Prosim vas ako casto su chori vasi skolkari? Moj je chory dost casto, tyzden je v skolke a dva tyzdne doma. Vacsinou chripka, angina a pod. Chodi do skolky uz treti rok a myslela som ze to bude lepsie ako doteraz, ale je to stale rovnako. V praci uz to riesia ze som casto na ocr :( Ako malemu pomoct aby bol zdravsi? Dakujem pekne
@pribinak boli sme, mal aj testy na alergie na predlaktie, nic nevyslo, dr nasadil zodac kvapky a nasonex sprej, dg alergicka nadcha
Bral broncho vaxom od pediatricky a ziadne zlepsenie. Pravidelne berie imunoglukan a probiotika
Moja dcéra išla do škôlky niečo po 2,5 roku. Od vtedy išla z choroby do choroby. Choroba bola vždy na dva týždne minimálne. Imunológia,alergologia,endokrinológia, orl,mandle vybraté. Škôlka je dávno minulosťou a stále nemôžem povedať,že by sa to zlepšilo... vitaminov mala milión ale najlepšie zabral na čas imunor, bronchovaxom. Musím povedať,že ako sme dali zoperovat mandle tak ta chorobnosť sa zlepšila a priebeh chorôb sa nedá porovnať ale stále je to dosť viac ako jej rovesníci.
@fiafia aj na orl sme boli, mandle ma vraj v poriadku
@fiafia dokonca u 2 roznych lekarov, raz v 4 r a raz v 5 r, cize odporucanie na vyber nedostane
Moja tiež stále chorá už 3rok.. ale nemá často atb.podľa doktorky bežné detské choroby, ale v škôlke to už viac x so mnou riešili, že veľa vymeškáva 🤷♀️u vás v škôlke nemajú problém?
ako casto chory ? - no v jednom kuse. Ked vydrzal tyzden tak sme si gratulovali, ze aha aky mega tyzden. Dalsie choroby boli vsak ze len sople a kasel co som sa ho doma snazila z toho dostat, potom sme po 3-4 dnoch sli k dr. ze domaca liecba nepomaha, tak mu predpisala cosi no a ani to nepomohlo tak sme po 4 dnoch sli na 10-dnove antibiotika... ☹ - ano aj take byvalo. Ono ta imunita sa velmi nebuduje neviem kolkym rokom v skolke. Skor je to len neustale vystavovanie infektom. Ak je to virusove tak na to imunitu nebude mat lebo virus mutuje, zial. Nas syn prestal byt chory tak casto az ked nastupil do skoly. Tam deti nekychali na hracky (chyti okychanu hracku, potom strci ruku do pusy alebo do nosa a mas to), nespali v jednej miestnosti ale v skole sedia jeden za druhym. Asi budes musiet vyckat kym zmeni prostredie v ktorom sa pohybuje (cize vymena skolky za skolu). Porad sa s manzelom ci by nebolo vhodne sa na OCR striedat. Aspon tak, ze budes s nim ty prve 3 dni a zvysok on. Male dieta je proste male dieta...
Nechcem to zarieknuť zatiaľ tento školský rok (má 4,5 roka) bol len raz chorý. Keď vidíme cez víkend že má soplik tak rýchlo ho dáme naparovať kde nalejeme nejakú ampulku (neviem názov teraz) a naparuje sa viackrat za deň, zapneme difuzer aby dýchal, plus každý deň misku - dve misky ovocia musí zjesť. Okrem toho imunoglukan, raz do mesiaca arkodefenses, a šumivu tabletu (vitaminy) raz denne. Tento rok sme ho dali zaočkovať proti chrípke. Ale minuly rok nebol a druhý polrok bol tiež malo chorý.
@mymel zatial nikto nic nehovoril, ze by vela vymeskaval... za prvy polrok bol v skolke 38 dni a to je uz predskolak. zakazdym mame ospravedlnenie od pediatricky
My sme tak fungovali do 5.5r a to sme v tom období dali prec nosnu mandlu.....musím poklopat zmenili sme škôlku ked isla do predškolskej triedy a pekne sa dcerka drzala celkom aj mesiac vydrzala...jasne ze cez toto zimne obdobie sme.schytali covid alebo nieco ine ale potom zas v pohode.....
Nas klop klop nie je chory vobec, chodi do skolky od 1.1.2024 a za ten rok aj cosi bol chory 1x 🤷♀️ tento skolsky rok este chory nebol
Dcéra je druhý rok v škôlke, minulý sk.rok bola chorá na Vianoce a ako je v predskole od septembra este chorá nebola.
Mam 5, 4 a 2 rocne deti. Starsi sa tiez trapia uz treti rok s chorobami. Maju pohyb na vzduchu, chodia plavat, ovocie a zeleninu jedia. Obehani vsetci doktori, nosne mandle vybrate. Brali bronchovaxon, minuly rok to po nom bola katastrofa, ale povedala nam lekarka, ze na niektore deti neposobi dobre,ked sa nasadi kratko po vybrati mandli. Toho roku mame znova bronchovaxon, davala som arcodefense kids- to mam pocit, ze pomohlo detom najviac na imunitu(skusali sme aj ine), C a D im davam denne. Aktualne vsetci traja chori(zapal priedusiek, chripka a viroza) a uz si to premiesali aj medzi sebou, vsetci kaslu, teplotuju aj zvracaju👌. Ja kaslem treti tyzden 😂. Ale je to po 3 rokoch zlepsenie, dokonca maju tento sk.rok aj cely mesiac odchodeny.
