icon

Pupok po pôrode

kajka21
15. jún 2025

Ahojte napraví sa mi pupok po pôrode? Som po pôrode skoro 2 týždne a mám strašne veľký pupok, normálne tam mám veľkú dieru. Napraví sa mi to alebo to už také ostane? A poznáte niečo na strie? Viem že sa ich už asi nezbavím ale keby sa aspoň trochu stiahli a vybledli.

hipuska
•
15. jún 2025

Tak môžeš mať diastazu alebo skús, či nevopchas prst dnu. Vtedy by bola hermia a pupok trčí von a je veľký.

kajka21
autor
•
15. jún 2025
@hipuska

Tak môžeš mať diastazu alebo skús, či nevopchas prst dnu. Vtedy by bola hermia a pupok trčí von a je veľký.

@hipuska nie ja mám dieru v pupku ja som ho nemala ani vypuknuty v tehotenstve ale lekári videli to brucho po pôrode tak asi to je normálne len neviem či sa to napraví alebo nie 🤷‍♀️ možno keď sa mi brucho stiahne tak hej

lasona
•
15. jún 2025

To by sa ti malo stiahnuť, je to ešte krátka doba. Tiež som ho mala veľký. Neskôr si daj skontrolovať ci nemáš diastazu

karolinakr_ba
•
16. jún 2025
@lasona

To by sa ti malo stiahnuť, je to ešte krátka doba. Tiež som ho mala veľký. Neskôr si daj skontrolovať ci nemáš diastazu

@lasona a toto prosim riesi kto? Gynekolog? Obvidny? Ci treba zajst na fyzio?

0silvia0
•
16. jún 2025
@karolinakr_ba

@karolinakr_ba najlepšie fyzio

kiki68
•
16. jún 2025

Ale ved to chce tak 3-9 mes na stiahnutie. Pripadne riesit moznu diastazu. Ako co cakas, ze koza sa za 2 tyzdne stiahne po 9 mes roztahovania? Trpezlivost

kiki68
•
16. jún 2025
@karolinakr_ba

@karolinakr_ba gynekolog to ma skontrolovat po 6-8 tyzdnoch, potom urcite fyzioterapeut/ chirurg ked ide o diastazu vacsieho rozsahu

michaela329
•
16. jún 2025

@kajka21 2 týždne? Fakt? Ty si uvedomujes, že to brucho rástlo 9 mesiacov? Mne sa pupok - dierka sťahuje až teraz, 5mesiacov po. A uvedomujem si, že rovnaký ako pred tehotenstvom už asi nebude. A to som relatívne ploché brucho mala už po sestenedeli, len koža potrebuje čas.

kajka21
autor
•
16. jún 2025
@michaela329

@kajka21 2 týždne? Fakt? Ty si uvedomujes, že to brucho rástlo 9 mesiacov? Mne sa pupok - dierka sťahuje až teraz, 5mesiacov po. A uvedomujem si, že rovnaký ako pred tehotenstvom už asi nebude. A to som relatívne ploché brucho mala už po sestenedeli, len koža potrebuje čas.

@michaela329 ale ja sa nepýtam že kedy sa mi napraví ale že či sa mi napraví 🤷‍♀️ proste ma to len zaujíma veď ak nie tak to mi nevadí, len som sa spýtala.

michaela329
•
16. jún 2025
@kajka21

@michaela329 ale ja sa nepýtam že kedy sa mi napraví ale že či sa mi napraví 🤷‍♀️ proste ma to len zaujíma veď ak nie tak to mi nevadí, len som sa spýtala.

@kajka21 no úplne rovnaké to býva málokedy, kúp si olej s vitamínom E, natieraj-masiruj, cvičiť začni keď už budeš fit (ja som začala po 5. týždňoch jemnú jogu, po prvom menzese aj beh) a teš sa z toho, že máš úžasné silné telo, ktoré dokázalo donosit a porodiť dieťa.