Ako dlho môže dieťa zdržiavať moč?
Koľko hodín? Dcéra po zákroku odmieta močiť. Naposledy močila ráno o pol 8. Pije dosť.
@patka06 skúšala som
Ani po dobrom, ani po zlom. Takže ak treba, naložím ju do auta a beriem na detskú pohotovosť.
Aké staré dieťa?
@pribinak 3r
Ešte by som ju na pohotovosť nebrala. Ten mechúr má nejakú kapacitu a ak bude dosť piť, tak jednoducho sa pocika
Podpor ju ak sa boji, alebo ju tam dole boli. Opýtaj sa jej prečo nechce cikat
@pribinak píšem že je po zakroku a bojí sa, že ju to bude štípať.
Ja už nevládzem. Nemá to zmysel. Dokedy mám čakať?
Viem ze u chlapcov sa to tak robí, že sa posadia do lavora s teplou vodou.
Čo myslíš že čo urobia v nemocnici? Nevycika sa tak ju vycievkuju, čo bude zážitok
Dávaj jej piť, pomojkaj ju. Veď keď ju boli pipina tak jasne že sa boji vycikat
@mirkava dobre skúsim, ďakujem
@pribinak jasne že viem čo jej urobia.
Ak by pomojkanie pomáhalo tak sa vyciká už na obed
Pohotovosťou by som ju zatiaľ nestresovala, ak sa nesťažuje na bolesť.
Skúšala by som tú vaňu, dala jej hračky a pustila sprchu, aby poriadne žblnkala.
Pri hre sa "zabudne" a podvedome sa vyciká, mechúr už podľa mňa musí mať plný.
na akom zakroku bola? ono neni to sranda
lebo sa jej moze moc vratit do obliciek a to je nebezpecne. konzultuj vzniknuty stav s lekarom
Tiež by som skúsila po dobrom, dohovoriť, poprípade jej daj lavor alebo do vane trošku studenej, nie ľadovej vody a nech sa tam poprechádza, pohra s nejakou hračkou. Keď ma plný mechúr a nohy budú v studenej vode, isto ju bude nutkat na cikanie
Uvar repik a daj do flasky so sosakom. Nech si to spliecha sama na pisulu a pri tom skusi cikat. Vysvetli jej ze cajik je liecivy a tak ju to urcite stipat nebude....
My sme mali nedavno nehodu na odrazadle. Prve vycikanie ok a potom rev ze ju boli dole....pozrela som sa a tam obrovska podliatina🤦 chvilu odmietala ist cikat a nakoniec som skusila toto a cuduj sa svete, chytila sa toho a bola to sranda pre nu.
Ďakujem 💗
Dám vedieť čo zabralo
No ja by som už utekala na pohotovosť. To nie je sranda, môže jej v močení brániť napríklad opuch. Neviem si predstaviť ako asi sa dá zadržiavať moč, proste sa raz pociká, nie je možné podľa mňa proste držať. Ja keď som sa napríklad po pôrode nevycikala do nejakého času, okamžite sono a keď videli, že mechúr je plný, okamžite cievka. Bola som tak opuchnutá, že som to proste nepretlacila.
@akvi dobre, volala som na detskú pohotovosť a tam lekárka riešila len to, že jej mam dať veľa piť. Akoby jej nedochádzalo čo hovorím a išla si vždy svoje- dajte jej veľa piť , asi málo pila....
Teraz čo?
A kolko realne za cely den vypila? Mas to zmerane?
@aceris nie, nikdy som to nemerala. Bola kojena, takže tekutín mala dostatok. Plienky vždy plne. Potom do dňa 5-6x. Nemeriam vypite dc, sledujem farbu moču. Dnes určite vypila okolo 1l
Teda 4dc fľašu vodu, ráno pohár, na obed pohár a teraz som do nej tiež naliala
Neviem aky zakrok, ale ak synechia, daj ju do sprchy a nech cika pod prudom sprchy, ale chce to trpezlivost. A ak malo pila, tak este nema co vymocit..... Uz je dost teplo..... Ja ako mala som mala uraz, a necikala som cca 24 hodin ak nie viac
A aky to bol teda zakrok?? Podla mna proste raz pusti, moc sa neda vedome zadrziavat donekonecna, pokial teda nie je sanca, ze by odtoku mocu nieco branilo- co by ale vyzeralo naopak, dieta by mocit chcelo a plakalo by, ze nemoze, tak by som jej skor dala pokoj a cas.
No ten liter tekutín proste musí odísť, podľa mňa 9 hodín bez močenia je viac, než dosť.
@anavixy ja keď som bola opuchnutá, mňa ani nenutkalo ísť, aj preto to bolo nebezpečné, preto sa robí sono, aby videli, či je mechúr plný. Chápem, že pôrod sa nedá porovnávať, len proste 9 hodín bez močenia nie je ok.
3 ročná 1 liter a podľa toho čo píšeš to liter ani nebol ... veď to je málinko na celý deň a ešte v tomto teple.
Daj sa hrať do teplej vody s hračkami , aby si to neuvdomovala, trošku odvrátiť pozornosť , vo vode je bolesť o mnoho menšia , ak vôbec
@akvi nemusi ta nutkat, ale zatlacis a bud to ide alebo nejde… po porode, aspon u nas, kde pracujem, sa zena po dvoch hodinach od porodu bud vymoci alebo sa hned vycievkuje a potom o dalsie 4 hodiny ked ju “stavaju” (pokial jej teda netreba mocit skor). Ale ako pises, porod je nieco ine, tam je opuch uplne bezny, no pri neviem akom zakroku u tak maleho dietata ze by vznikol taky opuch… myslim ze by to dieta dalo najavo, toto podla popisu proste len nechce cikat zo strachu. Pokial nezadrziava dlhodobo, nemusi z toho byt ziaden problem. Nedavno kamaratkina takmer trojrocna este neodplienkovana takto drzala cca 8 hodin, pretoze sa im minuli plienky, tak radsej drzala, kym sa otec nevratil z prace aj s plienkami 🙈🙈 Synovec dvojrocny odplienkovany nedavno poriadne nemocil takmer dva dni, max cvrkol s placom, tam sa riesil aj rozbor mocu, nic sa nenaslo, zo dna na den zacal a uz bolo dobre. Deti su fakt hocicoho schopne 🙃
Je odplienkovana? Lebo moj maly komplet odplienkovany mal zapaleny pipik. A jedine kam sa vycikal bola plienka. Mala som ho na rukach. Silno drzala a on sa vycikal. Cikal tak 2-3x za den vtedy, ale plnu plienku. Skus mozno este tak
Môj syn po zákroku cikal až o 19,00 večer. Pomohlo postaviť ho do chladnej kúpeľne a pustiť vodu. Poradili mi to v nemocnici. Keď je v teple,tak ju to cikať neprinúti

Ak dosť pije, tak je to podľa mňa už dlho.
Postav ju do vane a pusti vodu.