Ako čistiť pupok po pôrode?
@1321987 ja som nechala tak a vsetko bolo ok..a ro som videla mamicky ktore davali lieh a este to aj mokvalo.. ked pupocnik odpadol tak som pupok prelepovala lebo niekedy "vyskakoval" a teraz ho ma ukazkovy 🙂
Ja som cistila vatovymi tycinkami alebo gazou, a 60% lieh
Ja som čistila s betadine. Krásne sa zasusil a odpadol
@1321987 ja som čistila liehom a keď odpadol tak raz za deň som asi týždeň dávala na vatovu tycinku peroxid vodíka a dala ako keby dnu 😊 vytvorila sa tam ako keby taká biela pena a hneď zmizla…keď sa už pena prestala tvoriť cca po tom týždni už som nerobila nič (toto mi samozrejme povedala pediatrička aby som robila)
mne to ukazovala pediatricka, dat si lieh na vatovu tycinku a cistit okolie a aj pod tou "odlupujucou sa" chrastickou, kazdy den, samozrejme jemne, nestipalo ho nic, nijak na to nereagoval
V nemocnici mi ho doniesli po 5 dňoch, bola som rada, že som ho zvládla prebalit, takže dala som len občas. Doma už nič. Riešila som veci ohľadom kojenia (aj tak sa nezadariilo) a toto mi vysumelo. Ale má ho krásny, nemokval ani nič podobné.
Zijeme v zahraničí. Ziadny lieh nikdy nikdo neodporucal. 5 deti a každý ma hrany pupok. Odpadol, nemokval, neboli problemy. Pokym neodpadol len prekryt gazou aby nevadila na tom plienka.
Tiež zahraničie, pri prvej dcére lieh. Pri druhej nič už sa nemalo.
Ale dcéra mala zapalene, ostal jej vyrástok, sme chodili na to lapisovanie ci ako. Trikrát stačilo.
Potom sa jej to stiahlo.

Gazou a 60% liehom jemne vytriet a priložiť z vrchu nech schne.
Niekde radia aj nechať tak 🤷🏻♀️