Sme na to podobne….chodi treti rok a cele zle…prvy rok bol najhorsi, to bolo po uvolneni vsetkych pandemickych opatreni a to bol jedna choroba za druhou a skoro za kazdym to bolo ma atb….bola na testoch imunita, alergie, vytery….vsetko negativne….druhy rok zas z choroby do dalsej ale povacsine sme to uz dali bez atb….tento rok prevazne len sople takze zlepsuje sa to aspon tym priebehom chorob….ale ked je 2 tyzdne v skolke tal sa tesim aly rekord😳
My tak ako vy keď vydrží týždeň a pol, dva v škôlke je to úspech. Ideme vo februári na imonoalergologiu tak som zvedavá čo tam zistia. Do škôlky chodí druhý rok, tiež som čakala zlepšenie po prvom roku ale akosi nič. Problemom podľa mňa je aj to, že stále sa tam nájde niekto chorý v triede tak je to nekonecny kolotoc, zdá sa mi že v škôlkach dosť benevolentne pristupujú k chorobnosti a nechajú tam žiaľ aj choré deti. Ja som názoru, že keď je niekto 8 hodín s niekým chorým v triede, tak je ťažko sa nenakazit. Dúfam že keď skončí škôlka skončí aj ten nekonečný kolotoc chorôb 😀
Ahoj namiesto imunoglukan dávať 5 dnovu kúru vždy na začiatku mesiaca Arkodefense kids
obsahuje to :
kolostrum + vitamín D3 + zinok + selén. Vitamín D3, zinok a selén prispievajú k správnemu fungovaniu imunitného systému
A kúp mu Kapucibku väčšiu konkrétne aby to bol výťažok z pupenov ( je najsilnejšia), a pri prvých príznakoch hneď nasadis. Berie sa každých 8 hodín (za 24 hodín) ako sa berú ATB
Kapucinka je silné prírodné širokospektrálne antibiotikum, antivirotikum,
nachladnutie a chrípka – kapucínka väčšia pôsobí protizápalovo, najmä v oblasti horných dýchacích ciest, kde pôsobí aj proti zlatému stafylokokovi,
zápal priedušiek – bronchitída (ochorenie dolných dýchacích ciest),
lieči zápaly horných ciest dýchacích, zápaly mandlí, zápaly močových ciest a ostatné zápaly, zapríčinené hlavne rezistentnými kmeňmi streptokokových, stafylokokových a iných baktérií
zvýšenie fagocytozy a nešpecifické posilnenie organizmu pri a po infekčných ochoreniach
Kúp si buď od serafin alebo na vegmart tinkturu bezalkoholovu
Keby som o nej vedela skôr nemusel môj malý brat toľko ATB koľko bral od nástupu do jaslí.
Naposledy bolo po covide do troch dní prestal soplit kašľať kychat teplotovat.
Moj, teraz 9rocny bol chory dokolecka, dokola, stale az do 1.triedy. aj prvy syn, teraz 24rocny. Dcera takmer vobec.
Moja bola chora tyzden v septembri. A teraz v januari ju prehanalo jeden den tak som ju nechala 2 dni doma. Imak nic zatial.
@milka1988 ta kapucinka je aj vo forme kvapiek, sirupu pre male deti? A co sa robi s tou bezalkoholovou tinkturou? Dakujem
@buducamama ja kupujem na stránke vegmart bezalkoholovu tinktúru, len sa kvapka do pusy, nezapija sa ničím nech sa vstrebe cez sliznicu
@milka1988 prosim ta a davas detom tu tinkturu od vegmartu? 20kvapiek? Lebo pisu ze nevhodne pre deti. A ako dlho(kolko dni) vydrzi 1 flasa prosim ta?
@buducamama deti ju môžu, skôr môžu uvádzať že nevhodné pre deti do troch rokov , lebo nikto nedáva na tieto prírodné preparáty robiť testy, zo zákona by museli a to je tak stane že je jednoduchšie uviesť že to nemôžu deti
Kľudne deťom sa môže dávať, jedna kvapka na 1kg, rozdelené na tri dávky počas 24 hodín.
Môj váži 11 kg čiže 11:3= 4 kvapky mu dávam každých 8 hodín aj v noci ho budím nech len otvorí pusu a nedávam mu zapiť vodou
Písala som aj priamo do salvia paradise
Hlavne zloženie majú skvelé, a je bezalkoholova. Dokonca si ju dávam aj sebe keď na mňa niečo lezie, mamka ju teraz tiež brala počas choroby, kamoška sestra a tiež si ju chvália
Kúp si kvôli poštovnému rovno 2 fľašky aspoň, vydržia dlho, aj pootvoreni, skladuj na tmavom mieste
@milka1988 dakujem za odpoved. Uvadzaju nevhodne pre deti bohuzial a nie je v popise ani davkovanie pre deti. Viac ludi mi v poslednom case odporucalo tu kapucinku, tak isto vyskusame.
@pohodacka03 áno pro všetkých tinkturach sa uvádza že nie je vhodné pre deti ani tehotné nikto nechce platiť tie drahé testy tak radšej uvedú že nevhodné ale kľudne môžete dať. Kopec mamičiek dáva čo som čítala 🙂 je to prírodné. Ja sa viac bojím ATB chemických ako toho čo je z prírody
Ak ide tretí rok z choroby do choroby asi by bolo fajn ísť k imunológovi