icon

Ako časté sú brušné virózy vo vašom kraji?

13. jún 2026

Ahojte mamičky. Bývam v bratislavskom kraji a minimálne 1x ročne vo veľkom vypukne brusna viróza, kedy takmer celá trieda v škôlke/skole, si tým prejde. Občas to býva aj 2x ročne.
Ako to máte vy vo svojom kraji? Tiež 1-2x ročne alebo skôr je to rarita?

anonym_798794
13. jún 2026

@anonym_autor mám dvoch školákov, naposledy sme mali v r2018(BB kraj)

anonym_3e44ad
13. jún 2026

to je skôr otázka na hygienu.
ale asi záleží od dieťaťa, pretože syn ako dieťa mával virózy min. 3 krát za leto - aspoň raz za leto sme to od neho chytili aj ostatní členovia rodiny

anonym_1eacd6
13. jún 2026

Naposledy tento asi celý mesiac… točí sa to v škôlke dookola

anonym_a305d3
13. jún 2026

Sme bratislavska skola a za poslednych 10 rokov mozno dvakrat?

marianarem
13. jún 2026

@anonym_autor U nas v skolke to byva aspon 1-2x do roka, tiez sme BA. Ale v skolach nemam pocit, ze by to nejako vycinalo. Neterky skolacky v BA to vobec nemavaju, kamoskine dcery tiez nie. V skolke bol od minulej jesene norovirus, salmoneloza a teraz v maji nejaka dalsia chutovka, uz sa tesime do skoly veru.

lucia147852
13. jún 2026

Každý rok minimálne 2x. TN kraj. Nemyslím si, že to až tak závisí od oblasti, skôr o tom, aké deti sú schopní rodičia dať do kolektívu. U nás je to často dieťa “som unavená, do rana som sa budila a vracala’’.

anonym_b63347
13. jún 2026
@anonym_1eacd6

Naposledy tento asi celý mesiac… točí sa to v škôlke dookola

@anonym_1eacd6 aj my teraz, pred 2 tyzdnami najmladsia, dalsi den to chytilo starsie 2 deti s odstupom 1 hodiny od seba zacali zvracat, dalsi den ja, stredneho len 2x prehnalo a reku uz je klud a tento tyzden zas muz so starsou dcerou. Uz mesiac dokolecka. Ale tak pocula som v skolke - ale ona to zo soplikov grckala...🫣. Akoze dieta mi grcia a dam ho do skolky a potom sa divime...🙄. Co na to povies...

sara07
Včera o 03:21

tento rok žiadna . 3 školaci
naposledy rok alebo dva dozadu na jesen
tento uplne do pohody , okrem manžela ktory mal covid podla testov u mudr
my sme nemali vôbec nič
malo to priebeh ako brušna viroza,neskôr teploty a potom na konci kašel

anonym_40b015
Včera o 06:03

@anonym_autor u nás to bolo vždy v septembri v škôlke

autor
Včera o 12:52

Ďakujem za odpovede.

Ja si tieto virózy zo svojho detstva nepamätám. Nikdy to nebolo 1-2x do roka. Možno 2 takéto virózy si pamätám za cele roky na základnej a strednej škole.

A tak rozmýšľam, že čím to je. Vyrastala som v inom kraji, tak mi napadlo, či to nie je tým. Ale keď tak čítam, je to aj inde takisto a bude to asi tou dobou.