Ako chrániť deti s oslabenou imunitou?
Ahojte. Ja to uz nedavam. Nerozumiem niektorym lydom a ich bezohladnosti. Mam dieta so slabou imunitou. Zo vsetkeho sa lieci dlhsie. Mesiac z chripky a kasla, potom dva tyzdne akutny infekt mocovych ciest. Potim hura dva tyzdne ok a vcera znova teplota. Oznamilo mi ze spoluziacka, ktora bola v zahranici chodila do skoly dva dni s teplotou a bez hlasu. Ved preco nenakazit ajj ostatnych. Ako to nemaju ti rodicia svedomie. Cez kovid vsetci pokakani a posielali so vsetkym, domov nevravim s niecim sa da, ale s anginou ved preco by ostatni mali byt zdravi. Ja som dobrala pred tromi tyzdnami atb co som mala zapal priedusiek 30 dni tak sa nozem tesit, kedze imunitu mam dole. Ako to je uz ciste zufalstvo. 🥶
S teplotou a bez hlasiviek? Divím sa že v takom stave bola v škole...
@arianna25 bola to som zostala v nemom uzase.
@stellarstar ano lieci. Do skoly ide vzdy zdrave ale ostatni si chodia veselo ved co nic sa nedeje. Uz som z toho unavena aj ma to hneva.
Ľudia sú svine. Bezohľadne. Dnes zdravý sa zatvárajú doma a chorý behajú po škôlkach,školách po obchodoch idú do divadla. Je taká doba. nech sa spolužiačke poďakuje a aj jej matke by som napísala že ďakujem veľmi pekne za chorobu .
@kvietok1233 no a zajtra malo mat kocert a je to tak luto. Podakovat sa mozem aj ja ak to chytim, lebo 30 dni brat atb je aj na kona vela. Ja som uz myslela ze to neprezijem. Ako som zufala. Ano ako pises zdravi doma a chori von. Vsetko naopak.
@kvietok1233 a to som zvedava co za svinstvo zo zahranicia doniesla.
Nemajú. Fakt už začínam rezignovať. A pri upozornení sa dotyční ešte na smrť urazia.
Dva dni dozadu ucitelky somrali, ze vela chyma moje a co mam robit pislat do skoly chore dieta?
@mamamasama ale kebyze male dieta ale 14 rocne co vie byt same doma, veru urazia
@mamamasama ja ked vidim sirup od kasla tak mam uz zaludok naopak po 30 dnoch.
@mamamasama si uz pripadam ja nenormalna, ked necham chore dieta doma.
Úplne ťa chápem. Ja mám dcérku zatiaľ len v škôlke ale tiež je nonstop chorá lebo tam chodia v kuse choré deti. Keď zakasle už mám paniku čo zas z toho bude. Cez zimu nechodíme medzi ľudí, do kútikov a tak lebo všade sú chorí tak aby tam neochorela za tie dva týždne čo vydrží v škôlke. Raz som skúsila bábkové divadlo, po Tom čo tam deti kašlali celé predstavenie v zime už nepojdeme. Ľudia sú bezohľadne hovada. Ja už inak to neviem pomenovať. Podotýkam , že testy na imunologii ukázali, že imunitu má v norme.
Dcéra bola doma 7 dní, s kaslom, vybrala 2 sirupy, kašle stále. Dnes išla do školy ( s kaslom ) pretože kašľať môže aj mesiac 🙂 to povedala pediatrička, a čo mam robiť? Nemá horučku, iba kašeľ, mám ju nechať doma mesiac?
@kvietok1233 no u nas mierne znizena, ale ktovie ako to je v po chorobe a atb. No mas vyhodu, ze nerieis ucivo. Znamky ma fajn ale vyhrazaju sa komisionalkami, kvoli vymeskanym hodinam ako ja uz neviem co davat aby nebolo chore. Ja mam vyse 20 rokov poruchu imunity a od kovidu je to cista katastrofa. A vzdy to od niekoho chytim minule na detskej pohotovosti a bola to hroza. Teraz sa mam zas na ci tesit.
@sante81 a vysetrenia ake mala? U nas kasel nikdy nie je bez priciny. To len doktori tvrdia detski lebo im je zatazko vysetrovat. Su to len vyhovorky. Ja som kasla mesiac ale brala som atb lrbo vysetrenia zistili pricinu. Sirup od kasla kasel nelieci. Susedkina dcera lrn kasla a po tyzdni jej vysiel cierny kasel a mala len kasel.
@sante81 a daksia kamoska tiez dietalrn kaslalo a obcas zvysena teplota a opakovalo sa to s prestavkami mesiac a len kasel a len chlamydie a mykoplazmi vysli. A bol yo len kasel.
