icon

Ako liečiť kiahne u detí?

bubinka12
1. júl 2026

Ahojte,čo ste používali na kiahne u detí?Každý odporúča niečo iné,dokonca lekárka nám povedala,že mám dať tekutý púder,iná známa Dr. zase,že púder určite nie.V lekárni mi odporučili sprej Uriage Beriéderm Cica,má prosím niekto skúsenosť?Alebo odporučte niečo.Vďaka

anonym_892c72
•
1. júl 2026

Nič, len Tantum Verde sprej

anonym_d1ff1e
•
1. júl 2026

Mne pred rokmi odporučila pediatrička použiť horské slnko (chirana sirius)... z 2m vzdialenosti som pol minúty opaľovala dieťa z jednej strany, pol minúty z druhej strany 2x denne počas 2 dní a vyrážky sa veľmi rýchlo vysušili, prešlo to. Potom som to horské slnko požičala aj kamoške pre jej deti a tiež pomohlo.

mimka11111
•
1. júl 2026

@bubinka12 syn nemohol nič z toho, čo je spomenuté vyššie, všetko ho na tele stipalo... Najlepšia bola len sprcha čistou vodou...

anonym_8c60a2
•
1. júl 2026

Kúpať v hypermangane. Krásne susi pupaky

zuzana2910
•
1. júl 2026

Žiadny kúpeľ, ak tak krátka sprcha a tekutý púder. Za pár dní perfekrtne vysušené, bez škrabancov. Každý Ti bude vravieť inak a v lekárni Ťa budú lámať na xy drahých prípravkov, kde sa liečba predĺži.

xsuzannex
•
1. júl 2026

Kup si malu flasticku s rozprasovacom, nalej tam kloktadlo tantum verde a striekaj podla potreby. K tomu som rano a vecer kratko kupala v hypermangane a na noc nam dr predpisala zyrtec. Tri deti a ani jedno nocne zobudenie, a to ich mali teda ze dost a v lete..

martyzpp
•
1. júl 2026

Tekutý púder sa už nepoužíva. Pred mesiacom mali obaja synovia. 1x denne kúpeľ v hypermangane a potom vybodkovať Tanno-Hermal. Keď sa už tvorili chrasty, začala som natierať krémom Cicaplast Baume B5 od La Roche Posay na obnovu pokožky. Prvý syn ich mal asi 90ks a druhý asi 1000. Tanno-Hermal ich pekne vysušil.

anonym_8c60a2
•
1. júl 2026
@zuzana2910

Žiadny kúpeľ, ak tak krátka sprcha a tekutý púder. Za pár dní perfekrtne vysušené, bez škrabancov. Každý Ti bude vravieť inak a v lekárni Ťa budú lámať na xy drahých prípravkov, kde sa liečba predĺži.

@zuzana2910
@zuzana2910 ako vidím - čítam tak väčšina tu má dobre skúsenosti s kúpeľom v hypermangane

thirstymonk
•
1. júl 2026

Nič sme nedavali ani jednemu. Jak to prišlo, tak to odišlo.

marhulka13
•
1. júl 2026

My sme syna kúpali iba v hypermangane, vlažná voda mu aj stiahla horúčky.

simona92101
•
1. júl 2026

@bubinka12 potierat betadinom.nic ine.vysusi,vydezinfikuje

anonym_6b4fc4
•
1. júl 2026

TANNO-HERMAL lotio - toto bolo genialne, dceru kiane vobec neskrabali, pekne to susilo, ziadne jazvy, velmi odporucam!

mimimoje
•
1. júl 2026

Tiež odporúčam betadine na vysušenie, dezinfekciu a nejaké antihistaminiká proti svrbeniu (fenistil)

svetlonos
•
1. júl 2026

Zried jablkový ocot 50:50 s vodou s pozri ich tým. Potom aj cajovnikovym olejom, tantum verše strieknut do úst, môžeš od 1roka. U troch detí rôzny priebeh pri použití rovnakých prostriedkov ale u všetkých bol posledný pľuzgier do 10 dní prasknutý, nič ich nesvrbilo a horúčky mali len ma začiatku. Mala sa budila v noci ale idú jej aj zuby, tak ťažko posúdiť, či to kolivkiahniam alebo zubom. Držím palce , 🩷 a skóre uzdravenie prajem 🙂

anonym_b47a5d
•
1. júl 2026

@bubinka12 tekutý púder je prežitok. Dnes sa používajú už iné veci. Počúvaj lekárničky, určite lepšia rada ako od lekárky, teda v tomto prípade určite. Ja som potierala deťom tea tree olejom a kupala v hypermangane, veľmi rýchlo mali po nich. Keď sa už robili chrasty, tak krém Imunoglukan.

anonym_326849
•
1. júl 2026

@bubinka12 tak záleží asi od viacerých faktorov, moje mali kiahne na strednej a horúcky vyše týždňa, áno kúpeľ v hypermanganr aj tantum verde, žiadne také že po 10dnoch všetko ok boli doma tri týždne , staršie tri týždne a tri dni

smiling89
•
1. júl 2026

U oboch som ba dezinfikovala betadinom 2x denne. Mali velmi rychly priebeh, raz dva bolo po a to mladsi ich mal jednu na druhej.
Viacero znamich s kiahnami bojovalo v tom case. Ti co dusili kiahne pudrom alebo tym lotio mali o nieco dlhsi priebeh. Ale teda vsetci sme dobojovali uspesne😁

anonym_8c60a2
•
1. júl 2026
@thirstymonk

Nič sme nedavali ani jednemu. Jak to prišlo, tak to odišlo.

@thirstymonk niektoré deti maju ťažší priebeh, citlivejšie reagujú, majú veľa výrazok, teploty….proste potrebuju liečbu

anonym_6b4fc4
•
2. júl 2026

@bubinka12 nam odporucila tanno hermal lekarnicka. ja som poslala muza kupit betadine/tantum verde. ona ho nahovorila na tanno. este som krutila nosom, ze ved puder sa neodporuca. ale to nie je klasicky puder a je to vyslovene na kiahne. bolo to skvele, aj velke kiahne pekne stiahol bez jaziev. mala som aj cicaplast kupeny, nebolo treba. a to bola dcera riadne vyhadzana. v rovnakom case mali kiahne aj svagrinej decka, mala flaky po kiahnach este mesiac po nasej, fakt to pekne zabera. plus ju to vobec neskriabalo.

saxana000
•
2. júl 2026

Hypermanganovy kupel a cisty cajovnikovy olej.na chrasty kalciova mast. Dostala som kiahne od dcery 35 rocna a vysev som mala brutalny. Vsetko sa krasne zahojilo.