icon

Ako diagnostikovali vašim deťom atopický ekzém?

bella1988
17. mar 2017

Ahojte mamicky,prosim vas o radu...popisem v skratke nasu situaciu,o chvilu 14mesacny syncek prekonal v januari nejaku virusovu infekciu,kvoli ktorej sme skoncili aj v nemocnici,mal vyhadzane ruky a nohy,vysyp sa mu rychlo siril...po navrate domov vsetko ok,ale na nozicke my zostali take male vyrazky do cervena(blbe prirovnanie,ale ako ked si zle oholite nohy),tie mal aj predtym v mensom mnozstve,objavilo sa mu to po pouzivani pancusiek,tak tie uz,dlho nepouzivame,ale problem pretvava...Pediatricka nam odporucila holtov krem,ten ale nic moc nepomohol,chhystame s k nej znova,na moj popud chcem ist ku koznej,hoci muz namieta,ze prehanam.Caka nas o mesiac a pol ockovanie mmr a ja chcem mat istotu,ze maly je v poriadku.Pediatricks nam povedala uz ked sme tam bolj v januari,ze to treba sledovat,ci to nebude atopicky ekzem a odvtedy mi to vrta v hlave,nikdy mi ta moznost nenapadla...posledne dni badam,ze malty ma aj na jednom licku take mini vyrazticky,je ich asi 5-6,citit ich ked mu prejdem prstom po licku,mozno si to uz nahovaram aj...ako vasim detom diagnostikovali atopicky ekzem,ake vysetrenia im robili?do komentov pridam aj fotky,nie bohvieake,ak sa.mi zajtra podari nafotit lepsie,pridam tie.Dakujem za rady!

bella1988
autor
17. mar 2017
bella1988
autor
17. mar 2017

nejde mi pridat dalsie fotky...skusim zajtra este

bella1988
autor
17. mar 2017
kvetinka100
17. mar 2017

Ahoj bella.moj maly mal cca 5mesiacov ked zacal byt po kupani suchy,doktorka mi povedala,ze pouzivam zly olej ten aviril,tak nam naordinovala kyselinu mliecnu zarabanu mast.ta sice pomohla,ale objavili sa mu suche cervene fliaciky na licku,a tiez ho svrbela hlava.sli sme ku koznej.ta nam pomohla,dala mu este nejake masticky na tie fliaciky,na hlavu olej,vsetko na predpis.natieram ho dodnes biodemou na cele telo.na tvar je dobra linola krem-volne ho dostat.ak sa mu aj dnes nahodou objavi suchy fliacik zo zimy natriem linolou a zmizne.da sa kupit aj ako prisada do kupela.foto nemam kedze ma uz rok a pol.drzim palce.

smile31
17. mar 2017

@bella1988 ahoj ja mam atopicky ekzem od narodenia, ako hovori moja kozná "mám ho v krvi" keď som sa pozerala na fotky, ktoré si pridala moc mi to ako ekzém nepríde... ked je ekzem taku su to suche ako keby az chrasty take velmi vyssene miesta - ma to aj môj syn tiež mu to zistili keď nemal ešte ani rok... ma to vyhadzane na nozkach, rukacha tiez to ma ako cevene suche flaky, jeho to napr ani nesvrbi - neskrabe sa a ja idem zosaliat ...tento rok je to katastrofa... uz nech je leto a som pri mori...to jedine mi na to pomaha

tova
18. mar 2017

moze to byt ekzem, aj ja ho mam od narodenia. Na obrazku moze byt este cerstvy, nerozskriabany, nezapaleny infekciou. Niekore miesta na tele zmiznu len pomocou modrej indulony do 24hod, ked je to podchytene na aciatku, a na ine ani kortikoid nezabera. Ziadne MMR kym nezistis co to je, a cim je starsi bude mat silnejsiu imunity mozes neskor v postupnych davakach to dat.

bella1988
autor
18. mar 2017

@tova uz,to ma dlho a nesvrbi ho to,chvalabohu...preto mam pochybnosti,lebo viem,ze atopicky ekzem svrbi dost

xstelinka
18. mar 2017

@bella1988 nesvrbi vzdy a nie vzdy je suchy, niekedy mokva, chodte ku koznej,nech ta posudi co to je

bella1988
autor
18. mar 2017

@xstelinka urcite pojdeme,ako prebieha vysetrenie,beru sj krv?ach,tak sa bojim o maleho☹((

xstelinka
18. mar 2017

@bella1988 najskor kopec otazok o rodinnych diagnozach, strave,zvieratach,prani,prekonane choroby..... krv neberu, vraj takym malym nemaju ake testy urobit,az v 5rokoch.Nas poslala preto k alergologicke,tam mozu zobrat krv na potravinovu intoleranciu. Nemas sa coho bat,tvoj maly na tom nie je az tak zle.Nas to mal po celom tele.

bella1988
autor
18. mar 2017

@xstelinka a uz ste s tym v pohode?myslim,zmizlo mu to?ja sa bojim skrz toho ockovania,co nas caka v maji...mna stve aj to,ze sme mazali kyselinou mliecnou,holtovym kremom,teraz mu davam krem,,co ma na ritku,ten dobre masti,on to nema ako extremne suche,ani mu to nemokva,rano to ma vzdy lepsie ako vecer-stvornozkuje a asi sa mu to aj v teplacikoch osuchuje cez,den,ale nema to nejako strasne skarede.Viem,ze to musi lekar posudit,ale tebe z tvojho pohladu to pripada ako atopicky ekzem?

xstelinka
18. mar 2017

@bella1988 z tych fotiek, licka by som povedala ekzem,nozicky nieco ine,ale ja nie som lekar a ked si das do googlu foto ekzem vyhodi to najroznejsie obrazky. Nam sa to dost zlepsilo ako sme zacali chodit ku koznej + mame eliminacnu dietu,zatial lebo na krv ideme az o dva tyzdne. Ja si myslim,ze u nas je to zo stravy.Napr. pred par dnami som mu dala hrozno a na druhy den uz zacal opat cervenat. Nas mal vzdy suchsiu pokozku a stacilo nam po kupani premastovat kyselinou mliecnou.Ale v decembri medzi sviatkami sme boli u svokri a veru neviem co vsetko mu dala ona jest a pit,vecne sa s nim zatvarala do kuchyne,viem iba ze raz mu dala nejaky bylinkovy caj(co oni sami zbierali a susili) so sirupom(namiesto cukru) a odtial sme prisli v strasnom stave.Az som sa bala ist k lekarke,ze nas rovno hospitalizuju.Celkom bol v pohode,len sem tam taky cerveny fliacik.Ale minuly vikend zobrat muz deti ku svokre,hadaj v akom stave sa maly vratil?! 😈 A to som mu dala jedalnicek a navod na kremovanie(rano,cez den aj vecer mame ine kremy). Okrem ineho mu dali pomaranc,ktory nemoze a majonezovy salat,vsak co ze ma 1,5r. preco by nemohol surove vajce.A vobec ho nekremovali podla navodu.

bella1988
autor
18. mar 2017

@xstelinka ved to,ze na nete mi vyhodi vsetko mozne,este viac ma to stresuje...dnes uz mam pocit,ze aj na licku ma take suchsie miesto,scervenie mu to akurat,ked place,natrela som mu to bepanthenon sensiderm,teraz spinka,tak uvidime,uz si mozno aj ja namyslam niektore veci...chora som z toho...ty si inak z Bratislavy?vies mi poradit nejakeho dobreho detskeho kozneho,chcem ist s malym,co najskor,vymenny listok tusim.nepotrebujem,tak aby som to vedela co najrychlejsie riesit...uplne mam pocit,ze som nieco zanedbala,ze sme cakali tak dlho a sme skusali masticky od pediatricky☹
a prosim ta,aku dietu ma tvoj maly?su to velke obmedzenia?nas maly miluje chlebikbs lucinou,vajicko,atd.,normalne si neviem predstavit ho nejako kruto obmedzovat v strave☹

xstelinka
18. mar 2017

@bella1988 my chodime sem http://www.dermason.sk/. Treba k nej vymenny listok od pediatra a rocne sa plati 30,-. A berie len objednanych pacientov. My mame taku dietu, ze z ovocia moze len jablko, hruska, banan. Zo zeleny mrkva, zemiak, hrasok, brokolica, cuketa, kukurica, karfiol, kalerab, mliecne moze tiez vsetko, ale jogurty len biele. Nesmie kakao, vanilku....vajicka moze, varene.

bella1988
autor
21. mar 2017

@xstelinka a tak to nie je az take krute s tou dietou,akurat chudatko to ovocie ma riadne zosekane...my sme teda boli vcera u dr.,povedala,ze ns atopicky ekzem to z jej pohladu zatisl nevyzera,skor si mysli,ze su to este pozostatky z virusovej infekcie,kvoli ktorej sme boli v nemocnici,ze to chce cas a trpezlivost ze deti to mavaju aj dlhsi cas kym to nezmizne,ja,som uz,ale tak skepticks a zufala,dala nam mast z kyseliny mliecnej a ichtyolovu pastu,tak uvidime,som ale rozhodnuta,ze ak to do maja do toho ockovania neprejde,tak pojdeme znova ku koznej...

tatiana1980
21. mar 2017

Ahojte nas maly ma tiez ekzem. Od mala. Nekupat kazdy den vyhybat sa modrej cervenej farbe a ciernej. More nam pomaha ale... som sa nastvala este pred mesiacom mal tak vyhadzane nohy ako kolene jamky zo zadu plakat sa mi chcelo. Skrabal, cervene otras... mam doma mixu telove mlieko ale 10% . Zacala som ho s tym kremovat rano a vecer. Odvtedy mame pokoj. Krasne nozicky bez flakov nesvrbia a nikto by nepovedal ze ma ekzem. Vyhybame sa aj sladkemu ale nie vzdy to ide....

tatiana1980
21. mar 2017

@xstelinka my sme chodili do dermasonu. Velmi zla skusenost. Tiez nam zosekali ovocie zeleninu a maly mi nespaval pol roka ako sa skriabal. Kazala nsm kazdy den kupat ouilatum olej do vane a ze v zime otvarat okno kyselina mliecna ichtyolka - verne kamaratske kremy ktore nam nepomohli ! Zacala som pouzivat konopny krem od cultisu lekarka mi vynadala- pritom mu to tak pomohlo . Asi mala nervy ze sama nato neprisla. Ja som jej musela diktovat aku ma dat liecbu nasmu dietatu ... take nervy! A... zmenili sme koznu. Zakazala nam kupat sprchovat kazdy den vynimkou je leto- oilatum slo do kosa dala nam na pol roka polku tbl excipial a velmi nam to pomohlo. Teraz pouzivam tu mixu a nedam nato dopustit.

tatiana1980
21. mar 2017

@bella1988 nasa mala taketo na licku a behali sme koznej a vies co ? Mala to zo zubkov. Zubky narastli a fliacik zmizol. Ale sme tiez s tym natrapili - kremovali do blba

xstelinka
21. mar 2017

@tatiana1980 a koho ste mali za lekárku, lebo boli tam kedysi dve. Ja sa sťažovať nemôžem. Oilatum sme mali od pediatricky, ale kožná nám zmenila na iný a striedať s kúpeľom z ovsených vločiek. Stravu nám nezosekala ona, ale ja keďže viem, že to má z toho.

tatiana1980
21. mar 2017

Taku starsiu . Je tam este taka blondina mladsia. Teda aspon bola. Kupel z ovsenych vlociek - pouzivam aj ja obcas.

maykaaa1122
7. jún 2017

Premastovat kyselinou mliecnou rano a vecer po kupeli ,pokozka musi byt hydratovana. a este zvyknem natierat ale len tenku vrstvicku bepanthenom. skus..ci pomoze

moncita01
10. jún 2020

@tatiana1980 ahoj a ku komu teraz chodievate?