť náchylnejší, ale nemusí🙂veľa von a neizoluj ho od druhých aj, keď ten strach v sebe budeš mať, alebo nech si dajú rodina respirator.Novorodenci už z nemocnice odchádzajú so zlatým stafylokokom ani to rodičia nevedia

slavomira236
2. apr 2023

Hlavne ho nestran ludi leb ked nastupite do skolky potom uvidis...

nwnw
2. apr 2023

Teraz by som nic nehrotila bakterie su fakt hnusoby. Deti vlacim na plavanie od 6m teda okrem covid, vsade po herniach aj medzi ludi som vramci normy, vonku su cele hodiny denne, kojila som do 2r. No to co sme zazili teraz v zime s bakteriami zo skolky... Fakt dovi dopo. Prvy krat brali ATB a doteraz sa nevedia dostat do normalu.
Na tvojom mieste by som zaradila v maji plavanie a mozno baby cvicenie. Skor nie a cez zimu uvidis ci nebude lepsie si dat pauzu zas.