icon

Ako liečiť jačmeň na oku u detí?

alex1999
19. feb 2025

Ahojte žienky
Moja 5 ročná dcéra má jačmeň na spodnom viečku už vyše 3 týždňov. Lekárka jej predpísala masticku tobradex. No absolútne nepomohla a ma to ešte viac opuchnuté a červené. Skúšam aj odvar z rumanceka ale zatiaľ bez úspechu. Chceme sa vyhnúť očnému lekárovi,keďže ona sa ledva dá vyšetriť detskej lekárky. A nie to ešte na očnom. Už som z toho zúfalá. Budem rada ak mi niečo poradíte. Vopred ďakujem a prajem krásny deň

alojzia
19. feb 2025

Mne veľmi pomohlo nahrievanie infračervenou lampou. Jačmeň sám vyhnisal a vytiekol. Niekoľkokrát denne po cca 10min. Len treba mať pri tom zatvorené oči, to svetlo je škodlivé pre oči, neviem, či to dcérka zvládne. Alebo ju nahrievať, keď spí.

katka164
19. feb 2025

@alex1999 skús kúpiť mastičku v lekárni,sú voľnopredajné

alex1999
autor
19. feb 2025

@katka164 aku?

kataina
19. feb 2025

B-komplex forte max davku pre jej vek, suche teplo- nahreješ čistu utierku žehličkou - niekoľkokrát denne. Infra lampu by som nedavala, na tej lampe je navod, vyslovene zakazane smerovať na oči. Bežne kvapky do očí-umele slzy, pýtaj v lekárni. Tobradex podla odporučania pokračuj. Ked svieti slnko tak so zatvorenými očami "pozerať" do slnka, kolko vydrží, v lete by to boli sekundy, teraz je slnko slabé

taktotedanie
19. feb 2025

@alex1999 lieci sa to velmi dlho, mast praveze pomaha hnis sa zbiera zhorsi sa to a potom praskne len masti dalej
Pridaj pangamin, nahrievaj solux horske svetlo alebo prikldaj teplu utierku ci uterak prezehleny- pozot na popaleniny
Rukami nech nejde do oka
Do oci ocuflash kupis v lekarni bez receptu
Bohuzial niekedy mech rpbis co chces to nemusi pompct a ide to von chirurgicky

katty123456
19. feb 2025

@taktotedanie napr mojej 18r dcere..skoro 3(4r jej pediatricka(pak ociarka predpisovala oftalmo framykoin cize atb..nezabralo..muselo to ist von..

taktotedanie
19. feb 2025

@katty123456 ved pisem niekedy clovek moze robit cokolvek a nepomoze a musi pacient podstupit exkochleaciu
Dieta davaju do celkovej anestezy
Pracujem na ocnej ambulancii a je to tak 70% pomozu lieky 30% pacientov konci exkochleaciou

alex1999
autor
19. feb 2025

@taktotedanie dúfam,že chirurgickemu zákroku sa vyhneme

taktotedanie
19. feb 2025

@alex1999 chapem… pri jacmeni treba trpezlivost ale treba pocitat aj s tymto riesenim

valiant
19. feb 2025

@alex1999 ziadne vlhke obkady harmancekom. Iba suche teplo, infralampa, alebo spacialna tepla maska na oci, maju v lekarni za 12 eur.
Nedavat ziadne mokre obklady. Len mast alebo kvapky. Tobradex mast aj kvapky by mali pomoct. Ak nepomaha, ist opakovane k ocnej. Predpise nieco ine.

taktotedanie
19. feb 2025

@alex1999 a ziadny harmancek to uz dietatu do oka nedavaj

taktotedanie
19. feb 2025

@valiant je tam kortikoid s kvapkami by som u tak maleho dietata brzdila uz beztak ich musi mat v masti

valiant
19. feb 2025

@taktotedanie myslela som to tak, ze co predpisal ocny lekar, ci uz Tobradex mast alebo Tobradex kvapky aby dalej uzivali, lebo tieto su na to urcene. A su na predpis. Maju mast, davaju mast.

majka2
19. feb 2025

@alex1999 môjmu synovi pomohli obklady z občianky normálne urobíš cash namocis napr tie tampóny kozmetické do toho pravdaže nesladneny čaj. Teplota čaju no čo najteplejší koľko znesie mala nie že ju popalis tak aby to bolo príjemné pre ňu zavrie oči a pekne obklady na to môj už mal ísť na vyberanie a nakoniec jacmen zmizol treba dávať za deň koľko aspoň 3 4x

madla60
19. feb 2025

@alex1999 , robil sa mi jačmeň na dolnom viečku, lekárka mi predpísala ant. kvapky do oka. A doporučila kúpiť masť Zuma OptiCleaner, dávaj si ju iba večer a pomáha. Skús.

taktotedanie
19. feb 2025

@valiant autorke predpisal pediater
Kvapky su na jacmen malo ja napr nepredpisuje ziadne kvapky len mast pracujem ako lekar na ocnej ambulancii takze prehlad mam
Su aj ine lieky co sa daju pouzit

alex1999
autor
20. feb 2025

@majka2 Ďakujem, určite skúsim aj to

michaelamarc
Autor odpoveď zmazal
mikitilik29
29. aug 2025
@alex1999

@majka2 Ďakujem, určite skúsim aj to

@alex1999 ahoj autorka, ako ste dopadli s tým jacmenom. Lebo dcéra to ma už vyše mesiaca a nemožné jej to. Dostali sme aj masticku aj kvapky a bojím sa ze keď neprejde to tak bude musieť jej to rezať 😪

d_03k
21. sep 2025
@mikitilik29

@alex1999 ahoj autorka, ako ste dopadli s tým jacmenom. Lebo dcéra to ma už vyše mesiaca a nemožné jej to. Dostali sme aj masticku aj kvapky a bojím sa ze keď neprejde to tak bude musieť jej to rezať 😪

@mikitilik29 aj moja 4,5 rocna ma. Od zaciatku skolk tam vydrzala 3 dni. Najskor sople, teraz jacmen. Vraj je rozsireny a deti si ho prenasaju. Aspon u nas. Zatial liecime 5ty den framykoinom a zacina sa zvacsovat a blednut. Som zvedava ake bude mat pokracovanie. V utorok sa chystame na konzultaciu k ocnemu.

mikitilik29
22. sep 2025
@d_03k

@mikitilik29 aj moja 4,5 rocna ma. Od zaciatku skolk tam vydrzala 3 dni. Najskor sople, teraz jacmen. Vraj je rozsireny a deti si ho prenasaju. Aspon u nas. Zatial liecime 5ty den framykoinom a zacina sa zvacsovat a blednut. Som zvedava ake bude mat pokracovanie. V utorok sa chystame na konzultaciu k ocnemu.

@d_03k my sme ho mali vyše dvoch mesiacov. Dostali sme antibiotík kvapky plus som kúpila bekomplex. Nakoniec zmizol. Dúfam že sa už nevráti 😪🤞🙏