Úplne s tebou súhlasím, autorka. Jasné, kašeľ mesiac. Alergia, že? 🤦🏻♀️
@mamamasama hej alergia a ine vyhovorky. Ked nemame bacila nekasleme ale aj tak stale tvrdia blbosti.
@mamamasama minule mi raku blbost povedali u detskej, ze chlamydie sa u nich vyseyruju az ked dieta mesiac kasle. Moja obvodna ked je hrozny kasel uz tyzden robi stery, sputum a krvi aby co naskor lieciela. Trraz je vsetko na hlavu. A ked vyjdu jednemu clenovi chlamydie odporucaju otestovat vsetkych. Asi kazdy ine studoval.
Ráno neexistuje žiadny ranný filter, čím sa učiteľky oháňajú, ja som na to alergická, keď hovoria o rannom filtri a za chrbtom jej kašle decko ako starý tuberak.. súcitim s tebou. Moje dvojky sú 5 dni v škôlke a 3 týždne doma. Momentálne idem riešiť predĺžený rodičak, lebo toto sa nedá, verím, že nam to odklepnu, lebo ja nemám šancu sa zamestnať pri takejto bilancii. Vždy si decká vypiplem a posielam ich úplne zdravé.. a hneď schytaju bacile ostatných detí 🙄
Presne ako napísala jedna kocka vyššie, zdravi sa zatvárajú doma a chorí chodia veselo medzi deti. Malý bol minule chorý, poctivo sme si to doma vylezali, vyliečili sme sa... Týždeň a pol asi bolo dobre, išli sme do kútika, schválne doobeda, že väčšina detí je v škôlke a škole. A hádaj kto tam naklusal.. Ženská s dvomi deťmi, jedno vo veku môjho a druha škôlkarka, a mamička si tam veselo telefonovala zatiaľ čo staršia utierala mladšej sople, a ešte do telefónu povedala, že akurát idú od Dr, že majú antibiotika ale ze co s nimi bude robiť doma🤦♀️ mňa skoro drblo. Som vzala malého, povedala som jej, že to je logika ísť s chorými deckami do detského kútika a odišla som. Len zazerala.. Otras niektorí
nie ste nejako príliš veľa chorí? neriešite to až príliš? lebo 30 dní antibiotiká, veď za celý život som dokopy 30 dní nejedla ATB 🙈 ale máme podobné v rodine, ofúkne a už je "chorá" 🙄 ja dokým ustojím aspoň 5 minút na nohách, tak som "zdravá" aj s teplotou, sopľom, kašľom 🤷 a podobne vychovávam a učím dieťa... ktovie ktorý gén na šancu prežiť viac 😁
@zuzanka.zuzu to prechodenie chorôb sa ti môže vypomstiť. a nie každý rovnako znáša chorobu.
Najhoršie to je v práci nastúpila som po MD šťastná že syn je v škôlke a neustále ocr alebo problémy soplíky, kašle a hneď som bola viac doma ako v práci...Nielen v školách ale všetkých verejných miestach sú aj bezohľadný ľudia a to by malo byť za mňa trestné pretože nemajú kúska empatie či už z deťmi ale všeobecne z okolím. Jediné čo nám pomohlo si ako tak posilniť imunitu boli vitamíny (C,D,ryby olej, Echinacea a ja sa venujem bylinam takže sirupy, tinktúry a pod. Pestrá strava liekom sa snažíme vyhnúť ale nieje to vôbec jednoduché keďže sú vírusmi nakazené rôzne miesta a hygienu veľa ľudí správne nedodržuje ani u lekára či v obchodoch..
@lucia13022023 nám sa stalo to isté. V zime som zobrala deti schválne doobeda keď tam je prázdno do herne a tam choré dievčatko s ocinkom, ktoré sa liečilo a nešlo preto do škôlky. Skončili sme na 14sť dní na antibiotikách.
@zmrzlinka8 no keby som prechodila tu chripku co varovali, ze sa musi vylezat tak neviem. Chripka pribiesla so sebou 6 bakterii tak zozapalu priedusiek by bol zapal pluc a ktovie co este.
@zuzanna33 snazime sa posilnovat no nemame uz ani kedy ked ide z choroby do choroby a ja tiez.
@zuzanka.zuzu hovori niekto, kto nema problemy.
@zuzanka.zuzu vy ste typický predstaviteľ tých bezohladnych, čo si myslia že majú právo robiť to čo im vyhovuje. Nie sme ale všetci rovnakí, nemáme všetci také "super" gény ako vy. 30 dní antibiotík si asi autorka nenaordinovala sama.

A s tou imunitou si bola aj u Dr a dieťa sa lieči?