Ako liečiť 4 ročného syna na nevládné nožičky?
Ahojte mamičky! Práve som objavila tento forum a som zhrozená.... moj malý syn má 4 roky a práve bol chorí, tiež mal teploty, zápal priedušiek a ked mu to všetko prešlo, začali problémy s nožičkami. Nenechali nás ležať v nemocnici a tým som sa chcela opýtať, či je to nutné a ako vás všetkých konkrétne liečili, lebo nám dali len brufenový sirup a vitaminy B komplex. Viac nič! Dnes je tretí deň a malý sa má lepšie, ale zajtra uvidíme lebo dostaneme výsledky, aké budú druhý raz....Ďakujem za odpoved
nie moja nebol. Bol chorí, mal teploty a potom začalo toto... Lekár mi povedal,že to je nejaký zápal a zobrali mu krv, kde mu zistili zvýšenú svalovú distrofiu. Dnes som bola po výsledky a znova to má vyššie a zajtra ideme na krv znova, tak som zvedavá, čo bude... a ked sa to nezlepší pôjdeme ležať do nemocnice...:(
@alenka1609 skus napisat nieco viac...co konkretne ma s nozickami?Ako zrazu vobec nechodi?
@mummy01 ahoj môj malý mal týžden teploty, bol chorí, zápal priedušiek, priedušnice...pre túto chorobu sme ležali v nemocnici. Poslali nás domov o 5 dní, s tým že sme ok! No na druhý den malý začal mať znova vysoké teploty 39,6. Tak som mu dala brufenový sirup a teplota sa znížila. Zašli sme k lekárke, s tým, že mu nasadila dalšie antibiotiká, ktoré už doužíval...zatial všetko ok, až ked sa zobudil v sobotu, čiže 1 týžden po chorobe, že ho bolia nožičky a nevládze chodiť...snažila som ho rozchodiť, či to nie je len tak, ale nebolo. Tak sme nasadli do auta a išli sme znova do nemocnice na pohotovosť, že ho bolia nohy a nevládze chodiť. Poslali nás na detské odd. kde mu odobrali krv a dali zistiť aké má hodnoty. Lekár povedal, že má zvýšený svalový enzím alebo také niečo, neviem presne čo a že ked to bude horšie pôjdeme ležať do nemocnice. Teraz malý užíva nurofen a B komplex, no neviem či ho to zbaví problému... pochybujem o tom, lebo sme v pondelok boli znova na krvi a dnes boli výsledky horšie ako vtedy na tej pohotovosti... zajtra ideme znova na krv a budem zasa čakať na výsledky, ale čo dalej ako to neviem, som z toho na nervy. Nikomu nič nepovedia presne z čoho to má a prečo len mu stále beru krv a testy...Malý teraz behá lepšie ale testy má horšie tak tomu nerozumiem, ale stále čakám že sa to zhorší lebo tie testy má zlé...tak čakám kedy zase prestane chodiť...som na nervy, vystresovaná...dakujem ti pekne za reakciu
ahojte, jeden nas kamarat zo skolky toto mal - po silnych zapaloch dychacich organov mu zapal sadol aj na zaludok (gastritida) a potom na kolienka a klby (nieco ako juvenilna artritidamne ako laikovi to znie ako reuma?). tiez nevladal chodit, boli aj hospitalizovani, dlhodobo brali brufen - uz si nepamatam v akej forme. To "nechodenie" trvalo len kratko, ale liecil sa dlhsie.
@alenka1609 fiha,tak sa dost cudujem ze si vas nenechali v nemocnici.Tam by ho mohli vysetrit omnoho rychlejsie a nie vas prehanat kazdy den na krv.Ja mam bohate skusenosti s lekarmi,musis byt priam drza aby Ti nieco vysvetlili 😠 Trvaj na vysvetleni co sa vlastne deje.Priznam sa s takymto problemom nemam skusenosti.A kde chodite na krv,pediatrovi ci do nemocnice?A v ktorej nemocnici ste boli na pohotovosti?
@mummy01 chodíme k pediatrovi, nemocnica je v myjave, to je 10 km od mojho mesta. Oni mi povedali že to je len zápal, ale aby nechodil zo zápalu, to je sila. Už dnes sme po odbere a zajtra uvidíme. Ináč krv z pondelka je horšia ako bola na pohotovosti... má to zvýšené!!! a čo zajtra uvidíme..Babenky moc vám dakujem za reakcie, aspon sa mám s kým o tom porozprávať a zistiť viac info....
@katusskaa dakujem za reakciu, len som sa chcela či náhodou nevieš ako dlho mohli ležať v tej nemocnici. A či náhodou nevieš či sa mu krv dala do pôvodného stavu alebo je to také že ho budú stále kontrolovať, aby sa to nezopakovalo...

@alenka1609 nebol v poslednom case ockovany? comu lekar pripisuje problem s nohami?