Ako často môžem podávať Nurofen sirup?
Ahojte , syncek mal 7 dni teplotu ..bral aj atb v utorok dobral, 2 pred 2 dnami zacal pri kašli zvraciat až ho napne a vykaslie hlien alebo mliečko kedze kojim. Má 1r 8m. Dnes opäť teplota 38,5 dala som nurofen sirup nakolko sme isli k babke a mam tu len tento sirup , mozem davat nurofen po 6 hodinach alebo aj skor ? Ja nechapem ako je možné , mal 7 dni teplotu 39 , 4 dni bolo ok a teraz zas ...
6-8h, ale musis dodrzat max dennu davku co je 30mg/kg vahy za 24h. Takze ak davkujes podla vahy a max jednotlivu davku 10mg/kg alebo teda vaha:2, tak toto mozes podat MAX 3x za den (teda ak das po 6, vycerpas si tieto tri davky o 6h skor…). Zajtra si zozen paracetamol na striedanie.
@lonely66 no 7 dni mal teplotu a na 5 deň dostal atb nakolko dcerka mala nabeh na zapal pluc a dostala na to atb a kedze on mohol mat to iste tak dostal take iste atb ktore su na infekcie hornych dolnych ciest, zapalu pluc, zapal priedusiek atd .. atb bral 5 dní 🙂 a dcérku čo dobrala tieto iste atb v nedelu tiez posledne 2 dni napína ked sem tam este zakasle ale ona nema dnes chvalabohu teplotu, len sa stazuje na bolest bruska
Materske mlieko mu zaludok nezatazi a absolutne nic nema spolocne s tvorbou hlienu!! Samozrejme, ze choremu dietatu neodoprie matka este aj mlieko z prsnika…
Nezabudni dávať deťom probiotika keď užívajú atb. Z toho majú zvracanie lebo majú podráždený žalúdok z atb
@ceresnicka111 davala som im asi este den po atb co dobrali ale odvtedy nie, no dnes dcerke lebo sa stazovala na to brusko a od vtedy je ako tak ok
@niky_55 ze vraj dva týždne po dobrani atb by sa mali dávať probio aby sa obnovila mikroflóra v črevách tak určite pokračuj v probiotikach
Probiotika musis davat ovela dlhsie nez den po dobrati atb. Kedze vracia len pri kasli, tak to podla mna nema ziaden suvis, ale pre crevnu mikrofloru je to dolezite.
@ceresnicka111 dobre,budem teda a hadam sa to zlepsi 🙂 dakujem
@nikpa to co sa blbost tu radis?!
@lonely66 to co za blbost s tym mliekom tu radis?!
@lonely66 dostuduj nastuduj a potom porad rozumne
Lebo aspirujes na jeden z najblbsich rad na mk 🫶🏻
@taktotedanie píšem, že moje dieťa vracalo počas teplôt pri kojeni. Či ty to vieš lepšie ako ja?? Nech si z toho autorka zoberie co chce, ona najlepšie vie, je to jej dieťa.

Podľa toho, koľko dávaš. Ak polovicu váhy, tak 3 krát za deň, čiže každých 8 hodín.