Ako liečiť kiahne u detí?
Ahojte,čo ste používali na kiahne u detí?Každý odporúča niečo iné,dokonca lekárka nám povedala,že mám dať tekutý púder,iná známa Dr. zase,že púder určite nie.V lekárni mi odporučili sprej Uriage Beriéderm Cica,má prosím niekto skúsenosť?Alebo odporučte niečo.Vďaka
Mne pred rokmi odporučila pediatrička použiť horské slnko (chirana sirius)... z 2m vzdialenosti som pol minúty opaľovala dieťa z jednej strany, pol minúty z druhej strany 2x denne počas 2 dní a vyrážky sa veľmi rýchlo vysušili, prešlo to. Potom som to horské slnko požičala aj kamoške pre jej deti a tiež pomohlo.
@bubinka12 syn nemohol nič z toho, čo je spomenuté vyššie, všetko ho na tele stipalo... Najlepšia bola len sprcha čistou vodou...
Kúpať v hypermangane. Krásne susi pupaky
Žiadny kúpeľ, ak tak krátka sprcha a tekutý púder. Za pár dní perfekrtne vysušené, bez škrabancov. Každý Ti bude vravieť inak a v lekárni Ťa budú lámať na xy drahých prípravkov, kde sa liečba predĺži.
Kup si malu flasticku s rozprasovacom, nalej tam kloktadlo tantum verde a striekaj podla potreby. K tomu som rano a vecer kratko kupala v hypermangane a na noc nam dr predpisala zyrtec. Tri deti a ani jedno nocne zobudenie, a to ich mali teda ze dost a v lete..
Tekutý púder sa už nepoužíva. Pred mesiacom mali obaja synovia. 1x denne kúpeľ v hypermangane a potom vybodkovať Tanno-Hermal. Keď sa už tvorili chrasty, začala som natierať krémom Cicaplast Baume B5 od La Roche Posay na obnovu pokožky. Prvý syn ich mal asi 90ks a druhý asi 1000. Tanno-Hermal ich pekne vysušil.
Žiadny kúpeľ, ak tak krátka sprcha a tekutý púder. Za pár dní perfekrtne vysušené, bez škrabancov. Každý Ti bude vravieť inak a v lekárni Ťa budú lámať na xy drahých prípravkov, kde sa liečba predĺži.
@zuzana2910
@zuzana2910 ako vidím - čítam tak väčšina tu má dobre skúsenosti s kúpeľom v hypermangane
TANNO-HERMAL lotio - toto bolo genialne, dceru kiane vobec neskrabali, pekne to susilo, ziadne jazvy, velmi odporucam!
Tiež odporúčam betadine na vysušenie, dezinfekciu a nejaké antihistaminiká proti svrbeniu (fenistil)
Zried jablkový ocot 50:50 s vodou s pozri ich tým. Potom aj cajovnikovym olejom, tantum verše strieknut do úst, môžeš od 1roka. U troch detí rôzny priebeh pri použití rovnakých prostriedkov ale u všetkých bol posledný pľuzgier do 10 dní prasknutý, nič ich nesvrbilo a horúčky mali len ma začiatku. Mala sa budila v noci ale idú jej aj zuby, tak ťažko posúdiť, či to kolivkiahniam alebo zubom. Držím palce , 🩷 a skóre uzdravenie prajem 🙂
@bubinka12 tekutý púder je prežitok. Dnes sa používajú už iné veci. Počúvaj lekárničky, určite lepšia rada ako od lekárky, teda v tomto prípade určite. Ja som potierala deťom tea tree olejom a kupala v hypermangane, veľmi rýchlo mali po nich. Keď sa už robili chrasty, tak krém Imunoglukan.
@bubinka12 tak záleží asi od viacerých faktorov, moje mali kiahne na strednej a horúcky vyše týždňa, áno kúpeľ v hypermanganr aj tantum verde, žiadne také že po 10dnoch všetko ok boli doma tri týždne , staršie tri týždne a tri dni
U oboch som ba dezinfikovala betadinom 2x denne. Mali velmi rychly priebeh, raz dva bolo po a to mladsi ich mal jednu na druhej.
Viacero znamich s kiahnami bojovalo v tom case. Ti co dusili kiahne pudrom alebo tym lotio mali o nieco dlhsi priebeh. Ale teda vsetci sme dobojovali uspesne😁
Nič sme nedavali ani jednemu. Jak to prišlo, tak to odišlo.
@thirstymonk niektoré deti maju ťažší priebeh, citlivejšie reagujú, majú veľa výrazok, teploty….proste potrebuju liečbu
@bubinka12 nam odporucila tanno hermal lekarnicka. ja som poslala muza kupit betadine/tantum verde. ona ho nahovorila na tanno. este som krutila nosom, ze ved puder sa neodporuca. ale to nie je klasicky puder a je to vyslovene na kiahne. bolo to skvele, aj velke kiahne pekne stiahol bez jaziev. mala som aj cicaplast kupeny, nebolo treba. a to bola dcera riadne vyhadzana. v rovnakom case mali kiahne aj svagrinej decka, mala flaky po kiahnach este mesiac po nasej, fakt to pekne zabera. plus ju to vobec neskriabalo.
Hypermanganovy kupel a cisty cajovnikovy olej.na chrasty kalciova mast. Dostala som kiahne od dcery 35 rocna a vysev som mala brutalny. Vsetko sa krasne zahojilo.

Nič, len Tantum Verde sprej