Aký opaľovací krém použiť pri atopickom ekzéme?

mackah
12. máj 2011

Môj malý synček má na líčku atopický ekzém. Zatiaľ iba tam, preto by sme potrebovali vedieť, čo máme používať. Ďakujem za odpoveď.

babulina
12. máj 2011

ja pouzivam daylong baby, zatial sa mi zda ze sa to nezhorsuje ale ani nezlepsuje, a tiez mame ekzemik na lickach a trosku pod krkom momentalne

monica
12. máj 2011

Ja pouzivam Eucerin kids, perfektny, minule leto sme mali ekzem vo velmi zlom stave, a mala som pocit, ze tento mu este aj pomahal.

sonoio
12. máj 2011

ja mam podobne problemy,odporucam znacku EUCERINzacat treba s faktorom 50,postupne pomaly mozno aj znizit,ale tento je najlepsi,aky som kedy mala,je uplne bezparfemovy.nedrazdi,ochrani,urcite s nim budes spokojna.

daylong_matej
13. máj 2011

@babulina Pri atopickom ekzéme je dôležité premasťovať kožu, ktorá je veľmi suchá. Jednak mimo pobytu na slnku a ak sa dá aj v rámci slnečnej ochrany. Odporúčam používať produkty s vyšším obsahom lipidov. Z produktov Daylong viem odporučiť Daylong Kids:
http://www.daylong.sk/sk/produkty/daylong-kids-50
http://www.daylong.sk/sk/produkty/daylong-kids-30

babulina
13. máj 2011

@daylong_matej daylong kids nam neodobrila lekarka, matne si spominam ze hovorila o tom ze baby ma fyzikalny filter, kids chemicky, neviem ci si dobre pamatam, oprav ma ked sa mylim
inak standardne ho natieram dva trikrat za den, daylong mame vyslovne ako opalovaci krem
inak chcela som sa opytat, ze casto sa mi stane ze ho namazem kremom co mame na ekzem a potom do nejakej polhodinky natriem daylongom, nezmeni sa ucinok ochrany uv?

ludmilabb
13. máj 2011

@sonoio pozerala som tu 50tku Eucerin ale obsahuje chemicke filtre 25tka Eucerin neobsahuje teraz ktore by bolo lepsie, hmm 😖 ja som doteraz pouzivala Biodermu ale dcerka mala minuly rok AE v norme teraz sa jej lica dost casto zapaluju a kremy jej nerobia dobre 😢

sonoio
13. máj 2011

@ludmilabb viem,ze je aj 30,a ta je tiez vhodna pre deti.ja som v ita, a pre istotu zacinam vzdy s 50 kou,ale tu je velmi silne slnko,no mam pocit,ze by i stacila aj 30,tento rok napr.zacnem s 30 od zaciatku,a kym nie si na hawai.mysli,ze to je ok. ale inac,osobne si myslim,ze v skutocnosti snad ani neexistuje solarny krem,ktory by nemal chemicke filtre..ja by som dala jednoznacne na eucerin,co sa tyka opalovacich kremov pre alergikov,ekzemikov a pod.j 😉 a mam skutocne s hocijakou inou znackou problemy,ekzemy. vrazky,a to sa fakt snazim chranit plet,nevystavovat slnku,skratka,davam si pozor,no nakoniec mam aj tak ekzem,alebo alergiu..a s tymto nemam absolutne problem,mozem sa neustale vyvalovat na slnku a absolutne sa nebojim,ze budem mat problem.je vyborny,aj plet j po nom uplne vlacna,tento rok zacnem s faktorom o nieco nizsim,lebo s 50 sa straaasne pomaly opaluje.ale inac,ak najdes nieco ine,tiez rovnako ucinne,daj mi vediet,zaujimalo by a vyskusat..neviem ako na sk,tu,v ita je eucerin50 dost drahy.

horajda
13. máj 2011

ahojte, ja mam tiez podobny problem. dcerka mava na lickach ekzem, teda neviem ci je to spravne tak nazvat lebo ma ho iba obcas. teda ked si ich chyta.ale jej plet na lickach nie je nikdy hladucka ako ked bola babatko. teraz som kupila specialne kvoli nej opalovaciu kozmetiku La Roche Posay 50plus a 30tku. samozrejme ze pred tym som vyskusala vzorku, ta bola v pohode, nevyhadzala sa. potom som kupila kremy, natrela som ju a vyhadzala sa na lickach, inde nie. Tuto kozmetiku sme uz mali prve leto co bola babatko a znasala ju bez problemov, natieram nou aj mojho 6mesacneho synceka a v pohode. tak neviem kde je chyba, mam asi este pockat a skusit to este raz a uvidim?ci hned kupit nieco ine.je eucerin na opalovanie zvlast na tvar pre deticky?

