Ako deti znášajú čierny kašeľ?
Moje sú neskutočne urevané, mrzuté, nervózne a miestami dokonca agresívne.
@thirstymonk a ty odkiaľ vieš, že jej deti nie sú očkované? Xy ľudí ho dostane aj napriek očkovaniu🤔To by si mal vedieť.
@thirstymonk bacha, aj zaockovani mozu dostat... ale so zvyskom mas pravdu... "vdaka" antivaxerom je to spat...
@thirstymonk fú, aká reakcia. No čierny kašeľ majú aj zaočkovaní, tieto vakcíny nebránia aby si infekciu dostal, ale zmierňujú príznaky. To mám od lekárky. Staršie vakcíny boli účinnejšie, ale mali moc nežiad.účinkov a stiahli ich.
Čierny kašeľ nie je späť. Stačí sa pozrieť na oblohu odkiaľ je ten akože čierny kašeľ.
@thirstymonk Prosím ta a ty o čom točíš? 🙂 Čo tak troška si pozisťovať fakty a až potom útočiť?
Bez omacok, páči sa, údaje vypracované ÚVZ SR:
https://vedanadosah.cvtisr.sk/zdravie/cierny-ka...
@thirstymonk čo tu do nej skaces? Čierny kašeľ sa vyskytuje v malých epidemiach stále. Očkovanie ho nezastaví ani neznamená že očkovaný ho nedostane. Ja som ho mala ešte v roku 2019. Len vtedy nikto z toho drámu nerobil. Tieto vakcíny by MALI len zabezpečiť ľahší priebeh ale aj nemusia. Jej deti kľudne očkované byt môžu.
@thirstymonk to ,,Čau,, bolo ostré 😂
@veronika2021 Sa s tým neserem.
@thirstymonk predstav si, že aj moje deti sú zaočkované a aj väčšina detí čo ho teraz majú podľa slov lekárov. Daj teraz inú hypotézu. Dík a čau.
Antivaxerky už prskajú jed.
Ak nie su očkované, tak po jeho prekonaní budu odolnejsie. Poznam vela neockovanych deti co mali cierny kasel, zapal pluc, kovid... vsetci sa z toho dostali bez problemov. Neratam dlhsi priebeh, kaslanie, zmeny nalad, teploty.... proste bezne komplikacie. Ak je nejake dieta chore, ci uz ockovane alebo nie, treba ho liecit tak ci tak. Pozname dogmaticke myslenie a konanie za a proti vakcinam. U mna je to 50% na 50% a netvrdim či škodia, alebo nie. Ked je clovek chorý, treba aby sa liečil adekvatne jeho stavu. Kazde dieta ma iny priebeh a nik nevie dopredu povedat co na 100% funguje. Treba atb. kludovy rezima čakať...ono to prejde, uvidíš 😊. Detičky budú čoskoro zdravé ako repa a oveľa odolnejšie 😊
@zic ba veru nemá pravdu ani so zvyškom. Minule tu písala kočka z DE že sa šíri nejaký nový druh, na ktorý nezaberá vakcína. Spoliehajú sa, že stará vakcína by mala by zaručiť aspoň ľahší priebeh. No ak sa nepodchytí do 2 týždňov tak smola, infekt sa spustí, ale záleží od imunity.
Otázka znela ako znášali ČK vaši škôlkari. No nič… asi sa nedozviem.
@thirstymonk to ako fakt? Ty vieš,či neboli zaočkované? To sú ľudia naizaj až tak sprostí? Ale,že až tak? Že si nevedia za A)zistiť niečo o vajcinach a ich účinkoch a za B) aspoň si počkať na odpoveď autorky,či deti boli,či neboli ockovane. Ale to by si musela mať aspoň trochu rozumu,čo zjavne nemáš. Čau.
