Ako liečiť nádchu u sedemročného dieťaťa?
Dobry den uz skm nestastna, taky upchaty nos ma stale, v noci si tiez fukaz rano tiez ... a furt cez den. Inak jej nic neni.
Snad nema nadchu prvykrat, ci?
Normalne Nasivin alebo Otrivin alebo nieco na uvolnenie. Prip. preplach morskou vodou - ta ale nos neuvolni. Ak zvladne, tak sa moze naparovat, to dutiny tiez uvolni. Ale najjednoduchsie sprej do nosa. Ako ste doteraz fungovali, ked mala nadchu?
ahoj..môže to byť aj alergia a áno, aj keď doteraz nebola alergik, môže začať byť..alebo kľudne to môže byť len nádcha a má nejaký bacil v nose..neviem, ako jej to dlho trvá, nič bližšie si nenapísala, ako si liečila a podobne..ale klasika mne keď má dcéra nádchu, tak výplachy robím, teda ona sama si robí a plus kvapky do nosa alebo jej viem dať aj žltý trifed, ten je tiež výborný na nádchu, no je len na predpis..poprípade ako ti písali, tak naparovať sa buď nad kamilkami a soľou (ja viem ešte aj trochu alpy kvapnúť do vody), poprípade nahrievať nad infračerveným svetlom..ale ak to trvá už dlho a niečo z toho si robila, smer dr urobiť výter alebo poslať na alergológiu a zatiaľ predpísať nejaké antihistaminiká, lebo čakacie doby na alergo sú otrasné..
ahoj..môže to byť aj alergia a áno, aj keď doteraz nebola alergik, môže začať byť..alebo kľudne to môže byť len nádcha a má nejaký bacil v nose..neviem, ako jej to dlho trvá, nič bližšie si nenapísala, ako si liečila a podobne..ale klasika mne keď má dcéra nádchu, tak výplachy robím, teda ona sama si robí a plus kvapky do nosa alebo jej viem dať aj žltý trifed, ten je tiež výborný na nádchu, no je len na predpis..poprípade ako ti písali, tak naparovať sa buď nad kamilkami a soľou (ja viem ešte aj trochu alpy kvapnúť do vody), poprípade nahrievať nad infračerveným svetlom..ale ak to trvá už dlho a niečo z toho si robila, smer dr urobiť výter alebo poslať na alergológiu a zatiaľ predpísať nejaké antihistaminiká, lebo čakacie doby na alergo sú otrasné..
@zuzacka16 velmi pekne dakujem za jedinu normalnu odpoved. Vybetali jej mandle. Odvtedy bola ok. Ale teraz od soboty stale.vyfukne rano borddel aj zlte sople.. a cez den furt fuka. Alergicka neni na nic.. pouzivame olynth ale uz len dva dji a dost..
@zuzacka16 velmi pekne dakujem za jedinu normalnu odpoved. Vybetali jej mandle. Odvtedy bola ok. Ale teraz od soboty stale.vyfukne rano borddel aj zlte sople.. a cez den furt fuka. Alergicka neni na nic.. pouzivame olynth ale uz len dva dji a dost..
@anonym_autor tak od soboty ešte nie je taká dlhá doba, nádcha trvá kľudne aj 7-10 dní, ale teda uvidíš, že ako sa to bude vyvíjať, ak by to trvalo vyše 10 dní, určite by som zašla k dr, aby sa urobili stery, poprípade neviem, či si bola s ňou na alergologickom vyšetrení, ak nie treba určite zájsť aj tam, lebo teda naša tiež nemá mandle a odvtedy nemáva také nádchy ako kedysi, ale je sledovaná aj na alergológii a alergiu sezónnu má vylúčenú, je alergik len na roztoče..
Moja neni alergicka na nic, len mladsie chodi do skolky a starsie do skoly.. mladsi momentalne doma tak myslim ci neochorela nahdoou od neho .. tak pockan.. rozmyslam este aky sprej na hygienu nosa aby som jej mohla streknut bar kedy pocas dna

🤔🤔🤔 Neverim, ze toto sa dospela zena, matka velkej slecny dokaze opytat.