icon

Ako liečiť kašeľ u 2,5-ročného syna?

siskaa86
Dnes o 08:04

Ahojte..syn má 2,5r a má kašeľ,asi z hlienov lebo počujem že ich má cez deň aj na hlasivkach bol aj zachripnuty to už je lepšie,ale si vlhko odkasilava
Inak mu sopel netečie ani nemá teplotu..
Čo mu mám dať aby prešlo,lebo za 2 tyzdne mám termín pôrodu a nechcem mať pri chorom novorodenca
Dávam mu kozie kolostrum,ale to nechce nejaký bio sirup s mater.duskou čaj omega actimel med..ja už neviem čo
Dr napísal trifed ale toho sa bojim

cyberk
Dnes o 08:10

Coho sa bojis pri trifede? Tak ja neviem, ak ignorujes odporucania od doktora, tak pockaj na spln a urob uzdravovaci ritual zatial, co obetujes jednu synovu ruku… 🙄

anonym_f4f5d7
Dnes o 08:21

cibulový sirup ale treba sa riadiť čo povie pedi

zabka79
Dnes o 08:28

@siskaa86 trifed je zahul, syn mi po nom zaspal na koberci som si myslela ze odpadol. My sme inhalovali ambrobene v tomto veku.alebo kalciovy sirup, kaloba neviem

siskaa86
autor
Dnes o 08:32
@zabka79

@siskaa86 trifed je zahul, syn mi po nom zaspal na koberci som si myslela ze odpadol. My sme inhalovali ambrobene v tomto veku.alebo kalciovy sirup, kaloba neviem

@zabka79 však to som aj ja čítala že je to utlmovak alebo naopak deti sú agresivne

mima172
Dnes o 08:40

@siskaa86 Keď si vlhko odkašliava, tak sa treba zamerať na podporu vykasliavania. Možností máš veľa - Solmucol, Ambroxol, Erdomed (ten je na predpis) + režimové opatrenia (vlhkosť vzduchu, difuzér, inhalacia, veľa tekutín, vyššie pod hlavou na spánok, hygiena nosa). Nezabudni, že mukolytikum najneskôr o 17tej.

zuzubb007
Dnes o 08:40

Nič nerobí deťom, normálne daj trifed, alebo chceš zápal stredného ucha prípadne priedušiek? tieto domáce receptiky nezaberajú tak ako lieky na predpis, ak bude dieťaťu robiť zle tak ho vysadiš a nie dopredu určovať aký je ten sirup,alebo jedna babka povedala

anonym_f6bd09
Dnes o 08:41

@siskaa86 veľa veľa morská voda a smrkat.od kašľa ako radili. Nám zaberal dobre aj imunoglukan plus vitamín d a rybi olej ale chce to tak dva mesiace kým sa to na imunite prejavi. Tiež som varila vývar naslabo celú noc a pili to počas dňa teple. Častejšie som prala veci, umývali sme ruky a bábätko sa pusinkovalo iba na vlasky

anonym_f6bd09
Dnes o 08:42

A ešte som zabudla, chystám sa dcéru naučiť Preplachovať nos, mne to strašne pomohlo pri chorobách ale tiež má 2,5 a zatiaľ si na to netrúfam

reela
Dnes o 08:52

My sme odsavali sople a na vykasliavanie stoptussin

siskaa86
autor
Dnes o 08:55
@anonym_f6bd09

A ešte som zabudla, chystám sa dcéru naučiť Preplachovať nos, mne to strašne pomohlo pri chorobách ale tiež má 2,5 a zatiaľ si na to netrúfam

@anonym_f6bd09 no to si mi dobre pripomenula ten vývar..ako ho varíš? Ja som rozmýšľala aj nad železom..lebo mäso veľmi nechce..hlavne by som bola rada aby mu to prešlo ak by som porodila

anonym_f6bd09
Dnes o 09:11
@siskaa86

@anonym_f6bd09 no to si mi dobre pripomenula ten vývar..ako ho varíš? Ja som rozmýšľala aj nad železom..lebo mäso veľmi nechce..hlavne by som bola rada aby mu to prešlo ak by som porodila

@siskaa86 opeciem maso( dávam kurací skelet hovädzie kosti a morčacie stehno) na pekáči so zeleninou (mrkva zeler petržlen cibuľa aj so supkou) ja davam tak na 230stupnov hodinku stačí keď bude mať farbu. Čím tmavšie opečené tým krajšia farba vyvaru a vraj lepšia chuť. Potom preložím do hrncov zalejem studenou vodou a u neprivadzam k varu ale na slabunkom stupni nechávam ťahať aj 15 hodín kľudne. Dávam soľ čierne a nové korenie pár ks. Zbieram aj penu ak sa urobí. Pre deti dávam menej soli ale to je už na vašich chutiach. Varit môžeš aj menej. Uvidíš ochutnas ak ti to tak bude stačiť tak vypnes. Bobkac dávam ku koncu vyvarit na hodinku dve lebo máme domáci a ma silnú chuť.
A ešte som zabudla na inhalácii. Ja som kúpila omron a raz som bola chorá mala som hrozný vlhký kašeľ ale tak že ma dusilo a kúpila som si yabro zriedila s fyziologom a po troch ampulkach bol kašeľ skoro preč. Ale yabro je celkom drahé aspoň pre mňa. No uvidíš veľa oddychujte vetrajte a nestresuj sa. Ak sa aj nevylieči budete dávať pozor na maličké a určite to zvládnete. Maj pohodový pôrod 🙂

siskaa86
autor
Dnes o 09:57
@anonym_f6bd09

@siskaa86 opeciem maso( dávam kurací skelet hovädzie kosti a morčacie stehno) na pekáči so zeleninou (mrkva zeler petržlen cibuľa aj so supkou) ja davam tak na 230stupnov hodinku stačí keď bude mať farbu. Čím tmavšie opečené tým krajšia farba vyvaru a vraj lepšia chuť. Potom preložím do hrncov zalejem studenou vodou a u neprivadzam k varu ale na slabunkom stupni nechávam ťahať aj 15 hodín kľudne. Dávam soľ čierne a nové korenie pár ks. Zbieram aj penu ak sa urobí. Pre deti dávam menej soli ale to je už na vašich chutiach. Varit môžeš aj menej. Uvidíš ochutnas ak ti to tak bude stačiť tak vypnes. Bobkac dávam ku koncu vyvarit na hodinku dve lebo máme domáci a ma silnú chuť.
A ešte som zabudla na inhalácii. Ja som kúpila omron a raz som bola chorá mala som hrozný vlhký kašeľ ale tak že ma dusilo a kúpila som si yabro zriedila s fyziologom a po troch ampulkach bol kašeľ skoro preč. Ale yabro je celkom drahé aspoň pre mňa. No uvidíš veľa oddychujte vetrajte a nestresuj sa. Ak sa aj nevylieči budete dávať pozor na maličké a určite to zvládnete. Maj pohodový pôrod 🙂

@anonym_f6bd09 jaj ďakujem..tak nerozkazem tomu,ale bola by som rada ak by už nekaslal..
Inhalator aj ja mám ale on trochu hrci maly sa toho boji...nechce ho ani vidieť a to vyzerá ako mačka..inak je pekný..

anonym_f6bd09
Dnes o 10:00
@siskaa86

@anonym_f6bd09 jaj ďakujem..tak nerozkazem tomu,ale bola by som rada ak by už nekaslal..
Inhalator aj ja mám ale on trochu hrci maly sa toho boji...nechce ho ani vidieť a to vyzerá ako mačka..inak je pekný..

@siskaa86 jasne chápem