icon

Ako liečiť ekzém u štvorročnej dcérky?

matkobobkozolko
3. feb 2022

Dobrý večer prosím vas o radu už som zúfalá mala bude mať v marci 4 roky a ma takýto ekzém a už neviem ze co nato poraďte mi dakujem

Ako liečiť ekzém u štvorročnej dcérky?Ako liečiť ekzém u štvorročnej dcérky?Ako liečiť ekzém u štvorročnej dcérky?
petamich
3. feb 2022

no ono darmo budete potlacat prejavy treba najst pricinu (ak nepomohli veci ako la roche, bioderma, skincap, kys. mliecna, locoloid - ten je na predpis), tak potom elimicnacna dieta a skusit zistit co jej vadi a sposobuje ten vysyp

lubka261
Autor odpoveď zmazal
karhu
3. feb 2022

co na to kozna?
nam nakazali jedine 100% bavlnu, bez pracieho prasku ci avivaze, stitky odstrihnut, nech nic nedrazdi pokozku, gombik, zips, ci zbytocne svy nech na tele nie su..mydlo na jemnu pokozku, alebo kup rovno mydlo mixa, nechtikovy krem na telo..
obmedzit cukor, orechy, mlieko, jahody, sladkosti, bylinky a vselijake ine fajnotky..caj jedine rooiboos, alebo cistu vodu a ked sa skrabe najviac tak kvapky fenistil..

..pozeram foto a presne na tom rozskrabanom boku ma stitok, sice odstrihnuty, ale i to vie drazdit pokozku..prezlec ho

kacena4
3. feb 2022

ja mam podobnu alergiu na kovy nemozem ani umyt riad (hrnce, pribory) a uz som takto vyhadzana, treba to vysetrit a vyhnut sa alergenom. no male deti casto maju ekzem ako ja hovorim "z nicoho" moj mal roky takyto vysyp a az v skole sa to zlepsilo

banalu
3. feb 2022

Suhlasim, ze treba najst pricinu. Najcastejsie je to gluten alebo laktoza, tam by som zacala. Vyradit najskor vsekto mliecne aspon na mesiac dva, ak sa to nezlepsi vyradit vsetok gluten zas na mesiac dva. Atd. Darmo budete liecit vysledok problemu - ekzem. Kym nenajdete pricinu, tak budete v bludnom kruhu.

ewwe
3. feb 2022

ekzem je len nasledok niecoho, cize treba zacat traviacou sustavou, jedlom, intoleranciami...

rajskejablko
Autor odpoveď zmazal
rajskejablko
Autor odpoveď zmazal
amarilka26
3. feb 2022

Ako pisu dievcata, treba najst pricinu. Mam znameho, je lekar a vzdy hovori ze vacsinou je pricina strava a ako prve treba vylucit zo stravy mliecne vyrobky.

loliki
3. feb 2022

@matkobobkozolko Vyskúšaj probiotiká. Ak nie sú v poriadku črevá napr. po ATB, môže sa to prejaviť na koži ekzémom. U syna sa mi to osvedčilo, za týždeň sa mu zahojili a zmizli ekzémové fľaky.

anetus
3. feb 2022

@matkobobkozolko písala som vám správu 🙂

mikadooo
3. feb 2022

@matkobobkozolko no... Treba ísť k obvodnej, tá skúsi nejaké základné mastičky. A ak to nepomôže, tak Vás pošle ku kožnej podľa mňa🤷. A možno aj na alergo.

denda007
3. feb 2022

Mojmu synovi pomohla kombinácia Konopná masť (Liptov) - lekárska vazelina-linola. A vylúčiť citrusy, čokoládu, kyslé mliečne výrobky

matkobobkozolko
autor
4. feb 2022

@lubka261 áno boli sme aj u kožnej ona povedla ze je to alergia na citrusy ale ona neľúbi ani ovocie a boli sme aj u alergologičky a robili jej aj krvné testy na potraviny a povedali nám ze na potraviny není alergicka

lubka261
Autor odpoveď zmazal
panda6
4. feb 2022

Jooj takyto ekzemisko, svrbi to a boli deticky. Maly ked sa len trosku vyhodi hned fenistil kvapky, mozu sa aj dlhodobo. Jemu rychlo zaberu. Lokoid len na predpis od koznej. Synovi periem zvlast v detskom prasku, bez avivaze. Volnejsie oblecenie, nie kupel radsej sprchovat a premastovat suchu kozu. Tiez sme boli u alergilogicky, uziva zodac. nejake jedlo to moze byt. Med,orechy,mak,farbiva v cukrikoch.mlieko,vajcia, korenova zelenina.kamoskina ma alerg.na petrzlen.Drzim palce.