icon

Ako dlho trvali tiky u vašich detí?

17. apr 2026

Ahojte, ak vaše deti mali tiky ( žmurkanie,grimasy,atd) ako dlho to trvalo?

amelie2017
17. apr 2026

Ahoj, my s tym uz bojujeme 2 roky. Pridu, odidu, pridu, odidu. Neurologia vsetko ok, chodila aj k psychologovi. Akykolvek stres - ci uz pozitivny alebo negativny su spustacom. Najcastejsie je u nej vyvracanie oci, ale obcas sa k tomu prida aj zmurkanie a grimasy. Nastastie to uz nie je take silne a v takych castych intervaloch. Ale kratko po Vianociach to bol brutal. Som sa na vlastne dieta nemohla pozerat 😭

autor
17. apr 2026
@amelie2017

Ahoj, my s tym uz bojujeme 2 roky. Pridu, odidu, pridu, odidu. Neurologia vsetko ok, chodila aj k psychologovi. Akykolvek stres - ci uz pozitivny alebo negativny su spustacom. Najcastejsie je u nej vyvracanie oci, ale obcas sa k tomu prida aj zmurkanie a grimasy. Nastastie to uz nie je take silne a v takych castych intervaloch. Ale kratko po Vianociach to bol brutal. Som sa na vlastne dieta nemohla pozerat 😭

@amelie2017 a beriete nieco?my to máme prvýkrát ale uz 2 mesiace,ocne ok a ideme na neurologiu. Zdalo sa ze uz ok a po kvapkách zase

bronkax
17. apr 2026

My máme s tým problém aktuálne prvý krát v živote to vidím. Najprv iba rýchlo žmurkal prevracal oči tak som si myslela že to bude problém s očami ale už sa pridali aj grimasy. Najhoršie to má keď je už unavený.

laurikagab
17. apr 2026
@amelie2017

@amelie2017
@anonym_autor koľko ma dieta rokov? U nás začalo minuly rok v auguste ‘nevinne’ , že ju svrbia oci..kupili sme rôzne kvapky, menili okuliare..alergie, ocne..no zmurkala nonstop.Nasadili sme magnezium aj takzmurkala. Minuly mesiac som si myslela, že je to na ústupe a teraz zase silnozmurka.Je objednana na neurologiu v máji.Ked ma stres tak sa to zhorsuje.Ona vlastne potláča svoj stres, zevraj Juro tak uvoľní.Ona silno žmurká v krátkych intervaloch..

autor
17. apr 2026

Ma 6 rokov

anonym_eda829
17. apr 2026

my sa s tym s prestavkami mordujeme asi 4 roky. Mal od dvoch rokov potom bolo 4 roky pokoj a teraz mava casto, neurolog nam dal thiamin, ked ho uziva tiky prestanu ale casom sa objavia, ked ho vysadim. Uzivat stale nemoze lebo trpi potom nespavostou

anonym_eda829
17. apr 2026
@amelie2017

@amelie2017 inak my mame to iste a kratko po VIanociach bolo to tiez vyrazne. ja neviem co je spustac, chcem skusit aj homeopatiu ale skor ako v lete sa tam asi nedostanem

amelie2017
17. apr 2026

Dcera ma 8 rokov, zacalo to v 6 rokoch. Prvykrat pomohol psycholog, doslova jej to sprotivil - kazdy den to mala za sebou robit cielene 20 krat rano a vecer. 20 krat vyvratit oci. Do par dni tiky presli. Najhorsie bolo ked vyvracala oci a robila grimasy, to uz jej robili aj ctcko a ine vysetrenia. Vsetko ok. Je to ventilacia stresu. Ale aj velkeho nadsenia. Aj u nej sa take mensie tiky objavuju, ked je unavena, ale teraz sa hra na velkacku a spat sa jej nechce 🤦🏻‍♀️ lieky neberie, vraj tym, ze ustupuju netreba.

anonym_ee7e7d
19. apr 2026

@anonym_autor u nás to trvalo asi 2_3roky, samé to odznelo. Chodili sme k psychologičke aj k detskej psychiatričke kôli uzkostiam. Ja som paradoxne neupozornovala na to, že to nemá robiť. Vždy mi to bolo veľmi ľúto. Potom to zrazu odznelo. Tiky mala v období 10-13r.