icon

Ako často môžem podávať Nurofen sirup?

niky_55
21. feb 2025

Ahojte , syncek mal 7 dni teplotu ..bral aj atb v utorok dobral, 2 pred 2 dnami zacal pri kašli zvraciat až ho napne a vykaslie hlien alebo mliečko kedze kojim. Má 1r 8m. Dnes opäť teplota 38,5 dala som nurofen sirup nakolko sme isli k babke a mam tu len tento sirup , mozem davat nurofen po 6 hodinach alebo aj skor ? Ja nechapem ako je možné , mal 7 dni teplotu 39 , 4 dni bolo ok a teraz zas ...

katesocka
21. feb 2025

Podľa toho, koľko dávaš. Ak polovicu váhy, tak 3 krát za deň, čiže každých 8 hodín.

niky_55
autor
21. feb 2025

@katesocka no on má 10,5kg a davam 5,5ml nurofenu

luliu
21. feb 2025

@niky_55 môžeš dávať ak je treba každých 6h, ak treba častejšie, tak musíš striedať s Paralenom

katesocka
21. feb 2025

@niky_55 no v takom prípade by si mala dávať každých 8 hodín, prípadne striedať s Paralenom/Panadolom

lonely66
Odpoveď bola odstránená
anavixy
21. feb 2025

6-8h, ale musis dodrzat max dennu davku co je 30mg/kg vahy za 24h. Takze ak davkujes podla vahy a max jednotlivu davku 10mg/kg alebo teda vaha:2, tak toto mozes podat MAX 3x za den (teda ak das po 6, vycerpas si tieto tri davky o 6h skor…). Zajtra si zozen paracetamol na striedanie.

nikpa
21. feb 2025

@niky_55 to mlieko keď je zahlieneny a ma teplotu mu nedávaj, ešte mu k tomu všetkému aj žalúdok zaťažujes.

niky_55
autor
21. feb 2025

@lonely66 no 7 dni mal teplotu a na 5 deň dostal atb nakolko dcerka mala nabeh na zapal pluc a dostala na to atb a kedze on mohol mat to iste tak dostal take iste atb ktore su na infekcie hornych dolnych ciest, zapalu pluc, zapal priedusiek atd .. atb bral 5 dní 🙂 a dcérku čo dobrala tieto iste atb v nedelu tiez posledne 2 dni napína ked sem tam este zakasle ale ona nema dnes chvalabohu teplotu, len sa stazuje na bolest bruska

niky_55
autor
21. feb 2025

@nikpa no kedze kojim , tak musim. Nechcem este prestat..a to bolo jedine pri chorobe co ho zachranilo a zachranuje ked nechce jest a pit , ale aj to uz pomaly zvazujem ze prestanem kojit. Ale pocula som ze to je ine ked zena koji a ked dáva normalne obyc mlieko

niky_55
autor
21. feb 2025

@anavixy hej musim 🙂

anavixy
21. feb 2025

Materske mlieko mu zaludok nezatazi a absolutne nic nema spolocne s tvorbou hlienu!! Samozrejme, ze choremu dietatu neodoprie matka este aj mlieko z prsnika…

ceresnicka111
21. feb 2025

Nezabudni dávať deťom probiotika keď užívajú atb. Z toho majú zvracanie lebo majú podráždený žalúdok z atb

niky_55
autor
21. feb 2025

@ceresnicka111 davala som im asi este den po atb co dobrali ale odvtedy nie, no dnes dcerke lebo sa stazovala na to brusko a od vtedy je ako tak ok

ceresnicka111
21. feb 2025

@niky_55 ze vraj dva týždne po dobrani atb by sa mali dávať probio aby sa obnovila mikroflóra v črevách tak určite pokračuj v probiotikach

anavixy
21. feb 2025

Probiotika musis davat ovela dlhsie nez den po dobrati atb. Kedze vracia len pri kasli, tak to podla mna nema ziaden suvis, ale pre crevnu mikrofloru je to dolezite.

niky_55
autor
21. feb 2025

@ceresnicka111 dobre,budem teda a hadam sa to zlepsi 🙂 dakujem

nikpa
21. feb 2025

@anavixy mne malý počas každej choroby keď mal teplotu po kojeni vracal. Vždy som musela počas najhoršich dní kedy mal najvyššiu teplotu prestať a zázrakom aj vracanie prestalo vtedy. Takže áno, u nás to evidentne žalúdok zaťažovalo.

niky_55
autor
21. feb 2025

@anavixy je dobre podať aj hylak ako probiotiká?

niky_55
autor
21. feb 2025

@nikpa ked bol chorý uplne tak nas to zachranovalo vtedy nezvracal to len teraz posledne 2 dni, ale to asi preto lebo som prestala a probiotikami , tak musim opäť dať

nikpa
21. feb 2025

@niky_55 ty vieš, skus mu po troškách dávať a budeš vidieť ci je to z toho alebo nie. Samozrejme, že je prospešné mm ale môjmu to pri chorobe proste nesedelo. A probiotika treba dávať kľude ešte aj niekoľko týždňov po dobratí ATB.

taktotedanie
22. feb 2025

@nikpa to co sa blbost tu radis?!

taktotedanie
22. feb 2025

@lonely66 to co za blbost s tym mliekom tu radis?!

lonely66
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
22. feb 2025

@lonely66 dostuduj nastuduj a potom porad rozumne
Lebo aspirujes na jeden z najblbsich rad na mk 🫶🏻

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nikpa
22. feb 2025

@taktotedanie píšem, že moje dieťa vracalo počas teplôt pri kojeni. Či ty to vieš lepšie ako ja?? Nech si z toho autorka zoberie co chce, ona najlepšie vie, je to jej dieťa.