zuzkasu
13. máj 2011

AHojte aj my práve teraz riešime u 21.mes syna výsyp po Bioderme 50 pre deti práve sme dnes som bola u kožnej ☹ čo mi poradíte skúšala som aj daylong 30 na kúsoček a aj tam máme výsyp bojím sa čo bude v lete máme velmi citlivú pokožku, a ekzem ☹ škoda že sa nedajú kúpiť mini vzorky krémov vyhodila som 20 eur do luftu ☹

ludmilabb
13. máj 2011

@zuzkasu tak to je smola vsak v lekarni ti musia dat vzorky zadarmo ja si vzdy pytam vzorky, napr. Bioderma urcite ma vzorky v lekarni mi dali vzorky kremov od tejto znacky ale nie v kazdej su ochotni, ak budem zhanat teraz bud Eucerin alebo Daylong najprv si budem pytat vzorky a obehnem radsej viacero lekarni lebo vsak nikdy neviem ako dcerka na dany krem zareaguje

zuzkasu
13. máj 2011

@ludmilabb však to je to, že som obehla lekárne a nikde nič nemajú aleboa si nedajú, kožná mi síce dala jednu Ives rochér ale to sa mizdá príliš drahé a u nás je reakcie nie po prvom natretí ale po opakovanom , kožná zatial nariadila nenatierať ničím ak medzi 11-16 nebudem vonku a to nie sme tak snám vydržíme kým sa nám koža nezahojí 🙂

daylong_matej
13. máj 2011

@zuzkasu
Alergická reakcia môže nastať na akýkoľvek produkt (respektíve jeho zložku). Ak ide skutočne o alergickú reakciu, dôjde k nej väčšinou do pol hodiny od aplikácie. V opačnom prípade môže ísť o súhru rôznych okolností a je ťažké určiť príčinu zhoršenia stavu kože (na dovolenke cudzie prostredie, kontakt s neznámymi látkami, jedlom...). Ak máte podozrenie na alergickú reakciu, treba okamžite vyhľadať kožného lekára aj s produktom (a jeho zložením). Pomocou kožných testov sa dá otestovať, na akú látku je koža alergická. V budúcnosti tento poznatok človekovi ušetrí veľa problémov.
Ako tu už bolo povedané, najlepším riešením je vyskúšať natrieť na predlaktie vzorku produktu a odkontrolovať si, či nespôsobí alergickú reakciu. Väčšina výrobcov by na požiadanie mala vzorku poskytnúť. Prípadne napíšte na IP.

@sonoio
Fotoprotektívny prípravok s čisto fyzikálnymi filtrami určite jestvuje a volá sa Daylong Baby:
http://www.daylong.sk/sk/produkty/daylong-baby-30

Len by som zdôraznil, že atopická koža ma porušenú tzv. bariérovú funkciu v dôsledku čoho dochádza k jej vysušovaní a preto je dôležité ju pravidelne premasťovať.

sunshine13
13. máj 2011

Mne v lekarni poradili Biodermu Photoderm mineral 50+. Je to špecifická maximálna minerálna slnečná ochrana pre pokožku alergickú na chemické filtre a parfémy alebo pokožku netolerujúcavšetky typy slnečného žiarenia. Vraj je to pre ludi s AE. Uz sme ju vyskusali a zatial je to v pohode.

daylong_matej
13. máj 2011

@babulina
Áno, Daylong Baby má čisto fyzikálny UV filter a Daylong Kids používa chemické filtre.
Čo sa týka nanášania 2 rôznych produktov po sebe, záleží od druhu. Napr. pri namazaní obyčajného hydratačného krému sa do polhodiny vodná zložka odparí a ostanú len lipidy. Následné nanesenie Daylongu je v pohode.
Ak ale nanášam iný produkt, ktorý obsahuje iné "účinné látky" napr repelent proti komárom, tak interakciu nemožno vylúčiť. V takom prípade odporúčam naniesť ako prvý Daylong a až následne repelent.

babulina
13. máj 2011

@daylong_matej dakujem za odpoved, v nasom pripade ide cisto o hydratacne kremy 🙂

zuzkasu
13. máj 2011

@daylong_matej ĎAkujem za info je možné že u nás to zareagovala s pieskom lebo sme sa v nom hrali 😉 ale zasa na druhú stranu ked pojdem k moru kde je piesok čo urobím ☹
Velmi by nám vzorky pomohli 😀 pokožku premasťujeme pravidelne lipobázou

lyongirl
15. máj 2011

Linola Sonnenschutz - Opaľovacie mlieko pre atopikov

Vysokoúčinná ochrana pre celú rodinu. Tento opaľovací prípravok ocenia najmä rodičia - ktorí môžu ochrániť veľmi citlivú pokožku svojej ratolesti - a ľudia s atopickým ekzémom. Linola ochráni vašu pokožku pred UVA a UVB žiarením. Jemné gélové mlieko neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky ani pridanú parfumáciu. Opaľovacie mlieko sa rýchlo vstrebáva do pokožky a okamžite chráni pred nepríjemným spálením. Linola Sonnenschutz vďaka nízkemu obsahu tuku nezanecháva biely lepkavý film. Mlieko je vodeodolné a spoľahlivo ochráni citlivú pokožku dieťaťa a atopických ekzematikov pred silným slnečným žiarením.