Moja dcera mala horší priebeh,ale je aj astmaticka..syn je starsi a zvládol to celkom ok
Tu sú skúsenosti s ČK u dospelých
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-ucinne-liecit-cierny-kasel-doma/
Moja dcéra ho nechytila, ale mne veľmi zaberal erdomed na predpis. Ten je aj pre deti a doping Cckom. A len čas. Kašeľ môže trvať aj 3 mes. Postupne sa to bude zlepšovať, až úplne vymizne
U skolacky co poznam - 1 stupen ZS prebiehal v pohode, len mala obcasne zachvaty kasla. Asi cim mensie dieta tym horsie.
@maciatkolulu Keby si ty mala aspoň troška rozumu, tak by si na základe avataru vedela, že nie som žena, ale muž. :P
Tak určitéééé. Najlepšie neočkovať vôbec proti ničomu, antibiotika zrušiť, bo to je chemia a budeme tu kapať na trapnu anginu jak v stredoveku. :D
Pochopte láskavo konečne (nielen autorka témy), že očkovanie je základ dnešnej zdravotnej starostlivosti. Nikde netvrdím, že očkovanie nemôže mať nežiadúce účinky a kto to tvrdí, tak klame. Áno, môže mať. Ale uvedomte si, že na očkovanie zomrie jeden človek z desať miliónov. Bez očkovania by zomrelo 5 miliónov z 10 miliónov a pritom ide o nejakú trápnu chorobu. Už chápete?
Málokto o tom vie a veľmi sa o tom nehovorí, ale amíci na začiatku novoveku porazili indiánov aj vďaka tomu, že im podhadzovali odevy a deky, ktoré obtierali v európe o deti s kiahňami. Ten vírus bol pre zaostalých indiánov tak brutálny, že mali úmrtnosť 90%. Nemali šancu.
@thirstymonk kde som písala že aa netreba očkovať? Dokonca som ti napísala že deti sú zaočkované! O čo ti chlapče ide? Nevkladaj mi do úst veci, ktoré som nepovedala!!!
Vedľajšie účinky (porvrdené) máš popísané v letáčiku od očkovacej kátky.
@thirstymonk tak toto ma fascinuje,chlap na ženskom fóre. Ale to tvrdia ty,že si muž. Ja si osobne neviem npredstavit toho môjho sedieť s tlf a vypisovať na MK. Som sa ho na to opýtala,nebudem radšej napísať jeho názor,na chlapa,čo čas trávi na MK. Takže si radšej dostuduj čo-to o vakcinach. Vážne👍
@maciatkolulu Keď dojdu argumenty, prichádza na rad argument pohlavia. Jak ty vieš, či sa nedefinujem ako žena nahodou? :D (jasné, že nie, ale čo ak?)
Chlapov tu máš asi sto, takže v tom nevidím problém. A ja som na koňovi cez PC, určite nevypisujem také litánie cez mobil, by ma dal šaleny pozdraviť.
@thirstymonk si dobrý Monk. Skús predtým ako budeš roznášať tie svoje bludy otvoriť aspoň Google. Tu je pekne napísané ako fungujú vakcíny na ČK.
@thirstymonk prosím,stačí,sa steaonujes,radšej skús žiť reálny chlapsky život. A najmä,predtým,ako začne niečo písať,skús,naozaj sa pokus,si preveriť informácie. Inak pôsobia,tak...ako to slušne napísať,hmmm,dezorientovaný. Asi. Pekný deň.
@maciatkolulu Nj, začnem chlastať s kamaratmi a mlatiť ženu, to je asi podľa teba realny chlapsky život :D
@thirstymonk 🤣👍. Máš problém,možno to nevieš,ale máš ho. Skús porozmýšľať,keď nič. 🤷,tak nič.

Naši skôlkari sú proti čiernemu kašľu zaočkovaní, takže ho znášali tak, že ho ani nemali. Tu to máš čierne na bielom. Táto choroba už dávno mohla patriť na smetisko dejín, ale kvôli takým ako si ty nepatrí. Čau.