Ako dlho môže dvojročné dieťa užívať Duphalac?

daandra
2. apr 2016

Mala ma psych blok po predchadz. tvrdej stolici, boji sa kakat, zadrziava....s duphalacom sa hoci so strachom, ale vyprazdni..Berieme ho treti den.

lauricka
2. apr 2016

V pondelok by som zavolala pediatrovi a skonzultovala to s nim. To bude asi najrozumnejsie.

svetkaadamko
2. apr 2016

No ak ma psychicky blok, tak nejaky duphalac to nevyriesi. Budes jej ho davat dokedy? Tyzden, mesiac, rok? Toto treba riesit inac a nie chemiou.

adalea
2. apr 2016

Moja dcéra má tiež psychický blok, na gastre bolo všetko ok a povedali, že sa musí naučiť, že kakanie nebolí a preto treba dufa užívať pravidelne aby zas nemala tvrdú stolicu a nebolelo ju to. Ja som jej začala dávku znižovať postupne, najprv každý druhý deň, potom tretí až som jej ho postupne úplne vysadila. Keď nemá stolicu 2 dni zas jej dám, aby sa to nevrátilo. Neboj sa, nie je to preháňadlo, môže sa užívať dlhodobo. Skús viac vlákniny v strave a viac vody, ale to určite vieš. Držím palce, viem čo to je keď deti nevedia kakať.

mandelina
2. apr 2016

Presne ako píše adalea, moja strašia dcéra mala tiež tento problém, užívali sme liek veľmi krátko, stačilo, keď pochopila, že "kakanie" nebolí 😉 a prestala mať obavy. Preventívne som jej ho ešte párkrát dala, keď sa mi zdalo, že sa nemôže vykakať a zadržiava to, ale plynule sme prešli na vyprázdňovanie bez lieku. Pamätám si, že som bola veľmi rada, že som sa o tom doktorke zmienila a dala nám tento liek. Lebo som počula, že niekedy s tým majú deti aj dlhodobé problémy...

monicm
3. apr 2016

Môže sa brať dlhodobo a nech ho užíva pravidelne. Syn ho užíval 3/4 roka, nie je návykový, o tom sme sa dr. bavili. Ak chceš postupne znižovať dávky, radšej znižuj systémom každý deň o niečo menej a nie vynechávať dni.

@svetkaadamko Pomôže tak, že zmäkčí stolicu a dieťa zrazu kakanie nebude bolieť a o to ide. Ak zadržiava stolicu, tá potom tvrdne a "sedenie na tróne" je bolestivé. Duphalac stolicu zmäkčuje a "trhá začarovaný kruh". A len pre upresnenie, tiež nie som zástanca chémie, ale občas sa inak nedá.