Ako dlho trvá liečba zápalu očných spojiviek?

katkas14
8. mar 2017

Ahojte maminy,
syncek má diagnostikovany zápal ocnych spojiviek, boli sme na pohotovosti aj u lekarky a boli nam predpisane ATB kvapky. Zlepsenie sa dostavilo ihned, ale este mu pocas dna vyteka číry výtok z ocka. a okolie ocka je zacervenane. Kvapky mame brat este 3 dni. Lekarka povedala ze je to normalne, ale chcem sa opytat, ci mate s tymto nejake skusenosti.. dakujem.

bamato
8. mar 2017

@katkas14 my vzdy davame kvapky 5 dni + mast do oka 2-3 dni, aj ked hned ustupia priznaky.

micpav
8. mar 2017

Ja mam zapal ocnych spojiviek uz 2 tyzdne a bez zlepsenia. Bol som na testoch na kvapavku a chlamydie. Vysledky boli negativne. Tak si stale kvapkam Azyter uz 5 den a ustupilo stipanie ale stale neustupuje zacervenanie

lorela
8. mar 2017

@katkas14 V mojom prípade trval zápal oných spojiviek do úplného uzdravenie 2 týždne.

micpav
8. mar 2017

@lorela ako to prebiehalo? Ja sa toho nemozem zbavit.

lorela
8. mar 2017

@micpav Napríklad aj nosením slnečných okuliarov a vyhýbaniu sa zaprášených miest (frekventované ulice a pod.).

katkas14
autor
8. mar 2017

tak vidim ze nie sme sami.. dufam ze nam to rychlo prejde..

katkas14
autor
8. mar 2017

náš to dostal asi z vetra. Cely den bol velmi plačlivý a potom sa mu z ocka pustil číry výtok, neskor aj biely a žlty hnis.. tak hned na pohotovost a predpisali mu Pamycon a Ocu flash..

micpav
10. mar 2017

Ja som vo Velkej Britanii a pred dvoma tyzdnami tu velmi fukalo takze tiez sa mi muselo nieco dostat do oka. Velky problem je, ze ludia tu dost pluju na zem, hadzu odpadky vsade len nie do kosa, spina, jedlo na zemi, potkany, mysi. Take velke poulicne znecistenie som nezazil este. Potom sa nedivim ked sa nakazim.

katkas14
autor
12. mar 2017

@micpav a uz ti to ustupuje? Náš malý už nemá ten číry výtok, už len párkrát za den utriem z kútiku očka nazhromaždené "kaprinky". Tak snád to už prejde úplne..

micpav
12. mar 2017

@katkas14 oko, ktore som mal cervene uz je biele ale zopar zil je tam navretych a viditelnych avsak n ustupe ale na druhom oku sa to zhorsilo tak si kvapjam aj tam