icon

Ako liečiť jamku na tvári po kiahňach?

maminatimka
4. júl 2025

Dievčatá dcére už začínajú opadávať chrasty po kiahnach a tie veľké čo mala na tvári no ostáva tam jamka, čo mám na to ešte dnes kúpiť poraďte 🙏🙏

slavomira236
4. júl 2025

@maminatimka syn mal kiahne pred 2 rokmi. Na nose mu ostala jamka s tym sa neda spravit nic. Jazvicky po kiahnach idu do hlbky na to nepomoze nic

pe_mi
4. júl 2025

@maminatimka ja mám na čele jamku od kiahní.je to jazva, s tým už nič nespravíte

nelka2121
4. júl 2025

@maminatimka ja som teraz prekonala kiahne. Mám asi 15 jamiek/jaziev. V septembri idem na laser. Ten by to mal obrusit. Ale pri deťoch pochybujem že by to robili

stvura
4. júl 2025

syn mal kiahne ako 2r a stale ma medzi obocim dve hlboke jamky...a to som davala Biodermu, no nic...takze asi az ako dospely si ich da odstranit laserom (ma 13r teraz)

truskawka
4. júl 2025

Ahoj, no neviem čo ti napísať...
Moja mala pred dvoma rokmi kiahne, oproti synovi, s ktorým to mali súbežne, ľahký priebeh. Lenže na čele sa jej podarilo v spánku zlúpnuť chrastička...☹...Mala tam fakt obrovskú jamu, ja som to niesla dosť tažko. Mala vtedy 5 rokov. Vypisovala som, bola som u lekárskej kozmetičky. Tá mi poradila Skinoren, vraj podporuje "zdvihnutie kože...no neviem posúdiť efekt. Skôr si myslím že takú čerstvú ju ešte treba natierať - akoby vyživovať. Baby mi tu radili - prederaviť kapsulu s E vitamínom a natierať. Aj potom som ju natierala inými prípravkami a mala "krajšiu" po natieraní vyzerala krajšie ale nie plytšie. Má ju doteraz ale už je viditeľná tak na 30%. Informovala som sa aj o mikroneedlingu, ale ten deťom nerobia. Až možno v dospelosti, ako píšu vyšši - laserom. Dôležité je koľko má rokov?

truskawka
4. júl 2025
@truskawka

Ahoj, no neviem čo ti napísať...
Moja mala pred dvoma rokmi kiahne, oproti synovi, s ktorým to mali súbežne, ľahký priebeh. Lenže na čele sa jej podarilo v spánku zlúpnuť chrastička...☹...Mala tam fakt obrovskú jamu, ja som to niesla dosť tažko. Mala vtedy 5 rokov. Vypisovala som, bola som u lekárskej kozmetičky. Tá mi poradila Skinoren, vraj podporuje "zdvihnutie kože...no neviem posúdiť efekt. Skôr si myslím že takú čerstvú ju ešte treba natierať - akoby vyživovať. Baby mi tu radili - prederaviť kapsulu s E vitamínom a natierať. Aj potom som ju natierala inými prípravkami a mala "krajšiu" po natieraní vyzerala krajšie ale nie plytšie. Má ju doteraz ale už je viditeľná tak na 30%. Informovala som sa aj o mikroneedlingu, ale ten deťom nerobia. Až možno v dospelosti, ako píšu vyšši - laserom. Dôležité je koľko má rokov?

@truskawka skús poslať foto jazvy...

nikushka8
4. júl 2025

Moja dcera ma taku nad obocim uz 3 roky, ked som zistovala,ci pomoze niecim narierat, tak na hlboke jazy bohuzial nic nie je

nikaeli
4. júl 2025

Neurobíš s tým nič. Keď boli čerstvé, mastila som ich panthenolom, po týždni mastičkou na jazvy, ktorú mi predpísala kožná po operácii. Jednoducho to tam ostalo. Deti sú po kiahňach rok a pol a syn má na tých miestach, kde boli prvé a najväčšie alebo jamku (napriek tomu, že si ich nezoškrabal), alebo svetlejšiu kožu. Ani sa mu to neopáli ako ostatná koža, ostávajú mu fliačky.

oli18
4. júl 2025

Ako bude rast a dospievat, jamky sa same vyrovnaju.

maminkadeticiek
4. júl 2025

S tym uz nespravis nic.

taktotedanie
4. júl 2025

@maminatimka viem ze kremuju imunoglukan kremom slebo ine kremy co maju v nazve cica od la roche posay a pod, pozri

anavixy
4. júl 2025

Urcite Contratubex na hlboke a vyrazne, na obycajne ruzovkave kludne Cicaplast Baume B5 a vzdy poctivo SPF 50. A chce to aj cas.

miniovecka
Odpoveď bola odstránená
anavixy
4. júl 2025
@miniovecka
Odpoveď bola zmazaná

@miniovecka nebudem tvrdit, ze kazdu, ale urcite vie jazvy zmiernit

maminatimka
autor
4. júl 2025
@anavixy

Urcite Contratubex na hlboke a vyrazne, na obycajne ruzovkave kludne Cicaplast Baume B5 a vzdy poctivo SPF 50. A chce to aj cas.

@anavixy Contratubex som práve kúpila, takže ide sa na to...môžem už hneď teraz jak spadlo? A koľkokrát denne? A len na hlboké? Nemôžem na všetky?

miniovecka
Odpoveď bola odstránená
anavixy
4. júl 2025
@maminatimka

@anavixy Contratubex som práve kúpila, takže ide sa na to...môžem už hneď teraz jak spadlo? A koľkokrát denne? A len na hlboké? Nemôžem na všetky?

@maminatimka mozes na vsetky a kludne 2-3x denne

nelka2121
4. júl 2025
@maminatimka

@maminatimka mne povedali že je to veľmi dobre na jazvy, ale nie kiahnove 🤷 ale ked to už máš doma, kludne dávaj.

slavomira236
4. júl 2025
@nelka2121

@maminatimka mne povedali že je to veľmi dobre na jazvy, ale nie kiahnove 🤷 ale ked to už máš doma, kludne dávaj.

@nelka2121 je to na keloidne cize vystupene

anavixy
4. júl 2025

Contratubex je urceny na vsetky typy jaziev, aj na keloidne, ale nie len na keloidne. Je to tam predsa aj pisane. Pokojne aj na jazvy po kiahnach.