Ako časté sú brušné virózy vo vašom kraji?
Ahojte mamičky. Bývam v bratislavskom kraji a minimálne 1x ročne vo veľkom vypukne brusna viróza, kedy takmer celá trieda v škôlke/skole, si tým prejde. Občas to býva aj 2x ročne.
Ako to máte vy vo svojom kraji? Tiež 1-2x ročne alebo skôr je to rarita?
to je skôr otázka na hygienu.
ale asi záleží od dieťaťa, pretože syn ako dieťa mával virózy min. 3 krát za leto - aspoň raz za leto sme to od neho chytili aj ostatní členovia rodiny
Naposledy tento asi celý mesiac… točí sa to v škôlke dookola
Sme bratislavska skola a za poslednych 10 rokov mozno dvakrat?
@anonym_autor U nas v skolke to byva aspon 1-2x do roka, tiez sme BA. Ale v skolach nemam pocit, ze by to nejako vycinalo. Neterky skolacky v BA to vobec nemavaju, kamoskine dcery tiez nie. V skolke bol od minulej jesene norovirus, salmoneloza a teraz v maji nejaka dalsia chutovka, uz sa tesime do skoly veru.
Každý rok minimálne 2x. TN kraj. Nemyslím si, že to až tak závisí od oblasti, skôr o tom, aké deti sú schopní rodičia dať do kolektívu. U nás je to často dieťa “som unavená, do rana som sa budila a vracala’’.
Naposledy tento asi celý mesiac… točí sa to v škôlke dookola
@anonym_1eacd6 aj my teraz, pred 2 tyzdnami najmladsia, dalsi den to chytilo starsie 2 deti s odstupom 1 hodiny od seba zacali zvracat, dalsi den ja, stredneho len 2x prehnalo a reku uz je klud a tento tyzden zas muz so starsou dcerou. Uz mesiac dokolecka. Ale tak pocula som v skolke - ale ona to zo soplikov grckala...🫣. Akoze dieta mi grcia a dam ho do skolky a potom sa divime...🙄. Co na to povies...
tento rok žiadna . 3 školaci
naposledy rok alebo dva dozadu na jesen
tento uplne do pohody , okrem manžela ktory mal covid podla testov u mudr
my sme nemali vôbec nič
malo to priebeh ako brušna viroza,neskôr teploty a potom na konci kašel
@anonym_autor u nás to bolo vždy v septembri v škôlke
Ďakujem za odpovede.
Ja si tieto virózy zo svojho detstva nepamätám. Nikdy to nebolo 1-2x do roka. Možno 2 takéto virózy si pamätám za cele roky na základnej a strednej škole.
A tak rozmýšľam, že čím to je. Vyrastala som v inom kraji, tak mi napadlo, či to nie je tým. Ale keď tak čítam, je to aj inde takisto a bude to asi tou dobou.

@anonym_autor mám dvoch školákov, naposledy sme mali v r2018(BB kraj)