Ako často kaká vaše 3-mesačné bábätko?

27. sep 2022

Ahojte, prosím o radu. Syn nám pekne kakal aj 3-4 x do dňa a prespal celú noc s 2 kojeniami do 3 m. Po 3m nastala zmena, nekakal aj 6 dní a následne jeho stolica mala/má kyslý zápach. Teraz kakal naposledy v sobotu zápach je miernejší. Prikladá sa často v noci celú noc cucká ale plienka tomu nezodpovedá, celú noc je hore. Sab simplex nie vždy pomôže. Užíva probiotiká. Vidím že je to jedno s druhým ale neviem mu pomôcť. Myslela som si že to je rastový špurt preto sa pýta prikladať tak často, a tým že vypije viac predného mliečka tak sa stolica zmenila. Tento stav trvá už pomaly 3 tt a tak ma to začína viac znepokojovať. Nemáte niekto s tým skúsenosť? (Cez deň kojím normálne cca každé 3 hodiny)

beata_k
27. sep 2022

V 3-4 mesiacoch je spankova regresia. Deticky vtedy zle spia. Dojcene babatko nemusi kakat aj tyzden. Nam pomohol Espumisal, ale poctivo pred kazdym dojcenim. V noci nie vzdy, ale cez den som vzdy davala. Dojcila som na poziadanie, nie podla tabulky kazde 3 hodiny. To sa odporuca detom na UM.

autor
27. sep 2022

@beata_k áno ja tiež dojčím na požiadanie ale teda snažím sa si peizrieť aby papal min. kádri 3 hodiny. O regresii viem ale s prvým dieťaťom sme si až tak veľkou zmenou neprešli. Ako dlho môže tento zlý spánok trvať?

beata_k
27. sep 2022

Co som citala, tak u kazdeho babatka inak. U jedneho 2 tyzdne a u druheho aj 3 mesiace.

autor
27. sep 2022

Keby to bolo len nespávanie, tak to pripíšeme čisto regresii, ale tá zriedkavá stolica a jej zápach…Príde mi že ho v noci bolí bruško s preto sa ukľudňuje na prsníku.