Mali ste atopický ekzém počas tehotenstva?

domi27
15. dec 2014

Ja som momentalne v 8. tyzdni a pred tym som pouzivala rôzne kortikoidné maste a iné prípravky ale teraz, nemôžem a ekzém sa rozširuje. hlavne ruky. Neviem čo robiť, prosím poradte, som zúfalá.. 🙂 Dakujem

pat_mat_minnie
15. dec 2014

Mojej dcerke na ekzemy pomaha bravcova mast alebo pasta s rybim olejom.Je to prirodne, ked to mozu babatka, mozu aj tehotne. Skus.

desszi
15. dec 2014

Konopny olej alebo krem zvonka, uprava stravy a vydrzat. Viem, ze je to neprijemne, skus preklenut symptomy homeopatikami, ale bud rada, ze sa vsetok "bordel" z tvojho tela vylucuje cez tvoju pokozku von a neuklada sa do telicka tvojho dietatka. To si mnohe maminky neuvedomuju, ze babatko je ako kontajner, dostava sa mu okrem zivin aj maminkinho odpadu.

marcelatje
15. dec 2014

Samozrejme najúčinnejšia je zmena životného štýlu. Najviac urobí strava, ale nie každý vie dodržiavať striktné podmienky. Skús kokosový olej, alebo ja nedám dopustiť na Tyroler Natursalve - ten je fakt super. Pridávam link, lebo sa nedá kúpiť hocikde http://www.prirodnekremy.eu/

bibistec
15. dec 2014

jednoznacne dieta. dcerka ma tiez atopicky ekzem ale nic ine len dieta pomaha, zistili sme co jej vadi a na co je alergicka a ekzem nie je. nic ine ani nepomoze lebo masti len potlacia priznaky ale problem ostava. u nas je problem mlieko na to je alergicka a + potraviny ktore sme vypozorovali, je ich vela, kazdy ma nieco ine.

skvele
16. dec 2014

dala som si predpísať slabšiu masticku, dá sa povedat detskú. Neviem ako sa volá, bola to robená mastička. Nič nenavymýšľaš, bohužial ak mávaš ekzém pravidelne, ako som mávala ja, vrátiš sa ku kožnému. Povedal mi, že to nie je až taká veľká plocha, že mu to neublíži.

07022007
30. jan 2015

Domáci levanduľový olej. Pomohol mi 🙂

alias313
30. jan 2015

ja pouzivam mast na ekzem ako som pouzivala. Ja som si myslela,ze nemozem. Dva mesiace som sa trapila s kokosovym bio olejom,homeopatikami a podobnymi somarinami,ktore boli samozrejme na dve veci... Stale len horsie a horsie. Tak som isla na kozne,primar sa na mna dival,ze preco nepouzivam elocom (kortiko),že sa to k plodu nedostane.Skoro ma... Samozrejme všetko s mierou nemažem sa každý den. Natrela som zo 5x a teraz len premastujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre