Ako dlho máte otvorenú Vincentku na inhalovanie?
Ahoj, ako dlho máte otvorenú vincentku na inhalovanie u malých detí?
@michalka4193 úplne trápna? Pre mňa je magistra reálna,fyzická osoba o ktorej vzdelaní nepochybujem. Ty si anonym na MK,ktorý nemusí,ale aj môže klamať. Takže tak.
@tanyan ja sa spravidla riadim odporúčaniu výrobcu asi vie prečo udáva len 3 dní- napr. podiel účinnej látky. Detto ak výrobca a nasl pribalovy letak uvádza len aplikáciu do ucha a oka asi vie prečo. MUDr ani lekárnička neuvadzali liek na trh ani jeho štúdie nerobili. Tak by som možno si skôr zistila prečo výrobca neudal aj možnosť aplikácie do nosa. Áno viem o tom a ano aj moja mala predpísaný do nosa, ale nehovorím ze je to tak správne.
@lb1984 Častokrát sa napríklad informácie v príbalových letákoch uvádzajú s výraznou rezervou alebo napríklad kvôli tomu, že v čase uvoľnenia do predaja s cieľom urýchlenia procesu ešte neboli dobehnuté testy alebo niektoré testy bežali alternatívnymi metódami. Preto sa niekedy aj dopĺňajú a menia príbalové letáky (nie každý si však dá tú robotu s aktualizáciou). Napríklad na niektorých liečivách s účinnou látkou ibuprofenum je už uvedené, že sú vhodné aj počas dojčenia, na niektorých táto informácia ešte stále chýba.
Výkonný riaditeľ spoločnosti by asi neposkytoval neoverené informácie a nevystavoval svoju firmu riziku.
@katkine_terapie kolko ml davas tej vincentky? celu nadobku, cize tych 7 ml?

@lb1984 A na kvapkách uniflox je napísané, že sa používajú do oka a do ucha, ale doktorka aj lekárnička ti ich predpíšu / odporučia aj do nosa...