icon

Ako chrániť deti s oslabenou imunitou?

9. apr 2025

Ahojte. Ja to uz nedavam. Nerozumiem niektorym lydom a ich bezohladnosti. Mam dieta so slabou imunitou. Zo vsetkeho sa lieci dlhsie. Mesiac z chripky a kasla, potom dva tyzdne akutny infekt mocovych ciest. Potim hura dva tyzdne ok a vcera znova teplota. Oznamilo mi ze spoluziacka, ktora bola v zahranici chodila do skoly dva dni s teplotou a bez hlasu. Ved preco nenakazit ajj ostatnych. Ako to nemaju ti rodicia svedomie. Cez kovid vsetci pokakani a posielali so vsetkym, domov nevravim s niecim sa da, ale s anginou ved preco by ostatni mali byt zdravi. Ja som dobrala pred tromi tyzdnami atb co som mala zapal priedusiek 30 dni tak sa nozem tesit, kedze imunitu mam dole. Ako to je uz ciste zufalstvo. 🥶

Strana
z2
kulumulu123
10. apr 2025

Pozri neviem ako to majú iní ale áno kašeľ môže byť aj alergia... Mne takto kašle syn každý rok začne koncom októbra skončí to niekedy začiatkom mája... Mame pobehane všetko od orl, alergolog, gastro, pľúcne, pediater - mimochodom mame super lekára ozaj poctivo vyšetrí každý kašeľ, sopeľ všetko... A ma snahu liečiť nie iba potláčať príznaky...
Verdikt alergia neznámeho pôvodu z toho má sopeľ zatekaju mu hlieny z toho kašeľ taky ze až poriadne šťavnatý.. Na orl nám povedali ze žiaľ kým nepôjdu mandle von tak to takto bude rok co rok pokračovať.... Všade kam prídeme na nás pozerajú cez prsty... Keď je syn chorý viem to okamžite keďže jemu teplota z ničoho 36.6 bez varovania vyskace na 40tky viac menej nič medzi tým...
Nehovorím ze choré deti nechodia von a do kolektívu ale nemusí to byť vulzdy tak ako to vyzerá.... Naš odvšadiaľ (ortopéd, krúžky...) vyháňaju že s chorým deckom ma ostať doma tak nosím so sebou papier od Dr že nie je chorý ale alergický...

lucia13022023
10. apr 2025

@jakubrianka ja sa na takýchto ľudí ani vyjadrovať nejdem lebo by ma tu zablokovali 🤣🤦‍♀️ vie mi to spraviť príšerne nervy.. Chudence deti, môj keď je chorý leží, oodychuje, aj 3x denne spi, neviem si predstaviť ísť s ním do kútiku ze na, behaj si 🤦‍♀️

autor
14. apr 2025

@sante81 tak ti poviem ze z tej len teploty a len kasla vysiel len sarlach. Uz vraj chyba pol triedy.

autor
14. apr 2025

@kulumulu123 ja som.nevravela na vsetkych ale z tej teploty a len kasla vysiel sarlach a uz som chora aj ja. Je to na zblaznenie.

sante81
14. apr 2025

Prajem skoré uzdravenie 🍀

mamina7070
14. apr 2025

ak mas poruchu imunity tak si primarne liec tu alebo u dietata

su aj alergici co maju sople podla obdobia aj kasel a co maju robit treba si riesit seba primarne, niekto po zapale priedusiek kasle aj mesiac nebude predsa mimo skoly

ak mas potvrdenu poruchu imunity imunolog ti predpise liecbu

autor
14. apr 2025

@sante81 dakujem.

autor
14. apr 2025

@mamina7070 ja sa liečim 20 rokov na imunitu. Ale ak si čítala vyššie, dieťa v škole malo teplotu, zapalene hrdlo a bolo bez hlasu. Nevravela som nič o soploch.

mamina7070
14. apr 2025

a co beries na imunitu od imunologa?
robis v skole? ucitelka?

autor
14. apr 2025

@mamina7070 už nepracujem ako učiteľka, na imunitu - imunor

autor
14. apr 2025

@mamina7070 ale dva roky mi pichali biele krvinky. Potom prešli na imunor.

mamina7070
14. apr 2025

ak ti to nepomaha preco ti nedali nieco silnejsie mne napr teraz pichaju polyoxidinium ci jak sa to pise a budem to mat dlhodobo
ale osobne si davam velky pozor na zbytocne branie atb

autor
14. apr 2025

@mamina7070 aj ja sa atb vyhybam ale ked to niekedy inak nejde, ten polyoxidon u nas bol pokus a silna alergicka reakcia nie kazdemu vsetko sadne.

autor
14. apr 2025

@mamina7070 aj ja toho sarlachoveho streptokoka davaju len atb inak sa ho clovek nezbavi.

Strana
z2