Odporúčaná aplikácia: Mlieko rovnomerne naneste na pokožku a nechajte voľne vsiaknuť. Silné vtieranie znižuje jeho ochrannú vrstvu. Po nanesení mlieka možete okamžite ísť na slnko, pretože špeciálne zloženie mlieka si nevyžaduje žiadne čakanie.

Prípravok je dermatologicky testovaný. Opaľovacie mlieko Linola Sonnenschutz kúpite v lekárňach. Odporúča ho Inštitút pre aplikovaný dermatologický výskum v Hamburgu.
@mackah

daylong_matej
16. máj 2011

Vďaka za príspevok ale skôr by som čakal skúsenosti, než čistý reklamný text. Niečo, čo bude mať pre diskutujúcich pridanú hodnotu, informáciu, ktorá sa na letáku nenachádza.

lyongirl
17. máj 2011

@daylong_matej som matka 2 atopických detí a na kozmetiku Linola nedám dopustiť. Aby sa mamičky o produkte dozvedeli čo najviac, tak som okopírovala info z reklamy, to je pravda, ale nemám v úmysle robiť tomuto produktu reklamu! Minulý rok som o tejto kozmetike ešte netušila, takže sme deti natierali Daylongom, ale alergia na slnko sa prejavila aj tak a AE sa dosť zhoršil, dokonca pri mori, tak tento rok skúsime tento opaľovací, nakoľko ostatná kozmetika nám veľmi pomáha 🙂. Chcela som len poradiť...

pokahontas2
23. máj 2011

ahojte,
co s miestami na pokozke, ktore su velmi postihnute, nielen suche? zapalena spodina s hrubymi supinami na povrchu, ked si to maly rozskriabe, tak to samozrejme mokva chvilu, kym to nezaschne..mame kupeny daylong baby (poradili mi v lekarni), ale neviem, ci mam pokozku natierat aj cez tieto postihnute miesta, alebo ich obchadzat a natierat len zdrave casti...(co je u nas, hlavne na rucickach, kde mame mapovite loziska, dost problem), dakujem moc za rady skusenejsich.. 🙂

daylong_matej
24. máj 2011

@pokahontas2
Aj atopickú kožu treba chrániť pred spálením. Ak sa dá, chráňte dieťatko dostatočne tieňom a oblečením, ak to nie je úplne možné, použite ochranný pripravok pred slnečným žiarením. Treba ošetriť aj postihnutú kožu, lebo opaľovaním poškodených oblasti práve tam môžu vzniknúť hypopigmentované alebo hyperpigmentované oblasti. Navyše, práve postihnuté časti kože majú oslabenú/porušenú vrchnú vrstvu kože a UV žiarenie tak bez zábran preniká hlbšie do kože.
Pre istotu odporúčam na poškodenú kožu aplikovať najprv tenkú vrstvu a ak do 5 minút nepocíti dieťatko v mieste aplikácie žiadne ťažkosti, tak potom treba primerane natrieť telíčko. Slnečné mesiace atopickej koži vo väčšine prípadov prospievajú. Samozrejme, treba podniknúť všetky opatrenia, aby sa zabránilo spáleniu kože a tým sa aj znížilo riziko rakoviny kože.
http://www.daylong.sk/sk/ochrana-deti

Ak sú mokvajúce lézie väčšie, treba ich ošetrenie konzultovať s dermatológom.

ebbi
28. máj 2011

My pouzivame Bioderma Photoderm Mineral 50+ uz dlhe roky(predtym sa volal trosku inak a bol 20), bol tu uz spominany a je naozaj dobry aj pri tazkom AE-mame odskusane.

daylong_matej
30. máj 2011

Dávam do pozornosti výsledky 3. ročníka ankety s názvom "Lekárnici odporúčajú". Cieľom ankety je pravidelne zisťovať v českých lekárňach, s ktorými prípravkami majú lekárnici najlepšie skúsenosti a ktoré pacientom najčastejšie odporúčajú.
Zdroj:
http://www.lekarnicidoporucuji.cz/lekarnici-dop...