Ako často cikajú vaše deti?

21. nov 2023

Ahojte, riesim akurat u dvojrocneho syna odplienkovanie. Rychlo pochopil, co sa od neho caka a pyta sa aj pisat aj kakat. Niekedy asi nestihne a cvrkne do slipov. Ale moja otazka je, ze aj vase deti v tomto veku tak casto pisaju? Prvy den za hodinu a pol bol 5x na nocniku, do kazdych slipov a teda aj teplakov cvrkol. Druhy den lepsie, avsak nerobim nic ine len riesim cikanie, lebo dnes bol od rana uz asi 6x pisat mozno aj viac, raz trochu do nohavic. Vypisa sa v pohode, ale kazdu pol hodinu? A samozrejme sa cely pozoblieka pri kazdom pisani, raz aj vylial nocnik...takze od rana len obliekam, zobliekam, prezliekam a chodim vylievat a umyvat nocnik. Ako to mate vy s detmi v tomto veku?

nevenka
21. nov 2023

Ano, objavil caro nocnika, zachoda. Skusa. Treba to vydrzat a prezliekat a prat. Nasi chlapci to pochopili az okolo 2,5 roka, boli v podstate odplienkovani za par dni. Ale nehody obcas boli. Teraz mladsi bude mat 3 roky v decembri a je aj na noc bez plienky. Nehoda sa stane obcas, ked sa zabudne pri hrani alebo ked sa s nim blaznia starsi surodenci. V noci pekne vydrzi. A nechodi cikat uz tak casto, ale ked naozaj treba. To sa podla mna upravi.

asined88
21. nov 2023

To sa upraví, naučí sa časom vydržať, kým sa to tam ,,nazbiera". Keď mal plienku bol zvyknutý, že si mohol cvrknut každú chvíľku, keďže už nemá, musí sa to naučiť. Chvíľu vydržte

autor
21. nov 2023

@asined88 @nevenka Ok, dakujem zienky. Ja som sa bala ci nema nejaky problem alebo neprechladol, ked tak casto pisa. Ale ano, dava to logiku, ze doteraz.nemusel zadrziavat, ale pustal to kedy chcel a musi si na to zvyknut. Z tohto uhla som sa na to predtym nepozerala 🙂

lia2022
21. nov 2023

Presne tak je to ako píšu predomnou že do plienky si ucvrkával kedy chcel a nemusel nič zadržiavať. U nás to bolo presne tak isto ako píšete. Prvý den bez plienky každých 15min. cikal..ďalšie dni vydržal 30-45 min. Intervaly sa postupne predlžovali. Teraz je bez plienky 3mes. a už vydrží dosť dlho najmä mimo domu.
Hoci niekedy keď sa veľa nalieva vodou tak tiež behá len na nočník 😊..ale pekne vie zadržať keď treba a ovládať močový mechúr. Takže bude to potrebovať trocha času 😉.

autor
21. nov 2023

@lia2022 Takze takto to je 😃 Vela som si citala o odplienkovani a vsade sa riesilo len, ze dieta nestihne ist na nocnik alebo ze nechce byt, pyta plienku a take a fakt toto som nikde necitala, ze na zaciatku bude tak casto pisat aj ked to dava logiku😃 Takze ja som mylne bola v tom, ze ked uz bude chodit na nocnik, tak mi odpadne praca a nie ze jej budem mat 5x tolko na zaciatku 😃 Ale ano, rozumiem o co ide, tak uz budem trpezlivejsia 🙂

ivangeline
21. nov 2023

Moj 2r tiez vela cika. Niekedy iba si ide cvrknut. Neriesim. Vzdy najde nocnik a uz sa vela krat aj sam oblecie. Starsie cikaju menej casto.